Se emne

Thai-Dk Din debat side :: Bo og leve i Thailand :: Skik og brug
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Kathoeys: Det tredje køn i Thailand
AL 48
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-03-2014 13:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Der tales meget om dem,-men her er lidt om opfattelsen af dem. Thaiér har jo en helt anden opfattelse af dem end vi vesterlændinge har.

DET TREDJE KØN
Tekst og foto: Jesper Kiby Denborg.

Mænd og kvinder, homoseksuelle og heteroseksuelle, feminine og maskuline. Sådan opdeles verden i Danmark, men ikke i Thailand. Fra historisk tid har man i Thailand regnet med tre køn: det mandlige, det kvindelige og et i midten. En minoritet er ægte hermafroditter - procentdelen her er ikke større end i resten af verden - men de fleste er katthoyer. Det bedste ord at oversætte det med er ”ladyboys”, men det er ikke fuldt ud dækkende. Fysisk fødes katthoyerne som drenge, men de føler sig som piger. I Danmark ville den slags ”tvangstanker” føre til psykologsamtaler og mentalitetstests, men her er det anderledes.


Kønshormoner til 10-årige
Mange katthoyer i Thailand fortæller, at de allerede fra fire-fem års alderen vidste, at de ikke var drenge, men katthoyer, og det er helt normalt, at de allerede fra 10-13 års alderen begynder at tage kvindelige kønshormoner. Hormonerne langes over disken på ethvert apotek – også til skolebørn – og jo før de begynder, desto større langtidsvirkninger har hormonerne på knoglestrukturen, muskelmassen, huden og brystudviklingen. Og der er rigtig mange. I en skoleklasse kan der sagtens være en håndfuld katthoyer, som forsøger at overgå hinanden i skønhed. Og katthoyernes flamboyante og promiskuøse livsstil ligger langt fra den typiske bly og tilbageholdende livsførelse, de fleste thaier lægger for dagen.
www.thai-dk.dk/uploads/6SWmq.jpg
Der afholdes jævnligt skønhedskonkurrence for de smukkeste katthoyer. Her er det Miss Esan (Miss Nordøstthailand)

Smooth as silk
Thaiernes naturligt glatte og ubehårede hud og relativt feminine og androgyne fremtonen gør en overskriden af kønnenes grænser lettere, så fyrene relativt let kan ændre udseende til at ligne piger. Men primært handler det om tolerance fra det omgivende samfund. Thaierne er sjældent fordømmende. Det udmønter sig ikke altid i accept, men tolerancen er stor.

Omtrent 95 procent af thaierne er buddhister, og det præger hverdagen og kulturen. De buddhistiske skrifter refererer til mere end to køn i beskrivelsen af verdens skabelse. Når en person fødes som katthoy, er det ifølge buddhismen en direkte konsekvens af dårlig eller promiskuøs opførsel i et tidligere liv. Men da handlingerne netop er sket i et tidligere liv, kan man ikke klandre den nulevende person – højst føle medlidenhed.

www.thai-dk.dk/uploads/OxEWh.jpg
Drenge, der føler sig som piger, er et almindeligt syn i Thailand. Hvis man altså kan gennemskue katthoyernes oprindelige køn.


Tabu i kristne lande
Omvendt i vesten. I Biblen har man et binært kønssystem med Adam og Eva uden nogen mellemkategorier. Og kristendommen er formentlig den mest betydende faktor for tabuiseringen. Transseksualitet var indtil for få årtier siden end ikke noget, der kunne diskuteres i de kristne lande.

Først med 1960’ernes hippier blev der åbnet op for leg med kønnene, hvor mænd fik langt hår og kvinder cowboybukser, og i 1980’erne så de første græsrodsbevægelser for transseksuelle dagens lys i Amerika og Europa. Og senest er metroseksualiteten kommet med fodboldspilleren David Beckham som idealet som den bløde mand, der kan lege med sin kønsidentitet – dog uden at gå på kompromis med sin heteroseksualitet.

Katthoyerne under pres
I Thailand er det paradoksalt nok gået den anden vej. Katthoyerne tolereres bredt i det thailandske samfund, men i nyere tid er de mødt med større skepsis. De passer ikke ind i turistbrochurernes beskrivelse af ”Amazing Thailand”, hvor man har gjort et stort arbejde for at lægge det gamle ry som sexparadis på hylden. Især den nye middelklasse, der higer efter vestlige værdier, holder sig ikke tilbage fra diskrimination. Jeg har således oplevet, hvordan en gruppe på 10-12 katthoyer, der sad og spiste ved et gadekøkken, pludselig blev overfaldet af en større politistyrke. Nogle af dem blev arresteret natten over for ”potentiel prostitution”, men alt de gjorde, var altså at sludre med hinanden!

Mænd og bøsser
En anden trussel for katthoyernes overlevelse som identitet er bøsserne. Bøsser som begreb eksisterede ikke før 1960’erne, og ”gay” er først blevet et almindeligt ord i 1980’erne. Et seksuelt forhold mellem to mænd, der begge identificerer sig som mænd, findes ikke i traditionelt thailandsk landsby-liv, og bøsser er derfor blevet set på med undren og manglende forståelse.

www.thai-dk.dk/uploads/QG1U7.jpg
Mange bøsser i Thailand er i virkeligheden katthoyer, altså "ladyboys" der føler sig som piger. Kønsskifteoperation eller ej.

