Thaimad fra Nørrebro hitter i Bangkok

Nyheder
SERVERET. Klassiske thairetter som denne variant af tom kha-suppen bliver fuldstændig vendt på hovedet på Sra Bua by Kiin Kiin i Bangkok.

Makkerparret bag den danske michelinrestaurant Kiin Kiin er blevet stjerner i Thailand med deres nye afstikker i Bangkok. Kom med bag facaden på et dansk gastroeventyr i Østen.



Lertchai Treetawatchaiwong synker ned i den bløde stol i loungen på Siam Kempinski Hotel i Bangkok. Det har været endnu en lang arbejdsdag med møder og interviews i den thailandske hovedstad, og mens han er midt i fortællingen om, hvordan det er at skulle optræde som gæst hos Surivipa, Thailands pendant til Oprah Winfrey, bliver han diskret prikket på skulderen af en tjener.

»Der står et par fra Thai Airways’ flymagasin, Sawasdee. De vil gerne hilse på«, siger tjeneren.

GUIDEKiin Kiin-makkerparret: Her spiser du godt i Bangkok

Lertchai rejser sig undskyldende og forlader det lille bord, hvor småretter som soyamarengs, tangchips med dip af østerssauce og kammuslingtatar med citrongræs er en forsmag på det, der venter i lokalerne over for loungen, hvor Lertchai og hans makker Henrik Yde-Andersens sydøstasiatiske gastroeventyr, Sra Bua by Kiin Kiin, holder til.

Restauranten er en udløber af parrets thailandske gourmetrestaurant på Nørrebro i København, der blev hædret med en michelinstjerne i 2008. Siden da har ledelsen på Siam Kempinski Hotel hentet konceptet til hotellet, der åbnede i september sidste år.

Gæster fra Hongkong og flotte anmeldelser
Og det er derfor, Lertchai og Yde-Andersen nu befinder sig i Bangkok. Ifølge deres kontrakt er de forpligtet til at være i landet tre gange om året, og hver gang de sætter fod på thailandsk jord, er der linet interviewaftaler op på stribe. Mest for Lertchai, der er blevet en mindre superstjerne i sit hjemland, hvor han hyldes som den hjemvendte søn, der helt exceptionelt har skaffet det thaikøkken, som thaierne er så stolte af, en michelinstjerne i Danmark.

»Det er virkelig, virkelig stort. Jeg havde slet ikke forventet denne opmærksomhed. Da jeg fik at vide, at jeg skulle i Surivipas talkshow, tænkte jeg bare 'what'«, fortæller Lertchai, der har boet og arbejdet i Danmark i mange år.

LÆS OGSÅVi er vilde med at lave thaimad ... i Thailand

Og Sra Bua by Kiin Kiin er blevet en succes med flotte anmeldelser. Gæster kommer flyvende til i stor stil fra Hongkong, og når Lertchai kan genkende direktørerne fra Thai Airways, Bangkok Bank og BMW i Thailand blandt gæsterne, så ved han, at det er lykkedes at slå igennem.

Den aften, hvor Politiken er på besøg i Bangkok, er et selskab fra en trestjernet michelinrestaurant i Piemonte til stede for at opleve, hvordan en klassisk thairet som kokossuppen tom kha forvandles til en kold slags sorbet. Og de skal smage signaturretten The Harvest, hvor en frisk gulerod er placeret i en potte med cremet, grøn karry.

Vil påvirke råvarekultur
At det er gået sådan, kommer både som en overraskelse og en lettelse for Lertchai og Yde-Andersen.

»Jeg har da været nervøs«, fortæller Lertchai med tanke på den thailandske version af janteloven.

»Jeg var usikker på, hvordan thaierne ville modtage vores koncept. Måske ville de ikke bryde sig om, at vi på den måde ændrer deres madkultur og laver mad på en moderne måde«.

For Henrik Yde-Andersen handlede det også om at være ydmyg og ikke gøre som englænderen David Thompson, da han åbnede sin restaurant Nahm i Bangkok.

LÆS OGSÅHer er Thailands fedeste strandhytter

»Nu skulle han lære thaierne at lave mad«, siger Yde-Andersen og vender øjne.

I stedet håber Lertchai og Yde-Andersen, at deres indtog i Thailand kan være med til at ændre en negativ udvikling, hvor der er begyndt at være for mange cup noodles-tendenser og tilsætningsstoffer i den thailandske madlavning.

