Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Thailand min elskede.
skipper hans
#21 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-09-2015 03:08
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 127
Tilmeldt: 04.05.11
 Status: Offline

For daelen IB, du rammer den lige rent paa kaeben der og der finds ingen ell. maaske meget faa modargumenter medmindre man gaar ned paa flueknepper niveau. Rigtig godt indlaeg tak..
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
maichai
#22 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-09-2015 05:25
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1365
Tilmeldt: 21.12.13
 Status: Offline

IB
Her kommer en længere smørerhej
Du har da ret i at kvaliteten er meget bedre en i Danmark på f.eks. kød end her i Thailand derfor køber vi også stort ind i Makro en til to gange om måneden hvor vi kan få oksekød fra bl.a. Australien & Argentina og det kød er altså supert men lidt dyrere end thaiokser det er vel som du selv skriver tæt på prisen på oksekød i Danmark jeg har lige kigget i fryseren og set to argentinske T-bone ca. 650 gram for 390 bath det var vel en Ok pris men ellers er det noget lige det samme.
Når vi endeligt køber lidt oksekød ved den lokale slagter laver vi det hængt ved at lægge det i saltvand i en 14-21 dages tid men det er nu sjældent vi gider have alt det mas leverpostej, rullepølse, salater og andet guf laver vi selv. Så det dyreste i Makro er altid kaffen, osten og rødvin & lidt sprut.
Men det løber da op med kartofler og frugt osv. osv.
Men sådan noget som svinekød vi køber en gris af gangen ca. 80 kg. For 7000 bath (sidste gang 76 kg. For 6400 bath svarende til ca. 84 bath) så skærer vi den selv ud og hakker den osv. det synes jeg er billigt og jeg kan ikke gøre det billigere i Danmark.
Min kone bager selv alt brød plus lidt kager til kaffen
Ris har vi selv på vores marker til eget forbrug plus til at sælge, vi har 8 høns som ca. lægger 40-45 æg om ugen, de æg vi ikke kan spise sælger vi, bananer, agurker, tomater, chilli, salat ja næsten alt grønt har vi selv i urtehaven og det er sku nemmere at få til at gro her end i kolde Danmark.
Vi har vores egen vandboring så vand koster kun hvad pumpen tager for at pumpe det op.
Vores true tv (parabol) med 3 receivere koster 2592 om måneden (nok lidt billiger end viasat) vores el ligger på mellem 1800 & 2300 om måneden vores internet koster 590 for en 10 megabit.
Og så kommer det gode jo her. I Danmark betalte vi ca. 3000 kr. for affaldsordning og rottebekæmpelse med videre vand regningen med spildevandsafgift var ca. 6000 kr. el plus afgifter ca 12000 kr. internet ca. 7200 kr. for en dårligere forbindelse, og ejendomsskat ca 20000 kr. om året hvis du lige lægger disse tal sammen får du vel ligesom jeg meget tæt på 50.000 kr. om året åhh jeg glemte lige forsikringerne på både bil & hus lige ekstra 18000 kr. hver år altså i alt (hvis jeg ikke har glem noget, meget tæt på 70.000 kr Nå nej jeg har glemt licens og viasat nu er vi nærmere 80.000 kr.
Her i Thailand betaler vi ikke for affald selvom de henter alt hvad vi har hver mandag, vi betaler ikke ejendomsskat, ikke vægtafgift små penge i forsikring til bil og motorcykler så et hurtigt regnestykke er at vi her betaler under 100.000 bath svarende til dagens kurs 18.000 DKR. Hvis vi runder op til 20.000 DKR bliver besparelsen altså her alene på 60.000 DKR. Svarende til 325.000 bath hvilket vi kan leve fedt for i over et 1/2 år hvis vi sparer lidt kan vi også leve i måske 8 måneder.
IB så ved jeg da også godt at i Danmark fik vi børnepenge ca. 48.000 for tre børn om året men de penge går for det første ned af jo ældre børnene bliver og koster nok mere i institutioner om året, her betaler vi så for privatskole for de to ældste ca. 38000 bath om året for dem begge med tøj og mad, det er på en katolsk skole. Og grunden til at jeg solgte alt jeg havde på Phuket og flyttede herop var da helt sikkert at vi ikke havde råd til privat/international skole på Phuket det ville jo mindst koste os 360.000 bath om året for 3 børn. Og ja det sociale netværk her må man så selv betale. Jeg betalte min forsikring for et år i december 2014 1859 USD. Svarende til 67.000 bath dengang ca. 62.000 bath og det er da nogle kedelige penge at skulle af med men jeg tør sku ikke bo her uden forsikring og jeg var på Bangkok hospital og fik fjernet en vandsyste i albuen for 3 måneders tid siden, der var regningen på 61.000 bath så forsikringen har i år været næsten gratis ellers havde jeg jo selv betalt hospitalethvis jeg har forstået dig rigtig
så har du efterhånden investeret en god sjat penge i hus / fast ejendom, mm.
hvad sker der (økonomisk) hvis fx. dig og konen / kæresten, bliver uenige / uvenner
og ikke kan / vil bo sammen mere,.. ?


