Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Ti gode grunde til Thailand
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 01:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Vi har spurgt en dansker i Thailand, hvorfor 160.000 danskere tilbringer den mørke tid derude


www.yindee.dk/foto 2/THAIL.jpg


Vinteren nærmer sig med regn, rusk og store vinterjakker. Den værste tid i Danmark, men den bedste tid på året at holde ferie i Thailand og Jesper Cornelius, der til dagligt bor i Thailand, giver her ti gode grunde til hvorfor det er rart at holde ferie der.

Mystikken
Thailand er en gammel kultur, som bygger på Buddhismen, og som på mange måder både kan virke uforstående for os vesterlændinge men også spændende, eksotisk og mystisk. De mange templer, optog, farver og statuer virker tiltrækkende på os og Thailand er, i kraft af sin skønhed, et land som ligefrem opfordrer til romantik. Naturen, de fantastiske solnedgange gør sjælen godt og kan, i bedste fald, få et smuldrende parforhold op at stå igen.

Venligheden
Thai'er er venlige, overbærende og tolerante mennesker. De har humor og smiler meget. I deres liv indgår ordet 'sanuk', der betyder sjov, morsomt og som er en vigtig del af deres liv. En Thai leder efter 'sanuk' i alt, hvad han foretager sig.

Prisniveau
Det generelle prisniveau er 25-33 procent af det, man kender fra Europa. Visse steder kan man komme endnu længere ned i pris. Det er meget attraktivt for europæere. At gå på restaurant behøver ikke koste meget mere end 15-20 kr. pr. person. Gadekøkkenet er endnu billigere, og oftest glimrende.

Strandene

Thailand har nogle af verdens fineste strande, der byder på krystalklart vand og kridhvidt koralsand.

Køkkenet
Det Thailandske køkken er berømt, og med god grund. Det er sundt på grund af de mange friske grøntsager og krydderier, og udvalget af frisk frugt er overvældende.

Det fungerer
I betragtning af, at Thailand stadig er et udviklingsland må man konstatere at tingene fungerer ganske godt. Der er gode hovedveje, og alle større byer har en busterminal og busbillet priserne er særdeles fornuftige. Det er også muligt at komme omkring i taxa'er eller tuk-tuk. Godt, hurtigt og billigt. Mobil-Nettet virker også rigtigt godt og det skal nævnes, at der næsten overalt findes ATM'er, hvor man kan hæve kontanter.

Ufarligt
Det er ikke farligt at færdes i Thailand. Selv ud på de små timer er der ingen risiko medmindre man provokerer. Man kan roligt rejse fra den ene ende af landet uden at opleve fare. I de større byer er der oven i hatten Turistpoliti til at hjælpe turister i vanskelige situationer.

Familievenligt
Familier føler sig hurtigt hjemme i Thailand. Thai'erne er vilde med de blonde børn, og kan ikke lade være med at røre deres hår. Og deres accept af børn er stor. Man kan have børn med overalt

Damerne
Der er overskud af kvinder i Thailand. Thailandske kvinder regnes for at være de smukkeste og mest feminine i Asien. Som følge af overskuddet er det nemt at finde en partner. Også udlændinge kan gøre det – hvad enten det er på 'daglejer'-basis eller på 'uge'-basis. Dette foregår naturligvis i de særlige kvarterer kaldet 'the Bar-scene'. Men regn med, at den almindelige Thai-kvinde er overordentlig blufærdig og tilbageholdende. I skarp kontrast til det, man møder på bar'erne.

Sæson
Den bedste tid i Thailand er den såkaldte 'Cool Season' – som går fra november til marts. Det passer fint med, at i de måneder er europæere ved at gå fra forstanden på grund af regn, kulde, sne og blæst. For ikke at tale om mørke. På det tidspunkt af året repræsenterer Thailand således den ideelle løsning på den perfekte ferie – temperaturer på 22 – 30 grader, tørt vejr – og alt det ovennævnte.

kilde http://ekstrablad...229850.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 05:56
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1750
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

en gang Thai altid Thai

-
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
ubon lynge
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 09:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 184
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Køkkenet
Det Thailandske køkken er berømt, og med god grund. Det er sundt på grund af de mange friske grøntsager og krydderier, og udvalget af frisk frugt er overvældende.


Ja der er friske grøntsager og krydderier, men jeg forstaar bare ikke hvorfor de altid opbevare aeg og kod udenfor i varmen, aeg staar tit udenfor i over 30 graders varme og man kan jo ikke lige se hvor gamle de aeg er, svine kod okse kod ja alt kod haenger ogsaa udenfor i varmen, og hvor frisk er det saa lige.
Jeg har opholdt mig flere uger i Thailand uden problemer med maven, men efter et besog paa et spise sted fik jeg gode ben, og bagefter 24 timer paa lokumSadShock
ThaiDanmark
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 09:18



Antal indlæg:
Tilmeldt: 01.01.70
 Status: Offline

Ja ubon det fatter jeg heller ikke en skid af, købte i tidernes morgen et køleskab og tænkte så kan maden da holde sig friskt, men ak nej det eneste der blev stillet derind var vanddunke så man havde noget koldt og drikke, og maden der var tilovers fra om aftenen blev stillet ind i et glasskab og det sidder de og spiser til morgenmad.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 20:02
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Og her er så ti ting man ikke skal gøre.


