Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Den årlige advarsel mod giftige svampe
nick
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 30-08-2019 09:33
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 288
Tilmeldt: 01.12.09
 Status: Offline

Den årlige advarsel mod giftige svampe (เห็ดทเปี ็นพษมากท ิ สี ดุ )


www.thai-dk.dk/uploads/Udklipkandeq.JPG


Nu er det igen ved at være den tid på året hvor det er svampesæson og hvor man skal passe på at man ikke får nogle af de forkerte svampe indenbords.

Der har tidligere været problemer i norden med thailændere og andre asiater som får spist den giftige fluesvamp og det er i flere tilfælde endt med forgiftninger og i enkelte tilfælde med dødsfald.

Fluesvampen, der blandt andet vokser i Danmark, er blevet forvekslet med en almindelig svampeart kaldet posesvampen, som mange traditionelt spiser i Asien. Bare 50 gram af den giftige hvide fluesvamp er nok til at tage livet af et menneske.

Fødevarestyrelsen i Danmark har udarbejdet en folder på dansk som hedder "Ka' de spises?" og Giftinformationscentralen i Sverige har fået
udarbejdet en lille god folder på thailandsk med information omkring nogle af de svampe man skal passe på ude i naturen.

Folderne kan printes ud og medbringes på svampejagten, så forgiftninger og det der er værre kan undgås.

Hent folderne her:

»- เห็ดทเปี ็นพษมากท ิ สี ดุ ในสวเดน ี ! (PDF-format)

»- Ka' de spises? (PDF-format)
kat
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
nick
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 26-10-2019 13:49
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 288
Tilmeldt: 01.12.09
 Status: Offline

lidt hjælp til svampe jagten


Nu kan du artsbestemme svampe med din mobil

SVAMPEGENKENDELSE Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver mulighed for, at du kan finde ud, hvilken art svamp du står overfor. Du skal bare tage et billede af svampen.

Sådan fungerer det

I appen fungerer billedgenkendelsen ved, at du vælger ”navneforslag”. Her får du analyseret dit foto og får en række bud på, hvilke arter af svampe der kan være tale om. Den svampeart, som algoritmen anser for at være den mest sandsynlige, vil altid ligge øverst. På hjemmesiden hedder funktionen ligeledes ” navneforslag” og findes under Svampebogen.

”Det er første gang, at det er muligt at få hjælp til at artsbestemme svampe med det samme ved hjælp af elektronisk billedgenkendelse i Danmark. Vi forventer, at den nye funktion kan skabe glæde på svampeturen, både hos mere erfarne svampejæger og blandt andre, som er nysgerrige efter at vide mere om naturen,” siger Jacob Heilmann-Clausen, lektor på Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet og projektleder for Danmarks Svampeatlas.

Selvom billedgenkendelse kan se ud som en hurtig genvej til at skelne mellem giftige og spiselige svampe, er det dog vigtigt at understrege, at den ikke kan stå alene.

Spørg altid en erfaren svampekender til råds

”Du må aldrig spise en svamp, bare fordi fotogenkendelsen foreslår, at det er en spiselig svamp, du har fundet. Du bør altid sørge for også at spørge en erfaren svampekender til råds,” siger Jacob Heilmann-Clausen, som samtidig opfordrer alle til at dele deres svampefund på Danmarks Svampeatlas:

App'en kan hentes til følgende telefoner her:

»iPhone

»Android


kilde: https://snm.ku.dk...din-mobil/
kat
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Advarsel: Du skal koge dine ris på en ny måde Thaimad 2 23-02-2024 08:49
ADVARSEL – DETTE KAN GIVE LATTERKRAMPER – LÆSES PÅ EGET ANSVAR: Alt det andet 1 18-07-2022 08:26
Advarsel mod at rejse til Thailand Hele Thailand 2 05-02-2022 17:25
ADVARSEL: Der strippes **Baren** 5 09-11-2020 09:30
Advarsel – dette kan give latterkramper – læses på eget ansvar Det sjove. 1 25-08-2020 07:43

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.18 sekunder | 99,129,927 Unikke besøg | jQ Blog