IB
Jeg har jo investeret lidt penge i gennem tiderne (de gode bathen var helt nede på 13,20 en gang) på Phuket og da jeg så solgte alt der var det jo bare at tage pengene med sig, jeg havde jo også fast ejendom mm. På Phuket det er vel ligesom i Danmark for mage mennesker bolig, bil & sommerhus mit såkaldte sommerhus lå bare på Phuket 20 timer væk i fly. Og ja jeg har stadigt et skuffefirma her i Thailand af den gamle slags så huset & landet her er ejet 100 & af mit firma jeg ejer selv de 49 % min kone ejer så 13% og er direktør uden løn (HA HA) de sidste 44 % er ejet af nogle thaier vi ikke aner hvem er og de aner sikkert heller ikke hvem vi er det var nogle advokaten fandt i sin tid (den gode tid) firmaet giver jo ikke underskud og ikke overskud det koster reelt omkring 4000 bath om året til en revisor der bare underskriver over myndighederne at firmaet stadig eksisterer og ingen udgifter eller indtægter har Men man kan ikke lave sådan nogle firmaer mere har jeg hørt & læst.


at du så tilsyneladende tilhører en højere klasse af udlandsdanskere,
som den alm. fattige pensionist ikke rigtig kan sammenlignes med,
kan naturligvis ikke være dit problem,


Denne har jeg gemt til sidst Nej, jeg har altid, og er blot sparsommelig og har lidt mere end en folkepensionist det har de fleste danske folkepensionister også de har sparet op i private pensionerJa, ja,.. jeg ved godt det ikke sker,.. bare et 'tænkt' eksempel, !
.

NEJ det sker ikke og det er også svært med 3 små børn sammen

Jeg ved ikke om det jeg har skrevet kan bruges til noget som helst, men jeg vil bare påpege at det er billigere at bo her i varmen i sin ældre alder for få midler men helt sikkert ikke hvis man bor i Bangkok eller et stort turiststed som Phuket eller ligende. Men alt kan lade sig gøre jeg har faktisk danske bekendte som lever for under 40.000 bath om måneden.
Hav en god dag selv om det regner det gør det her
Maichai.

Thumb MIG, EN DUMSMART BYBO FRA DANMARK SOM ENDTE SOM BONDERØV I THAILAND

Et sundt sexualliv værner imod sportslivets fristelser.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
maichai
#23 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-09-2015 07:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1365
Tilmeldt: 21.12.13
 Status: Offline

Thumb Og så glemte jeg i forrige indlæg tøj & sko især til små børn der er rasende billigt ( ikke så god kvalitet men hvad fanden de vokser jo ud af det alligevel) her men pokkers dyrt i Danmark for ikke at forglemme diesel til bilen og benzin til motorbikerne der er 1/2 pris her
Og penge til olie, gas & træ til at fyre op med, og min gamle nabo har lige fortalt mig at de sluttede med at fyre i slutningen af juli og startede med at fyre 1.september altså kun august måned de ikke har fyret op dette år så flyver pengene sku hurtigt ud af pensionenSad
Thumb MIG, EN DUMSMART BYBO FRA DANMARK SOM ENDTE SOM BONDERØV I THAILAND

Et sundt sexualliv værner imod sportslivets fristelser.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#24 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 01:46
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3626
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

skipper skrev:
hvornår var første gang i to mødtesDet var i -77, jeg mellemlandede i Bangkok, på vej til et Mærsk skib der lå i Singapore.
Et kort møde, men det var nok til at jeg blev bidt af en gal thailænderGrin og jeg lovede mig selv at komme tilbage og udforske det nærmere.