1. Kritiser aldrig kongen eller hans familie offentligt. Det kan opfattes som majestætsfornærmelse – og ikke alene det – det kan give lange fængselsstraffe.

Thaierne selv taler med lav stemme, når de, om end sjældent – diskuterer forhold, der vedrører den kongelige familie. Eksempler: – 41-årig Australsk forfatter idømt tre års fængsel for utilbørlige påstande i en bog.

– 57-årig schweizer idømmes ti års fængsel for at oversprøjte kongeportræt med sort maling.

– 34-årig Thai laver cyberfornærmelse imod kongehuset og idømmes ti års fængsel

2. Billeder og statuer af Buddha anses for hellige, og man skal derfor omgås dem med den højeste form for respekt.

Munke er ophøjede og hellige. En kvinde må ikke røre en munk, give ham noget direkte eller bare strejfe hans klædning med sin hånd. Han vil herefter skulle udsætte sig selv for omfattende renselsesceremonier.

En familie, som var kravlet op på en Buddha-statue for at lade sig fotografere, blev for nogle år siden idømt fængselsstraf. Retten overhørte totalt familiens indvendinger om, at de bestemt ikke havde haft i sinde at fornærme nogen.

3. Klap ikke folk på hovedet. Hovedet er den mest ophøjede del af kroppen og som sådan helligt. Thaier bryder sig meget lidt om det, vi andre anser for helt naturligt, nemlig at kysse på kinden eller klappe på hovedet.

4. Lige så helligt hovedet er, lige så uhellige er fødderne. Fødder anses for snavsede, den laveste del af kroppen. Brug derfor aldrig fødderne til at pege med eller anbringe dem på stole eller borde. Det anses for toppen af uhøflighed. At træde på noget, som indeholder kongens portræt, f.eks. mønter og pengesedler er absolut tabu.

Fødder skal ALTID pakkes pænt væk, IKKE vises frem. Læg mærke til, hvordan thaier sidder i templer eller ved bordet – eller rettere på gulvet. Benene er bøjet ind under kroppen, og man støtter sig med den ene arm for at sidde oprejst. Stillingen er meget ubekvem for vesterlændinge.

5. Gå aldrig ind i et hus eller en forretning med sko på. For slet ikke at tale om templer eller hellige steder. Det vil blive taget MEGET ilde op. Se efter, om der er sko foran en forretning eller et hus. Hvis der er, så tag skoene af selv.

6. Peg ikke direkte på personer. Man kan pege på ting – men ikke på mennesker. Det opleves som meget ubehageligt af thaier. Historien fortæller, at kongen, for at statuere et eksempel, kunne finde på at kalde en landsbys beboere sammen, for så at pege på nogle undersåtter, der straks måtte lade livet. At pege på nogen genkalder denne historie.

7. Vis ikke følelser offentligt. Selv det at holde i hånden er ikke velset. For slet ikke at tale om kys eller omfavnelser. Thailandske ægtepar kan finde på at gå efter hinanden, som om de nærmest ikke kender hinanden. Men underligt nok kan to personer af samme køn godt holde hinanden i hånden eller rundt om skulderen. Logik?

8. Thaier er meget sky over for nøgenhed af enhver art. De bader f.eks. oftest med alt tøjet på. Det virker derfor også stødende, at man går rundt på hovedgaden i en strandby kun iført bikini.

For kvinder: Gå altid med bh. Det er ikke velset at vise ’bodyparts’, inkl. brystvorter.

Selv de frække damer bruger bh.

For mænd: Brug badeshorts – ikke leopard-hylere. Thaier har det ikke godt med, at man kan se for meget af den mandlige anatomi.

9. Vis respekt over for øvrighedspersoner. Især politi. De diskuterer ikke. De bestemmer. Så det er med at holde masken, se venlig ud, mens den groveste uretfærdighed bliver ført ud i virkeligheden. Oftest er det ved politikontroller på hovedvejene, at man oplever det.

10. Og så til sidst: Der er et skældsord, som anvendes, når det begynder at gå hedt til:

’Ai Lao!!! ’– prøv det – og løb for livet!
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-09-2009 20:08
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

15:57 - 28. mar. 2009 | Per Kanstrup

God mad er en vigtig del af eventyrferien på Phuket, og mad kan de lave de gode thai’er.

Efter at have holdt sølvbryllup med paradiset, tør jeg roligt skrive under på, at du skal være mere end kræsen for ikke at nyde det thailandske køkken.

Små hyggelige thai-restauranter, som jeg kalder 'familien', idet hele familien lige fra køkkenet til servering ved bordene er med i dit måltid, finder du alle steder.

Den rigtige 'familie' er for mig og fruen syv små restauranter, som ligger side om side ved Karon Beach. Her kan du få en thai-menu med alt godt fra havet eller stærke retter med kylling eller bøf til under 100 kr. for to personer inklusive to glas vin, to fadbamser og irish coffee til dessert.