Katthoyer derimod repræsenterer en gammel og kendt tradition, og deres identitet blev forstået, som at de hverken er mænd eller kvinder. Nu ses katthoyer imidlertid som noget forældet og fortidigt, mens bøsser repræsenterer det moderne, trendy og vesterlandske. En tusindårig subkultur er derfor truet af udryddelse og marginalisering af det 30 år gamle bøssebegreb.

Forhistorien gør også, at bøsser ikke betragtes som mænd. ”Mænd” og ”kvinder” er på thai per definition heteroseksuelle, og ”bøsser” og ”katthoyer” tilhører derfor en anden type køn. Det første repræsenterer i vestlig forståelse en seksuel identitet, det andet en kønsmæssig identitet. Man taler altså ikke om heteroseksuelle og homoseksuelle mænd, men om mænd og bøsser. Lesbiske har på samme måde deres særskilte kønskategorier ”tom” (maskulin lesbisk, fra ”tom boy”) og ”dii” (feminin lesbisk, fra ”lady”).

Kønnenes fleksibilitet afspejler sig også i sproget. Mens det danske sprog ikke skelner mellem køn, når vi taler om os selv (jeg, mig), men når vi taler om andre (han, hun, hr., fru, frøken), er det på thai lige omvendt. Her siger man ”pom ” som mand og ”dichan” som kvinde, når man taler om sig selv, ligesom man afslutter de fleste sætninger med et høfligt ”krap” eller ”ka” afhængigt af ens køn. Derimod kan man sige ”kauw” om både han og hun og ”Khun” i stedet for både hr., fru og frøken.

Katthoyer kan på den måde tilkendegive det køn, de identificerer sig med, i sproget, mens andre, der taler om katthoyer, ikke tvinges til at rubricere dem som enten mænd eller kvinder.

Luder med tap
Hvordan klarer katthoyerne sig så i dagens Thailand? Mange underholder i store cabaretshow – en slags drag show - med imponerende kostumer og flotte danse, hvor ingen kan se, at der bag det kvindelige ydre gemmer sig en mand. Nogle har ganske almindelige job, men bliver ofte ”gemt ad vejen”, så de ikke har kundekontakt, med mindre det da lige er i parfumeafdelingerne. Og så er der dem, der arbejder på "udebane" - på heteroseksuelle luderbarer og på bøssebarer.

Et eksempel er baren i Bangkoks luderdistrikt Patpong med det sigende navn ”Super Pussy”. Pigerne laver imponerende intimshows med bordtennisbolde, bananer, barberblade, nåle og fyrværkeri som effekter. Men 10 ud af de ca. 35 piger i baren er faktisk katthoyer. Kun et opmærksomt kenderblik afslører forskellene på de særdeles afklædte kroppe: lidt bredere skuldre og fladere ansigter, og et lag make-up, der måske er en anelse tykkere. Ellers er de fuldt ud opereret og klar til at give sig i lag med den første den bedste farang eller thai, der er villig til at betale omkring 100-200 kr. for et par timers eventyr. Og farangerne vil sikkert aldrig opdage, at den storbarmede skønhed efter vestlig definition blev født som dreng. På nogle af pigerne er kønsskiftet endnu ikke fuldendt, og kunden får et chok, når den smukke thaipige har noget mellem benene!


Bøssebarernes dilemma
På bøssebarerne er dilemmaet et andet. Mange barer ansætter katthoyer som tjenere. Katthoyerne nyder at være omgivet af alle de flotte faranger, og farangerne nyder de feminine thai-fyre. Men mange af tjenerne er altså katthoyer og føler sig derfor som kvinder, som ultimativt ønsker sig en kønsskifteoperation, når og hvis de får råd. Barejerne tillader imidlertid ikke, at tjenerne tager hormoner eller får for langt hår, da kunderne jo er til fyre. Katthoyerne bliver derfor nødt til at lægge bånd på sig selv og begrænse make-up’en og de feminine træk for at bevare deres job.

Og når farangerne går igen, kan de med et stort smil råbe ”bye, bye darkling”. Man kunne fristes til at tro, at det var dårligt engelsk for ”farvel, min elskede”, men på thai betyder det ”gå din vej, aberøv”!

www.thai-dk.dk/uploads/YgVw1.jpg www.thai-dk.dk/uploads/iRCbN.jpg
Nit (tv.) og Rose smiler til fotografen. Nit er katthoy og har altid håret sat op, mens Rose er "almindelig" bøsse. Men når der er skønhedskonkurrencer ...klæder Rose sig også gerne ud som kvinde (til højre).

Alt kan ske i mørket.

Der er produceret flere thailandske film om katthoyer. To af dem bygger på virkelige hændelser. I Iron Lady (Satre Lek) vinder en gruppe ladyboys volleyball-mesterskaberne - til stor opstandelse blandt arrangørerne.