ja det er jo et par dage siden, men allerede dengang var facaden begyndt at krakeler det skyldes nok at soldaterne fra Vietnam kom til landet i store flokke
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#25 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 03:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3224
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Thai skrev
beklager IB det er umuligt at leve i thailand for 30.000 baht pr. mdr. med de krav du stiller skal du op på ca, 55.000 bath pr mdrIB skrev
Tak for info . thai
egentlig også ca. samme konklusion jeg selv har erfaret,
men nu er det ikke mig der stiller store krav,.. det er alle de skønne Thai-damer,
så hvis ikke manden orker / forstår at trække nogle kraftige begrænsninger,
løber udgifterne vel hurtigt op i noget uoverskueligt,


det er op til en selv at sætte grænser, der hvor den går galt for de fleste er hvor de finder en ung model på 25-35 år, det koster kassen

IB skrev
men du mener altså at ca. 55.000 thb. er minimum for en Dansk pensionist,
- er det med eller uden Dame, og medflg. 'tilbehør' / udgifter. ?


for at opnå visa kræves der jo en vis for for indtægt

en syge forsikring koster også

jeg er gift på 5 år hun tjener lidt på at reparer (sy) tøj, de penge hun tjener bliver sparet op så hun har lommepenge til vores tur til DK, en tur vi tager hvert andet år

vi sender 1500 baht til hendes mor Pr. mdr. det er det

vi er alle forskellige det er vores udgifter også, men med 55.000 baht i mdr. er du hjulpet godt på vej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IB
#26 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 04:15
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 26.11.10
 Status: Offline

Jeg ved ikke om det jeg har skrevet kan bruges til noget som helst,....


Jo da,.. det hjælper altsammen på forståelsen,
også selvom du (og jeg) måske ikke er den helt typiske pensionist, (evt. pensionist-par)
der går og overvejer en tilværelse i Thailand, men ikke kender de faktiske udgifter,

Hvad koster det at bo / leve i Thailand, sammenlignet med Danmark,
det er hvad jeg er interesseret i, og prøver at finde ud af,
måske oven i købet få sat 'Lup' de mange Oppustede historier om
det "latterligt billige Thailand"
og i stedet fokusere på de faktiske (sandfærdige) priser,

Men lad os se på de priseksempler du har smidt på bordet,
- Grisen / slagte grisen, er absolut ikke billig,
slet ikke i sammenligning med prisen i DK,

nu er det godt nok snart mange år siden jeg selv købte hjemmeslagtet,
så jeg er lidt usikker på priserne i dag,.. prøvede derfor at google,
og fandt bla. dette link, (godt nok fra 2011, men alligevel) :
http://fjerkrae.d...ic=15478.0

altså ca. samme pris,.. da det er incl. partering
kan også fås billigere i DK,..
kan bare ikke lige googles (sikkert fordi det er sort)
- 'Sort' - Jylland + trailere,. !

mht. køkken-/urtehave/høns (= nærmest gratis fødevarer, frugt/grønt)
troede det var alm. kendt at den slags var en af gratis-goderne ved at bo på landet,
det samme med vand/vandboring
Danmark og/eller Thailand,. altså ca. ens,

jeg bager også selv,.. i DK
med stor fornøjelse især Rugbrød,.. pris pr. hele Rugbrød 2,50 kr (ca. 12 thb)

kokkererer naturligvis også,
én ret,.. hjemmelavet traditionel Dansk varm mad,
pris ca. 5 kr. = ca. 23 thb

så er der din TV-pakke til 2592 om måneden,.. (altså godt 500 kr.),.. !!!
- jeg betaler (i DK) 170 kr/mdr til den lokale antenneforening, = ca. 1000 thb
altså Kniv-Skarpt Digitalt TV.
samtlige DK kanaler + en masse andre, jeg aldrig ser.

internet :
vores internet koster 590 for en 10 megabit = 59 thb pr. Mbit/sek
- i DK kan jeg ikke få lavere hastighed end 20 Mbit/sek
pris 199 kr/mdr. ............... = 9,95 pr Mbit/sek = ca. 48 thb pr. Mbit/sek
altså billigere i DK,.. !

vores el ligger på mellem 1800 & 2300 om måneden
Hm,.. mit el-forbrug i DK = normalt ca. 250 kr/mdr = ca. 1.200 thb... !
- - ok,.. det er så en familie vs én single,.. svært at sammenligne,

Så kommer dine enorme udgifter som du havde til hus i DK,
dem kan jeg af gode grunde ikke sætte mig ind i,

så jeg bliver nødt til at henvise til mine egne boligudgifter (lejlighed/condo)
henhv. DK og Thailand,
her er det betydelig billigere i DK,.. og samtidig langt bedre standard/forhold,
= svært at sammenligne.

