Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Thailandia Import overvejer retssag i sag om kemiske chili
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-03-2018 03:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3427
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Thailandia Import er blevet præsenteret for en bøde på 45.000 kroner i forbindelse med en sag om forurenet chili. Indehaveren af firmaet overvejer retssag.

Esbjerg: Under overskriften "kemisk forurening" har importerede chili fra Thailand med en signifikant overskridelse af pesticidet Triazophos kostet virksomheden Thailandia Import i Esbjerg en bøde på i alt 45.000 kroner fra Fødevarestyrelsen, men firmaets indehaver, John Christiansen, siger, at han ikke vil acceptere bødens størrelse, og at han nu overvejer at bringe sagen for en dommer ved retten.

John Christiansen, også kendt som Thai John, erkender, at firmaet har begået fejl i sagen, men han mener, at en del af bøden ganske enkelt ikke står mål med det, han kalder for en misforståelse og en utilsigtet handling.

- Det er første gang, at dette er sket. Jeg ved godt, at regler er regler, men der er sket en misforståelse i forbindelse med, at en medarbejder var syg. Jeg synes ikke, at bødens størrelse står mål med forseelsen, siger John Christiansen, der ifølge ham selv tidligere har været i retten med Fødevarestyrelsen adskillige gange - om vundet sagerne.

FIRMAET
Thailandia Import i Esbjerg, der - som navnet antyder - importerer fødevarer i form af grøntsager, tørrede frugter, krydderier og specialiteter fra Thailand, har lager på Kokspangvej, men selve butikken er placeret på Gl. Vardevej.
Kun farligt for børn
Sagen er den, at Fødevarestyrelsen ved et besøg midt i februar konstaterede: "At Thailandia har markedsført chili på trods af, at partiet afventede analyseresultat. Virksomheden har importeret chili fra Thailand, hvor der er fundet signifikant overskridelse af pesticidet Triazophos i mål til 0,5 mg/kg med en usikkerhed på +/- 0,2 mg/kg", som det hedder i kontrolrapporten.

Hos Fødevarestyrelsen oplyser Bente Holst, chef for Fødevarestyrelsens enhed Fødevare Sydjylland i Vejen, at de importerede chili betragtes som sundhedsskadelige, samt at de målte 0,5 mg/kg er langt over grænsen på 0,01 mg/kg.

Hun fortæller endvidere, at hovedparten af de solgte chili er trukket tilbage fra markedet, hvor de er afsat til minimarkeder, ligesom hun oplyser, at det er uden for hendes kompetenceområde at udtale sig om, hvor farligt det har været at indtage de forurenede chili.

Ifølge John Christiansen er der imidlertid ingen grund til bekymring.

- I papirer, som jeg har, står der, at det kun vurderes at være farligt, hvis du spiser meget store mængder og er et lille barn, siger John Christiansen, der samtidig oplyser, at det bortset fra 11 kilo er lykkedes at skaffe de i alt 53 kilo chili tilbage til forretningen.

Øget kontrol
Bøden til Thailandia Import er sammensat af et beløb på 5.000 kroner, fordi de forenede chili er blevet solgt inden analyseresultatet forelå, og et andet beløb på 40.000 kroner, fordi chilierne overskred grænseværdien for pesticid. Og det er beløbet på 40.000 kroner, John Christiansen, finder urimeligt stort.

Men sådan er reglerne nu en gang, fastslår chefen for Fødevarestyrelsen.

- De høje bøder er vedtaget fra politisk hold for at få virksomhederne til at gøres deres ypperste, når der er tale om salg af farlige fødevarer, siger Bente Holst.

I kølvandet på sagen kan Thailandia Import nu se frem til i en periode at få øget prøveudtagning af deres varer.


Læs mere her:

»- JydskeVestkysten

»Chilier solgt i Sydjylland tilbagetrækkes

»- Thai John - året efter miliongevinsten
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Dansk mand vinder retssag mod thailandsk kvinde i Thailand Nyheder på dansk 6 18-05-2023 07:59
Aftenshowet smager verdens stærkeste chili..! Thaimad 5 14-06-2022 14:23
Overvejer at flytte til Thailand Nyheder på dansk 1 01-10-2021 15:13
Thailand overvejer at frigive 50.000 fanger Central Thailand 1 21-05-2021 15:51
Til den eller dem der overvejer at køre på motorcykel eller lignende i Thailand. Billeder/Videoer fra livet i Thailand 3 01-03-2020 17:28

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.33 sekunder | 97,903,458 Unikke besøg | jQ Blog