»Thailand er et fantastisk råvareland. Jeg håber, vi kan være med til at påvirke til bedre råvarer. Thaierne er enormt stolte af deres råvarekultur, som de virkelig skal bevare. Og så kan det være, at folk holder op med at gå ud at spise fransk og italiensk, når det skal være fint. Ligesom i Danmark for 10 år siden«, siger Yde-Andersen.

ARTIKLEN FORTSÆTTER HERKiin Kiin-makkerparret: Her spiser du godt i Bangkok

 

kilde Politiken




ADM d. 21/03/2011 10:30:46 | 0 Kommentarer | Udskriv

Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Log ind eller meld dig til.

Ingen vurderinger endnu.

Velkommen til ThaiDK

Siden for dem med interesse i Thailand
For at kunne skrive og deltage i debatten og chatten er du nødt til at være registreret bruger på siden
At blive registreret bruger er gratis Du kan melde dig til ved at klikke HER

Til minde om dem vi har mistet

 Tænd et lys 42 lyser nu
 Seneste fra: up2you

Besøgende

Gæster online: 15
Ingen brugere online

Antal brugere: 655
0
Nyeste bruger:  ana
 41333630 besøg
12266 besøg pr. dag
Siden dannet på: 0.04 sekunder

Madopskrifter

Nyeste opskrifter
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE 849
FROMAGE 935
surdej 1019
Kylling i Coca-Cola 1519
Barbecuesauce med Coc... 1949
Populære opskrifter
STEGTE RIS MED ANANAS 16169
Penang curry 15871
Pandekager med fyld. 15623
Hjemmebagt rugbrød 14504
"HVIDLØGSREJER" 12134
Opskriftssøgning
Tilføj/Find en opskrift
Info om opskrifter
Tilføjede opskrifter: 61
Opskrifts-kategorier: 11
Læst antal gange: 188507

Gode Links

Ring billigt
Bank foreign currency exchange rates
Immigration Bureau (visa)
Asian-Food
Forex/Valuta » DK-THB
Thai to english
Bangkok Post
Danmark Royal Thai Embassy
sas
Wat Pa Dragør
Pantip
Her tryller vi lange links korte.
New Road Guesthouse
Castle Howchow
Thai Air dk

Log ind

Brugernavn

Kodeord



Er du endnu ikke tilmeldt bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Replikboks

Du er nødt til at logge på for at skrive en replik.

ana
21-02-2019 11:21
godag
ADM
21-02-2019 11:18
@ ana velkommen
nej
20-02-2019 14:11
En af verdens fedeste mænd er død 29 år gammel https://ekstrabla.
..el/7523664
17-02-2019 17:08
Hvad er det egentlig de fanger nede ved den dansk/tyske grænse https://www.mm.dk.
..nsekontrol
16-02-2019 21:53
Ja bz de har fundet ud af de sidder på en guldgrube kat
bz
16-02-2019 08:11
de to koster lidt mere Skipper godag
15-02-2019 20:37
15-02-2019 19:46
Det med den 5 øre var fordi jeg ikke kunne forstå hvordan de bar sig ad med at tisse når de ikke havde en tissemand (jeg havde mærket efter)
15-02-2019 19:09
@Sky Prisen for at se Ingelise tisse var højere, da hun fik hår på den. Grin Grin Grin Kvinder har på et tidligt tidspunkt, en veludviklet sans for duskens værdi.
nej
14-02-2019 14:24
Fra luksus til tugthus: Her er Bill Cosbys nye hjem https://ekstrabla.
..em/7326441
13-02-2019 20:16
Svært at sige sky, men hun kunne købe 5 Pinoccio kugler dengang for 5 øre, og hvad fanden hun skulle jo tisse alligevel kat
sky
13-02-2019 15:07
Hørt,hørt 5 øre# er det ikke lige i overkanten Angry
FCK
12-02-2019 18:43
FY skam i TO godag
12-02-2019 18:16
Frihed er at se Ingelise tisse for en 5 øre music
11-02-2019 13:06
Hvad er frihed ved ikke
»Stop diskrimination af Danske Førtids- og Folkepensionister der ønsker at bosætte sig udenfor Europa, Læs alt om forslaget, som vil være til gavn for hele Det Danske Samfund.
KLIK HER

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2019 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.85 sekunder | 41,333,630 Unikke besøg | jQ Blog