Så er der udgifter i forbindelse med motorkøretøjer,
som tilsyneladende er fantastisk billig, (helt nyt for mig). !

i DK bataler jeg
Bil-forsikring (lille mellemklasse - fuld kasko) = 3.410 kr. årligt
Grønafgift = 1.660 kr. årligt
..........................
min gamle Motorcykel, dog noget billigere fordi den er veteran,
Vægtafgift - 173 kr. årligt
Forsikring - 225 kr. årligt,
...............................................................................

i den forbindelse glemte jeg at tilføje under "billige ting i Thailand"
Thai-KØREKORT,... !
det er virkelig noget der batter, ca. 100 kr. pr. stk. bil / MC
- foruden det også betyder ca. ½ pris for éntre ved div. attraktioner,
hvis alle priser var i Kørekortets 'ånd', kunne man virkelig snakke om
"fantastisk billige Thailand",.. !

Men det er desværre kun en enkelt 'fjer i hatten'
resten er så vidt jeg kan se, og har erfaret omtrent på DK niveau
.............................................................

Nå, videre,
så kan jeg forstå du mister, eller ikke får børnepenge,.. !
derudover skal du (i Thailand) selv betale for uddannelse / skole,

børn har det også med at blive jævnligt ramt af sygdom,
eller brug for læge / medicin,
det nævner du ikke noget om,.. hvem betaler for det,
- i DK er den slags jo gratis, / betalt via skat, !

Du har så været god til at investere, og tjene penge på hus- handel
jo jo,.. det samme kunne du (måske) gøre, have gjort, i DK
personligt tjente jeg tæt på 100% på hushandel i DK,.. dengang DET var godt,
det var der mange andre der også gjorde,

senere,.. noget senere var der mange,.. rigtig mange der tabte enormt mange penge
også på hus-handel,.. incl. 'kloge' banker / finans-genier mm.
var det held,.. eller. ?

i hvert fald,.. dem der ikke vovede noget, tabte heller ikke noget, !
...........................................................

Mht. tøj, sko, og anden beklædning,
jo, jeg har naturligvis købt lidt af hvert,
underbukser / trusser, er nok det mest fordelagtige jeg har købt,
rimelig kvalitet og ca. ½ DK pris,

derudover er det mega svært at få øje på noget billigt (brugbart) Thai-tøj,
især kvaliteten er elendig,.. hvis ikke knapperne mangler,
varer det ikke længe før man skal have fat i en syerske / skrædder,
og så kan man lige så godt købe nyt,... igen, !

vil man derimod betale hvad det koster,..
kan det købes, i nogenlunde samme kvalitet som DK,
- MEN,.. så er prisen også ca. den samme.

Brændstof,
Ahh,.. det er ikke rigtig ½ pris vel,.. ikke benzin
tjek her :
http://www.fdmben...

derimod er det vist ret billigt at køre på Gas,
kræver naturligvis et dertil konstrueret køretøj.

men alt i alt, svært at få øje på de rigtig billige priser,
især når men medregner ALT.

Men KLIMAET,.. især i vintermånederne,
kommer vi ikke udenom er dejligt,
så jeg er så småt ved at pakke og gøre klar, til sidst i næste måned,.. igen. Thumb

.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IB
#27 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 04:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 26.11.10
 Status: Offline

Tak for ny go' info . thai

Det lyder til at være en rimelig god dame du har fundet dig,
altså et pænt lavt beløb til familien,
og med hænderne skruet fornuftig på,

den type burde faktisk være overkommelig (økonomisk)
selv for en fattig pensionist,

men der er - som du rigtig nok siger - problemet med min. indtægten,
ved at flytte adressen til Thailand,
så skal der vel laves nogle 'krumspring' for at kassen stemmer,

har du nogen idé om hvor / hvordan man finder ud af det, ?

jeg ved at man kan købe sig til den slags hos forskellige agenter / brokere,
men de ved vist også hvad de vil have for sådanne tjenester, nej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#28 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 06:38
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3626
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Ib skrev
men der er - som du rigtig nok siger - problemet med min. indtægten,
ved at flytte adressen til Thailand,
så skal der vel laves nogle 'krumspring' for at kassen stemmer,

har du nogen idé om hvor / hvordan man finder ud af det, ?