Andre gode thai-restauranter, som kan anbefales, er: Kwong Shop og Oyster Bar & Restaurant i Kata samt især Ratri jazzrestaurant højt oppe på et bjerg efter Kata med fantastisk udsigt over havet.

Stedet kan anbefales til solnedgang.

Min favorit er On the Rocks, som ligger lige ved siden af mit hotel, Karon Beach Resort.

Her kan du få alt fra gode bøffer til herlige fiskeretter i en hyggelig stemning og med bølgebrus mod stenene.

Ellers er det svenskerne, der dominerer, når maven kræver T-bone-steak og andre lækre kødretter.

Toppen af kransekagen er Two Chef, som findes både i Karon og Kata. Her er der kø hver aften, og det er forståeligt.

Jeg har sjældent sat tænderne i så møre stykker kød på Phuket som her.

Fornemmelsen af at ligge på vandoverfladen og nyde de smukke koraller og spændende, farvestrålende fisk er et ferieminde, der varer for evigt.

Tag med en speedbåd eller longtail fra Phuket ud i Andamanhavet til de små bade- og koraløer med Coral Island som den nærmeste og få en oplevelse for livet i krystalklart vand.

Bedste snorkling får du på heldagsudflugt til Phi Phi-øerne. Båden lægger til i den lagune, hvor storfilmen 'The Beach' med Leonardo Di Caprio i hovedrollen, blev optaget.

Hop i vandet med en banan i hånden, og den er skrællet på få sekunder af stimer af fisk i alle farver. Det er ganske ufarligt.

Min private badeø, hvis hemmelighed jeg nu giver videre til læserne, er Koh Bon. Nyd turen fra Kata eller Karon i longtailbåd på havet til denne lille, smukke ø, hvor en engelsk, thaigift, kvindelig ejer serverer fantastisk seafood.

Ud over shopping, som kommer helt af sig selv med alle de mange, gode tilbud af stort set alt til lavpris, er det måske en ide allerede hjemmefra at bestille eller planlægge udflugterne.

Ladyboys i danseshow
En aftentur i Fantasea, hvor du bliver hentet ved hotellet, kan jeg virkelig anbefale. Den thailandske version, Ramakien, af en spændende indisk kærlighedshistorie skrevet for 2000 år siden, bliver her opført ved hjælp af elefanter, magi, akrobatik, dans, sang og musik.

Prisen er ca. 400 kr. for voksne og 360 kr. for børn inkl. spisning med mad fra alle Asiens hjørner på buffeterne, hvilket giver dig den perfekte mulighed for at smage på eksotiske retter.

Anbefales kan også Simons Caberet ved Patong. Her oplever du såkaldte ladyboys i et sang- og danseshow, som er fuldt på højde med eksempelvis Lido i Paris.

Sea Canoe er en stærk naturoplevelse i Andaman Sea, hvor vi sejler mod Phang Nga-bugten og padler med specialuddannede lokalguider ind gennem trange grotter og skjulte laguner i øernes indre.

Drop turen til den opreklamerede James Bond Island og vælg hellere en halvdagstur på elefantryg. Her bliver du også hentet og bragt fra hotellet. Ud over safarien oplever du, hvordan aber er opdrættet til at hente kokosnødder i palmerne. Prisen er ca. 330 kr. for voksne og 250 kr. for børn.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 30-09-2009 08:19



Antal indlæg:
Tilmeldt: 01.01.70
 Status: Offline

De der ladyboys dem ser man gratis overalt i phuket og pattaya så det behøver man da ikke betale for.

Synes da ellers turen til james bond øen var flot, men ok det er også mange år siden jeg har været der, så måske det er blevet ødelagt

Det er måske en tur værd på en elefantryg det er altid sjovt, men så vil jeg gøre det oppe nordpå.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-10-2009 13:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

jeg er her i thailand

her er billig pragtfuld mad og dejlige piger/damer

bare man holder sig lidt væk fra dansker kolonierne så kører det det

festlig folkeligt og fornøjeligt
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
2
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-10-2009 09:44

Bruger

Antal indlæg: 67
Tilmeldt: 06.04.09
 Status: Offline

freja har du skrevet alt det selv? ellers kunne jeg godt savne en kildeangivelse :)
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-10-2009 14:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Hej Ezal
Nej jeg har ikke forfattet det, det har Per Kanstrup, og det står også øverst på indlægget.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Smag på Thailand Hele Thailand 96 19-04-2024 10:22
Thailand vil stramme sin cannabis-lovgivning Hele Thailand 5 18-04-2024 16:03
Thailand Is No Longer Cheap.. Hele Thailand 1 09-04-2024 12:57
Snart kan homoseksuelle blive gift i Thailand Nyheder på dansk 1 29-03-2024 11:01
Interview med den danske ambassadør i Thailand De fastboende 1 18-03-2024 12:23

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.20 sekunder | 99,094,798 Unikke besøg | jQ Blog