Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Thailand kæmper for at nedbringe antallet af overvægtige munke
Je suis Charlie
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-12-2018 00:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 917
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline




Den thailandske regering forsøger at tackle en national fedme-krise blandt munke. Krisen skyldes blandt andet, at munkene er forpligtet til at spise den usunde mad, der hver dag bliver doneret af befolkningen

Hver eneste morgen deler den thailandske befolkning en overflod af mad ud til landets buddhistiske munke. Kager, budding, desserter og snacks er blandt de madvarer, der oftest finder vej til de orangeklædte munke.

Den ældgamle praksis, hvor folk giver almisser til munkene, menes at give karma i det næste liv, men den har nu også medført en alvorlig fedme-krise blandt landets mere end 300.000 munke, skriver The Guardian.

Mange forbinder nok de buddhistiske munke med den tykke munk Buddha, men faktisk har munkene traditionelt holdt sig slanke og sunde, blandt andet fordi de faster efter middag.

Slik er overrepræsenteret i munkenes kost
I dag faster munkene stadigvæk det meste af dagen, men den mad og drikke de indtager hver morgen er så usund, at de nu er mere overvægtige og usunde en resten af den thailandske befolkning, der i forvejen er den næst mest overvægtige befolkning i Asien - kun overgået af nabolandet Malaysia.

45 procent af de thailandske munke er således overvægtige. 6,5 procent har diabetes og antallet af munke med hjertekarsygdomme og forhøjet kolesteroltal betegnes som 'ekstremt højt'.

Munkene har intet andet valg end at spise den mad, der bliver doneret, og det er ofte folks livretter - eller deres afdøde slægtninges livretter - der bliver doneret. Derfor er madvarer som budding, slik og snacks også voldsomt overrepræsenteret i munkenes kost.


43 procent af munkene ryger
Højtstående medlemmer af Sangha, der er den buddhistiske orden, er gået sammen med forskere og den thailandske regering i et forsøg på at nedbringe antallet af overvægtige munke, efter problemet er blevet beskrevet som 'en tikkende bombe'.

Supreda Adulyanon, direktør for den thailandske sundhedsstyrelse, har udtalt, at sukkerholdige drikkevarer - der er en af de eneste fødevarer, munkene må indtage efter middag - er en af hovedårsagerne til munkenes tiltagende sundhedsproblemer.

'Selvfølgelig hænger det sammen med deres usunde vaner. For eksempel er 43 procent af munkene rygere og kun 44 procent dyrker motion tre gange om ugen, hvilket betyder, at størstedelen ikke bevæger sig nok', siger han.

Sund munk, sund ernæring
Sundhedsstyrelsen i Thailand igangsatte i 2017 initiativet 'Sund munk, sund ernæring', der hjalp et udsnit af munkene med at tabe sig. En af løsningerne var, at udstyre munkene med særlige bælter, så de bedre kunne følge med i, om de tog på eller tabte sig.

Derudover blev kokkene i de buddhistiske templer instrueret i, hvordan man laver sund mad, og der blev uddelt pamfletter til befolkningen, hvor de blev opfordret til at tilberede og donere sundere mad.

'Vi bliver nødt til at forstå deres vilkår, nemlig at de er nødsaget til at spise, hvad de bliver givet - de kan ikke selv vælge mad', siger Supreda Adulyanon, direktør for den thailandske sundhedsstyrelse.

https://ekstrabla...ke/7453359
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Smag på Thailand Hele Thailand 96 19-04-2024 10:22
Thailand vil stramme sin cannabis-lovgivning Hele Thailand 5 18-04-2024 16:03
Thailand Is No Longer Cheap.. Hele Thailand 1 09-04-2024 12:57
Snart kan homoseksuelle blive gift i Thailand Nyheder på dansk 1 29-03-2024 11:01
Interview med den danske ambassadør i Thailand De fastboende 1 18-03-2024 12:23

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.15 sekunder | 99,130,751 Unikke besøg | jQ Blog