jeg ved at man kan købe sig til den slags hos forskellige agenter / brokere,
men de ved vist også hvad de vil have for sådanne tjenester,


jeg tror løsningen er på vej

se her http://www.thai-d...ad_id=6092
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
maichai
#29 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 09:42
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1365
Tilmeldt: 21.12.13
 Status: Offline

IB
Men lad os se på de priseksempler du har smidt på bordet,
- Grisen / slagte grisen, er absolut ikke billig,
slet ikke i sammenligning med prisen i DK,

nu er det godt nok snart mange år siden jeg selv købte hjemmeslagtet,
så jeg er lidt usikker på priserne i dag,.. prøvede derfor at google,
og fandt bla. dette link, (godt nok fra 2011, men alligevel) :
http://fjerkrae.d...

altså ca. samme pris,.. da det er incl. partering
kan også fås billigere i DK,..
kan bare ikke lige googles (sikkert fordi det er sort)
- 'Sort' - Jylland + trailere,. !

Nu ved jeg ikke hvor du kommer fra IB men denne her holder ikke måske i Jylland men ikke i København og sidst jeg købte et svin i Danmark gav vi 2800 for 70 kg godt nok grov parteret men det giver sku også omkring 218 THB kg. Og som der står i dit link er hjemmeslagterier forbudt i Danmark
mht. køkken-/urtehave/høns (= nærmest gratis fødevarer, frugt/grønt)
troede det var alm. kendt at den slags var en af gratis-goderne ved at bo på landet,
det samme med vand/vandboring
Danmark og/eller Thailand,. altså ca. ens,

I Danmark er private vandboringer forbudt hvis du endelig kan få en tilladelse skal du betale en formue i vandprøver og så glemte du vist lige det alle dyreste ved vand i Danmark spildevandsaflednings skatten
så er der din TV-pakke til 2592 om måneden,.. (altså godt 500 kr.),.. !!!
- jeg betaler (i DK) 170 kr/mdr til den lokale antenneforening, = ca. 1000 thb
altså Kniv-Skarpt Digitalt TV.
samtlige DK kanaler + en masse andre, jeg aldrig ser.

Der hvor jeg boede i Danmark havde vi ingen kabeltv så vi måtte bruge viasat chek selv hvad den store guldpakke eller filmpakke med 2 årlige kortafgifter koster du vil nok blive forbløffet
internet :
vores internet koster 590 for en 10 megabit = 59 thb pr. Mbit/sek
- i DK kan jeg ikke få lavere hastighed end 20 Mbit/sek
pris 199 kr/mdr. ............... = 9,95 pr Mbit/sek = ca. 48 thb pr. Mbit/sek
altså billigere i DK,.. !

Da vi boede i Danmark gav jeg hos TDC 600 om måneden for en 8 Mbit men den var aldrig 8 snarere 4-6 Mbit Men Ok det kan da være at det er blevet billigere og bedre det var da også på tide
vores el ligger på mellem 1800 & 2300 om måneden
Hm,.. mit el-forbrug i DK = normalt ca. 250 kr/mdr = ca. 1.200 thb... !
- - ok,.. det er så en familie vs én single,.. svært at sammenligne,

Så må jeg undre mig igen er det en 1 værelse du beboer har du ingen vaskemaskine frysere tørretumbler ??? Da jeg boede i Danmark havde jeg el-gulvarme nogen steder 3 frysere og 2 køleskabe. Her i Thailand har vi 3 køleskabe 2 vandkølere & 2 frysere aircon og masser af loftvifter og gulvvifter
børn har det også med at blive jævnligt ramt af sygdom,
eller brug for læge / medicin,
det nævner du ikke noget om,.. hvem betaler for det,
- i DK er den slags jo gratis, / betalt via skat, !

