Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Kone står til udvisning
sol
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 10-06-2017 21:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 248
Tilmeldt: 09.11.09
 Status: Offline

Kasper Kragelund er en driftig herre med flere succesfulde virksomheder bag sig. En af dem er Aarhus Street Food, som han sammen med to kompagnoner driver i hjertet af byen. Til en ny bod på markedet har han forsøgt at få ansat sin thailandske kone, men hun har fået afslag på en ansøgning om arbejdstilladelse og står nu også til at blive udvist af Danmark.

- Den skulle have åbnet fredag, og i to måneder har vi forsøgt at få en arbejdstilladelse. Fredag fik vi et brev om, at den var afvist, og hun har nu syv dage, inden hun skal være ude af landet.

Hvis konen Janyaphon Tojor udvises, så dropper han mange af sine planer i Danmark og flytter til Thailand, hvor familien tidligere har boet i otte år.

De har ansøgt om tilladelsen til Janyaphon Tojor via den såkaldte beløbsordning, som indebærer, at hun skal tjene, hvad der svarer til omkring 35.000 kr. om måneden, og det krav er opfyldt.

- Så burde man efter min overbevisning kunne få arbejdstilladelse uden spørgsmål, men min kone bliver afvist på grund af manglende erhvervserfaring.

I afvisningen står der også, at det vurderes, Janyaphon Tojor blot er blevet tilbudt jobbet for at få en opholdstilladelse, og det er ikke lovligt.

Nødvendigt med stramme regler
Udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), skriver i en mail til TV2 ØSTJYLLAND, at hun ikke kan gå ind i den konkrete sag. Hun skriver videre, at formålet med beløbsordningen ikke er at kompensere for stramme familiesammenføringsregler.

"Vi ved godt, at reglerne gør det svært for nogle danskere at få deres udenlandske ægtefælle til landet. Men vi så op gennem 1990’erne, at lempelige familiesammenføringsregler skabte ghettodannelser præget af arbejdsløshed og kriminalitet. Den fejl ønsker vi ikke at gentage. Derfor er det nødvendigt at have stramme familiesammenføringsregler," skriver Inger Støjberg.


læs mere[url] https://www.tv2os...ning[/url]
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
FCK
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-06-2017 21:08
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2518
Tilmeldt: 17.10.10
 Status: Offline

[b]Aarhusiansk iværksætter: Farvel til Danmark[/b]

En aarhusiansk iværksætter har nu forladt Danmark med sin thailandske hustru og deres to børn. Hun måtte ikke længere være i landet, og da de ikke ønskede at splitte deres familie, er alle fire nu rejst ud af landet.

”Det var så det. Det er blevet tid til en tur op i helikopteren og overveje fremtiden.”

Det er de lakoniske ord på Facebook fra Kasper Kragelund, der fredag kl. 14.50 sammen med sin familie lettede i et fly fra Billund med kurs mod Tyrkiet.

Tyrkiet er det nærmeste land, hvor hans kone, Janyaphon Tojor, kan være uden visum.

Hun må ikke være i Danmark, fordi hun har fået afslag på opholdstilladelse, og fredag i sidste uge fik besked på, at hun havde syv dage til at forlade landet.

»Det er ikke kun hende, der kommer til at forlade landet. Vi er en hel familie, der må rykke alt op fra den ene dag til den anden og rejse. For vores børn skal ikke bo uden den ene forælder,« sagde Kasper Kragelund.

Familien ville helst have ventet til lørdag med at rejse ud for at kunne tage et fly direkte til Bangkok. Men den gik ikke, understregede Udlændingenævnet ifølge Kasper Kragelund. Ifølge ham lød beskeden, at hvis ikke hans hustru var ude fredag, ville kun blive udvist ved tvang og samtidig blive noteret som uønsket i Schengen-landene.

Familien, der foruden Kasper Kragelund og Janyaphon Tojor består af Katrine på fire år og Konrad på 10 måneder, har tidligere boet i Thailand, men vendte tilbage til Danmark for at bygge en tilværelse op her. De byggede ikke bare en tilværelse op, Kasper Kragelund har også været med til bl.a. at etablere Aarhus Street Food ved Rutebilstationen, der nu, et lille års tid efter åbningen, har skabt 350-400 arbejdspladser.

»Sker det, at jeg og min familie må forlade landet, har jeg heldigvis to gode kompagnoner, der fører Aarhus Street Food videre. Men det vil ærgre mig ikke at få lov til at skabe nye projekter og flere arbejdspladser her i landet,« sagde han til Jyllands-Posten i sidste uge.

Nu er det sket.

Fredag aften lander familien i Istanbul.

”Ingen skal have ondt af os. Vi finder hurtigt noget andet. Hav ondt af alle de danskere, der fanges i dette vanvittige system og ikke har andre muligheder end at se deres liv blive smadret, mens alle parter taber – mest af alle Danmark”, skriver han til de mange, der er oprørte over den behandling, som han og hans familie har fået af de danske myndigheder.

Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard (S) gik tidligere på ugen ind i sagsbehandlingen, som han betegnede som ikke bare åbenlyst forkert, men også komplet uforståelig. Han skrev til udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V) og gav udtryk for, at »det er helt åbenlyst forkert«, at man ikke kan få lov til at blive boende i Danmark med sin kone under disse vilkår.

Det ændrede ikke begivenhedernes gang. Så nu overvejer Kasper Kragelund og Janyaphon Tojor familiens fremtid, ”lidt på afstand af det hele”, som han udtrykker det.

http://jyllands-p...l-danmark/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Står på verdens højeste bygning Flyselskaber 1 21-01-2022 12:00
Udvisning til Thailand uden sine biologiske børn. Fri Debat 11 09-01-2022 17:36
Benni's thailandske kone og datter har fået afslag på opholdstiladelse Visa til Danmark 1 24-09-2020 08:22
Kone fra Thailand? 5 ting du skal vide om thai-kvinder Alt det andet 4 01-06-2020 15:01
450.000 lejligheder står tomme i Thailand Nyheder på dansk 1 27-05-2019 11:02

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.58 sekunder | 99,528,563 Unikke besøg | jQ Blog