Se emne

Thai-Dk Din debat side :: LEOPARD's besætnings frigivelse :: Befri Eddy og Søren
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Søren og Eddy kræver million-erstatning
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-08-2014 13:57
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2689
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Søren og Eddy kræver million-erstatning
Eks-gidsler føler sig krænket over mediedækning


De to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har nu via en advokat og deres fagforening Søfartens Ledere fremsat et erstatningskrav mod Ekstra Bladet og TV2 om en godtgørelse på samlet 2 mio. kroner, fordi de føler sig krænket af de to mediers dækning af sagen.

Se også: De løber fra ansvaret

Kravet kommer i forlængelse af Pressenævnets kendelse fra december sidste år. Her blev slået fast, at det var i orden, medierne dækkede sagen, fordi den havde en klar samfundsmæssig interesse, men at Ekstra Bladet var gået for vidt i brugen af billeder under fangenskabet og i beskrivelsen af personlige forhold.

Søren, Eddy og fire fillipinske sømænd nåede at sidde fanget hos somaliske pirater i over 2 år, hvilket er det absolut længste vestlige søfolk har været taget som gidsler.

læs mere her http://ekstrablad...977722.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 23-08-2014 14:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2689
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

De løber fra ansvaret

På Ekstra Bladet er vi kede af, at de to tidligere gidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez føler sig krænkede af os. Vi kan også godt forstå, at det må være svært at komme hjem igen og skulle genoptage et normalt liv efter at have levet i frygt og afmagt som gidsler i 838 dage.

Jeg kan også godt forstå, hvis Søren og Eddy er bitre og brændende ønsker at få placeret et ansvar for, at der gik så lang tid, før de kom hjem.

Det er også uomtvisteligt, at de blev svigtet af deres rederi Shipcraft, der amatøragtigt forsøgte at spare penge og derfor selv overtog forhandlingerne med piraterne. Det trak sagen i unødigt langdrag. Siden har rederiet på kujon-agtig vis forsøgt at give Ekstra Bladet skylden for, at frigivelsen trak ud.

Men som jeg har sagt mange gange før: Hvis tavshed havde bragt Søren og Eddy hjem, så var det for længst sket. Der gik 536 dage, før vi brød tavsheden og begyndte at skrive dagligt om de to danske gidsler og deres fire filippinske kollegaer.

Der er heller ikke meget godt at sige om Eddy og Sørens fagforening, Søfartens Ledere. De står bag erstatnings-sagen, selv om de hele tiden har påstået, at det ikke handlede om penge. Nu ved vi, at de har spillet dobbeltspil. Man får en ubehagelig fornemmelse af, at de farer så hårdt frem mod os og TV2 for at dække over deres eget svigt. De havde for eksempel glemt, at Søren Lyngbjørn var medlem hos dem.

Jeg kan sådan set godt forstå, at Søren og Eddy ikke har kunnet modstå fristelsen til at gå efter en erstatning.

Hvis din fagforening kom og fortalte dig, at du kunne få en million, ville du så sige nej?

Vi begik også fejl undervejs, men ikke noget, der berettiger en million-erstatning eller retfærdiggør den ansvars-forflygtigelse, som Shipcraft og Søfartens Ledere i uskøn forening udviser.

Som journalister svigter vi, hvis vi er tavse, når de, der har magten til at løse en sag, åbenlyst løber fra deres ansvar. Det gjorde Shipcraft. Pressenævnet har da også givet os ret i, at gidselsagen havde væsentlig samfundsmæssig interesse, men de synes, vi gik for tæt på, og gav os en meget hård kritik. Og naturligvis skal vi tage hensyn til ofrene; det gjorde vi også – ikke mindst ved at omtale sagen! Men vi kunne have gjort det bedre ved ikke at bruge de interview, vi lavede, eller ved at gøre det tindrende klart, at gidslerne naturligvis ikke talte frit.

Men det er kvalmt at høre Søfartens Lederes retorik, hvilket også er en hån mod alle de danskere, der kæmpede for at få Eddy og Søren hjem. De demonstrerede og skrev læserbreve, og det var en væsentlig årsag til, at rederiet Shipcraft i sidste ende følte sig presset til at åbne tegnebogen.

Nu ender sagen formentlig i retten, og vi har fuld tillid til, at sagen her vil finde en fair afslutning. Og så håber jeg først og fremmest, at Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez får fred til at komme videre med deres liv.

http://ekstrablad...978637.ece
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-11-2016 08:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2689
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

TV2 indgår forlig med tidligere sømandsgidsler
De to sømænd Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har indgået forlig med TV2 om dokumentar om deres tid som gidsler.De to tidligere sømandsgidsler Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez får i alt 300.000 kroner for de krænkelser, som de føler sig udsat for i TV 2-dokumentaren "De danske gidsler - mareridtet i Somalia".

Det skriver avisen Information.

Forliget forhindrer også TV2 i at vise dokumentaren igen eller sekvenser fra den uden samtykke fra de tidligere gidsler.

Det oplyser Fritz Ganzhorn, direktør i søfolkenes fagforbund, Søfartens Ledere.

- Vi er glade for et være nået et forlig med TV 2, ikke mindst fordi Eddy og Søren dermed slipper for endnu en retssag og for igen at skulle rippe op i minderne som under retssagen mod Ekstra Bladet, siger Fritz Ganzhorn til Information.

Søfolkene får hver 150.000 kroner af TV 2. De havde krævet 500.000 kroner.

TV 2 har ifølge Information afventet retssagen mod Ekstra Bladet, der i maj blev dømt til at betale de to søfolk hver 300.000 kroner i godtgørelse.

http://ekstrablad...er/6409408
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Pick up hits 30 million baht McLaren Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 14-08-2018 11:40
New Bangkok traffic cams net 50,000 bad drivers in two days - and 50 MILLION baht in fines Central Thailand 4 16-05-2018 07:22
Farang pays 10 million baht to marry Thai boyfriend! But it's all about love! Billeder/Videoer fra livet i Thailand 6 15-05-2018 18:48
Monk scoops 18 million baht in the National Lottery Nyheder på andre sprog 1 02-10-2017 15:19
Thailand kræver en milliard dollar af eksleder for dyr ris Nyheder på dansk 3 23-10-2016 16:54

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.21 sekunder | 39,663,119 Unikke besøg | jQ Blog