Alle Thaiborgere har en forsikring på læge og hospitaler så de max. skal betale 30 bath for en undersøgelse Problemet her er så at det er govement hospitaler og der kan være lang ventetid også hos lægen kan man hurtigt sidde et par timer og vente, mine børn har heldigvis aldrig været syge de har kun modtaget vaccinationer Men Men i Danmark sad vi også og ventede når børnene skulle vaccineres selv om vi havde bestilt tid hos lægen SÅÅÅ
Brændstof,
Ahh,.. det er ikke rigtig ½ pris vel,.. ikke benzin
tjek her :
http://www.fdmben...
Åhh jo det er ganske rigtigt i dag da jeg tankede bilen gav jeg 23,40 bath så regn selv efter og du vil komme under halvdelen Benzin gav jeg i går til motorbiken 28,60 bath for så regn igen og du vil se igen ca. halvdelen
Ejendomskatten gik du også let og elegant hen over.
Man kan jo opstille et regnskab så det passer bedst til en selv.
Men KLIMAET,.. især i vintermånederne,
kommer vi ikke udenom er dejligt,
så jeg er så småt ved at pakke og gøre klar, til sidst i næste måned,.. igen.

Her har du ret IB og god tur når tiden kommerThumb

maichai.
Thumb MIG, EN DUMSMART BYBO FRA DANMARK SOM ENDTE SOM BONDERØV I THAILAND

Et sundt sexualliv værner imod sportslivets fristelser.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
soi8
#30 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-09-2015 10:56

Bruger

Antal indlæg: 375
Tilmeldt: 20.11.13
 Status: Offline

Ib..Jeg er også gået over til 6 mdr i Thaialnd og 6 mdr i Danmark. Så kan man jo bevare den fulde folkepension...grundbeløb + tillæg, ialt godt 12000 kr + ATP og evt egne pensioner. Det er jo nok indkomst til at opnå retirement visa i Thailand. Man skal bare gå på DK ambassaden i Bangkok og får verificeret sin seneste årsopgørelse og fremvise den på immigrationen. Det er brutto indkomsten der tæller. Så koster dette visa jo kun 1900 thb pr år+ 1000 thb for re entry permit pr indrejse. Med dette visa er der også andre fordele såsom ret til erhvervelse af Thai kørekort som så igen giver nogle fordele og rabat muligheder. Jeg har selv Thai kørekort til både bil og motorcykel gældende 5 år og det koster tæt på ingenting at erhverve og så er man altså bedre stillet hvis uheldet er ude.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IB
#31 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 03:26
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 26.11.10
 Status: Offline

maichai

Det ser ud til du ikke rigtig tror på de tal jeg viser dig, ! ?
- bare for en ordens skyld, så er det tal fra den virkelige verden,
altså priser fra mit liv, og den måde jeg lever på,
både i Thailand og Danmark,

jeg har intet ud af at lyve over for dig, - eller andre for den sags skyld,
- tværtimod,

som tidligere nævnt, er jeg interesseret i at finde sandfærdige tal,
og - førsøge - at lave en form for sammenligningsgrundlag,

altså en række priseksempler, på alm. dagligdags varer, (og andre udgifter)
pris i Thailand vs. pris i Danmark,

sådan at dem der påtænker et længere ophold i Thailand,
har et godt overblik over de forskellige udgifter og ydelser,

i stedet for alle de nuværende - Vilde Historier - om
hvor 'vanvittig billigt' alt er i Thailand,

MEN,.
som jeg også har nævnt tidligere,
er det svært at sammenligne priser og udgifter,
for en stor familie, der bor udenfor bymæssig bebyggelse / på landet,
- og en single, der bor indenfor bymæssig bebyggelse,
--------------------------------------------------------------
Hvor jeg bor i DK, ?
mener jeg har fortalt tidligere,..
men jeg bor på Fastlandet / Hovedlandet,.. nærmere betegnet Midt-Øst-Jylland,
i en 2-værelses, 68 m2, lejlighed i et boligselskab,
tip top renoveret overalt, éntre, stort spisekøkken, bad, altan osv.
altså god Dansk standard, og ordnede forhold,
min egenbetaling udgør 1.283 kr. (ca. 6.400 thb) + forbrug, pr. mdr.

en tilsvarende bolig i Thailand, ville (efter min ringe erfaring)
koste i omegnen af 25.000 - 30.000 thb. pr. mdr.
eller 4 - 5 gange så meget (+ 4 - 500%) !!!

og JO,
jeg har egen vaskemaskine, - (ingen tørretumbler)
Køleskab m/lille fryser, ovn, mikroovn, komfur osv.
men ingen a/c eller 'blæser'

efter en udmåling af alle strømslugere,
er den store fryser slukket,.. (brugte mere strøm end besparelser på varene)
mit TV, er - NU - kun tændt de få gange jeg ser TV
alle el-pærer er udskiftet med led / sparepærer,
køleskabstemperaturen er justeret OP til ca. +10 grader
- - alt i alt giver det et el-forbrug på ca. 250 kr/mdr (mod tidligere ca. 750)
-----------------------------------------------------------------
Mht. Prisen på Grisen,.
Joo,. den holder fint nok her på Fastlandet,.. måske ikke ude på øerne,
mener,.. der kommer vel Transport, Bro-afgift, Færgepriser, mm. oveni, :)

- hvis du engang kommer til DK,.. skal jeg gerne vise dig hvordan det foregår på Fastlandet. !
------------------------------------------------------------------
Hvor længe er det siden du har boet i DK,. ?
det ser ud til at du dengang har betalt rigeligt for dit internet,
- for at se de aktuelle DK priser, pt... prøv at google - Billig internetudbyder -
- - den slags BURDE ikke være til diskussion, !
-----------------------------------------------------------------

men du har helt ret,
den med 'vand/vandboring' fik en forkert placering,
- jeg har intet forstand på vandboringer eller priserne,

vand/vandboring omtalen,.. var tænkt som en illustration, af at den slags udgifter
har man ikke når man lejer lejlighed i et boligselskab,
beklager meget,

og Benzinprisen er åbenbart fulgt med DK priserne,
så det passer sikkert stadig med ca. ½ pris
da jeg tog hjem fra Thailand (Marts 2015), svingede priserne omkring 32 - 35 thb/L

.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IB
#32 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 03:30
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 26.11.10
 Status: Offline

soi8

Jeg kan kun være helt enig mht. Thai-kørekort. :-)

men jeg er stadig usikker på reglerne om at indberette til
Udbetaling Danmark vedr. ophold længere end 2 mdr. udenfor EU/EØS,

men det må jeg nok hellere oprette en ny tråd om,
for ikke at rode for meget sammen.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
maichai
#33 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 04:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1365
Tilmeldt: 21.12.13
 Status: Offline

Nå IB vi kan jo ikke blive ved med at tærske langhalm på dette os to alene så du får lige en sidste udmelding
en tilsvarende bolig i Thailand, ville (efter min ringe erfaring)
koste i omegnen af 25.000 - 30.000 thb. pr. mdr.
eller 4 - 5 gange så meget (+ 4 - 500%) !!!

Jeg kender folk på phuket der betaler 8000 bath for en bungalow om måneden + forbrug
og rigtig mange der betaler 10-12000 bath + forbrug om måneden for en bungalow på ca. 120 m2 så hvis du betaler 25-30000 thb for en lejlighed må den sku være noget særligt jeg har en kammerat som lejer et hus med swimmingpool på Phuket med poolmand og rengøring betaler han 20.000 bath.+ forbrug om måneden
efter en udmåling af alle strømslugere,
er den store fryser slukket,.. (brugte mere strøm end besparelser på varene)
mit TV, er - NU - kun tændt de få gange jeg ser TV
alle el-pærer er udskiftet med led / sparepærer,
køleskabstemperaturen er justeret OP til ca. +10 grader
- - alt i alt giver det et el-forbrug på ca. 250 kr/mdr (mod tidligere ca. 750)

IB imponerende at du er kommet så langt ned det er jo 33% af hvad du betalte før men det er selvfølgelig også (kun) 68 m2 og uden varme forstår jeg.
Hvor længe er det siden du har boet i DK,. ?
det ser ud til at du dengang har betalt rigeligt for dit internet,
- for at se de aktuelle DK priser, pt... prøv at google - Billig internetudbyder -
- - den slags BURDE ikke være til diskussion, !

Du læser åbenbart da ikke hvad jeg skriver for i indlæg ¤8 skriver jeg at jeg har boet her fast i 2 år og da betalte jeg altså stadig 600 DKR om måneden for mit internet uden telefon hos TDC.
Nå slut på priser pak din kuffert i stedet du skal jo snart ud at rejse
maichai
Thumb MIG, EN DUMSMART BYBO FRA DANMARK SOM ENDTE SOM BONDERØV I THAILAND

Et sundt sexualliv værner imod sportslivets fristelser.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#34 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 04:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3626
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

hej

det billigste internet jeg kan finde i DK koster 1051 kr for 6 mdr er lig med 5450 baht

en til svarende forbindelse i Thailand koster for 6 mdr 3540 baht

det vil sige internet er billigere i TH

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Je suis Charlie
#35 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 04:54
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 906
Tilmeldt: 14.01.15
 Status: Offline

på denne side finde i priserne på mange dagligvarer siden opdateres jævligt

http://udon-news....n-thailand
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#36 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 07:46
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1733
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline

hej IB du skriver

Hvor jeg bor i DK, ?
mener jeg har fortalt tidligere,..
men jeg bor på Fastlandet / Hovedlandet,.. nærmere betegnet Midt-Øst-Jylland,
i en 2-værelses, 68 m2, lejlighed i et boligselskab,
tip top renoveret overalt, éntre, stort spisekøkken, bad, altan osv.
altså god Dansk standard, og ordnede forhold,
min egenbetaling udgør 1.283 kr. (ca. 6.400 thb) + forbrug, pr. mdr.

en tilsvarende bolig i Thailand, ville (efter min ringe erfaring)
koste i omegnen af 25.000 - 30.000 thb. pr. mdr.
eller 4 - 5 gange så meget (+ 4 - 500%) !!!


hvor i Thailand har du de priser fra
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#37 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 12:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

hvor i Thailand har du de priser fraGodt spørgsmål IT, der må vel være forskel på prisen på en lejlighed der ligger ude på landet, mellem Herning og Århus, og en lejlighed i Thailand.
Med de priser IB nævner må det være et sted hvor der kommer mange turister, for jeg ved da at det er muligt at leje et helt hus i udkanten af Bangkok, hvor den månedlige husleje ligger på 3500-4000 B/måned.
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
maichai
#38 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-09-2015 14:07
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1365
Tilmeldt: 21.12.13
 Status: Offline

Det kan jo være sådan noget tilsvarende vores ven IB vil leje music
så begynder hans priser snart at rigtige ud Grin
Thumb MIG, EN DUMSMART BYBO FRA DANMARK SOM ENDTE SOM BONDERØV I THAILAND

Et sundt sexualliv værner imod sportslivets fristelser.
hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#39 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-09-2015 17:45
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Det tror jeg ikke maichai, han er nok en ganske almindelig dansk pensionist, der forsøger at få lidt ud af livet, mens han har det.
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IB
#40 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-12-2015 07:53
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 70
Tilmeldt: 26.11.10
 Status: Offline

maichai

vedr.
http://www.thaidk...post_42568

At du ikke kan finde ud af at finde noget, du som fattig pensionist kan bo i
er da dit problem at du ikke kan tale thai eller forstå thai er da dit problem


jeg er lykkelig i dag, :-)

- lykkelig,
fordi jeg er totalt uafhængig af dig og dine meninger,

jeg havde en ualmindelig ubehagelig drøm i nat,
ja,.. nærmest et mareridt,

i drømmen var jeg afhængig af dig og dine meninger,
og alt hvad du fortalte om Thailand,

jeg har kun stødt på én (1) tilsvarende ubehagelig person før, i div. fora.
en person der kaldte sig "Skeptikeren" (Hans Sønder)

jeg har også gennembladret nogle dele af dette "pragt-eksemplar" af en bog / PDF fil,

den fortæller om en særdeles uheldig / utilpasset person, der ikke kan med nogen overhoved,
og derfor førsøgte at flygte fra alle sine "onde" bekendte i DK, (ingen forstod ham)

desværre blev tilværelsen tydeligvis, mindst lige så "ond"
mod denne, iflg. eget udsagn "Gode Mand" i Thailand,

så jo,.. jeg er virkelig lykkelig,
ikke mindst fordi der trods alt findes op til flere flinke, rare, og hjælpsomme personer,
der velvilligt deler deres (brugbare) viden om Thailand.

Gud,.. hvor er livet dog skønt.

PS. jeg ved godt det lyder som det rene volapyk i DINE øre,
DET er så til gengæld DIT problem, og kun DIT.

samtidig har du det tilfælles med "Skeptikeren", at ingen ved deres fulde fem
kan tage dig seriøs.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Smag på Thailand Hele Thailand 109 23-05-2024 17:29
Thailand, old Bangkok 60 years ago Central Thailand 4 20-05-2024 12:54
Før du rejser på ferie til Thailand se med her Hele Thailand 11 20-05-2024 12:36
Thailand Postcard Billeder fra Thailand 32 18-05-2024 11:34
Fem skønne nationalparker i Thailand Hele Thailand 1 18-05-2024 11:24

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.23 sekunder | 101,103,042 Unikke besøg | jQ Blog