Den anden film er Beautiful Boxer, som handler om en genert dreng, der bliver en berømt og storvindende kickboxer for at få råd til sin ultimative drøm: at få en kønsskifteoperation og blive kvinde. Den virkelige Nong Toom, som Beautiful Boxer handler om, kom på briksen i 1999 for at blive en kvinde og er i dag model og skuespillerinde i Bangkok.
http://www.berejs...adyboy.htm
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-03-2014 13:23
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1403
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline
Bopæl: Isaan

Er der nogen der forstår dem music suk sukgriner
Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-03-2014 13:37
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

IT skrev:
Er der nogen der forstår dem music suk sukgriner


Jamen, jeg har sgu selv sejlet sammen med en der tog fejl. Det var godt nok i Antwerpen på "Danish Bar". Vi andre kunne sgu heller ikke se forskel,-men han mærkede forskelgriner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
IT
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-03-2014 03:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1403
Tilmeldt: 11.09.09
 Status: Offline
Bopæl: Isaan

hej i tidernes morgen var der en gade i Singapore som var fyldt op med de kønne drenge, jeg husker desvære ikke navnet på gaden

Beautiful Boxer (2003) - Movie Trailer


Isan is the poorest region of Thailand: in 2002 average wages were the ... Isan (Isan/Thai: อีสาน; also written as Isaan, Isarn, Issan, ...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-03-2014 06:55
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3560
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline
Bopæl: Thailand

IT Skrev:
hej i tidernes morgen var der en gade i Singapore som var fyldt op med de kønne drenge, jeg husker desvære ikke navnet på gaden


Bugis Street var navnet på den gade hvor de kønne piger læs drenge huserede

glemmer du, husker YouTube


er du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-03-2014 06:56
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3560
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline
Bopæl: Thailand

This video clip documents the history of Bugis Street, where Singapore's male-to-female transgender community used to congregate, making it one of the island's top tourist destinations from the 1950s to the mid-1980s.


er du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
NFP
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-03-2014 09:43

Bruger

Antal indlæg: 427
Tilmeldt: 10.02.14
 Status: Offline
Bopæl: Samutprakan

http://thai-disco...y-test.php

Her er et link til 4 ladyboy tests. Held og lykke med at ramme plet.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
NFP
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-03-2014 09:58

Bruger

Antal indlæg: 427
Tilmeldt: 10.02.14
 Status: Offline
Bopæl: Samutprakan

NFP skrev:
http://thai-disco...y-test.php

Her er et link til 4 ladyboy tests. Held og lykke med at ramme plet.


Gik igennem testen og fik foelgende rigtige:

8
7
8
6
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-03-2014 07:14

Bruger

Antal indlæg: 684
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

Ja ja endnu et fjog der skal saelge en historie.
Hvis Jesper Kiby Denborg. havde fundet hans oplysninger andre steder end i luder omraaderne og Internet, ville historien havde set noget anderledes ud.

Nu er jeg i den situation at svoger er Katoy og svigerfar har lidt saert ved at bestemme sig for hvad han er.

Og hvis man gaar og tror de er ligestillede i lokal omraaderne, saa burde man laere lidt Thai.
De er aksepterede ja, men stort set kun kvinder og ludere vil omgaas dem.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-03-2014 13:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3392
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Hvad mændene skal gennemgå for at forsøge at ligne kvinder er ret omfattende:
http://www.densto...eoperation.

Men hvad gør kvinder der gerne vil være mænd, får de påsyet de afmonterede tissemænd der blev tilovers. Og fungerer de små dimser bagefter som Gud havde tænk sig de skulle.?
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
NFP
#11 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-03-2014 16:53

Bruger

Antal indlæg: 427
Tilmeldt: 10.02.14
 Status: Offline
Bopæl: Samutprakan

skipper skrev:
Hvad mændene skal gennemgå for at forsøge at ligne kvinder er ret omfattende:
http://www.densto...eoperation.

Men hvad gør kvinder der gerne vil være mænd, får de påsyet de afmonterede tissemænd der blev tilovers. Og fungerer de små dimser bagefter som Gud havde tænk sig de skulle.?


Interessant indlaeg.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
kro90
#12 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-03-2014 18:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 75
Tilmeldt: 02.04.09
 Status: Offline

tog testen Ladyboy Test Advanced og fik 6 ud af 10
Congratulations - you have completed Ladyboy Test Advanced.

You scored 6 out of 10.


Your performance have been rated as 'Competent'
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#13 Udskriv indlæg
Skrevet d. 17-03-2014 21:36
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

skipper skrev:
Hvad mændene skal gennemgå for at forsøge at ligne kvinder er ret omfattende:
http://www.densto...eoperation.

Men hvad gør kvinder der gerne vil være mænd, får de påsyet de afmonterede tissemænd der blev tilovers. Og fungerer de små dimser bagefter som Gud havde tænk sig de skulle.?


Skipper: Der er lidt om der her http://programmer...A5-tv.html
Og her lidt om hvor lang tid det tager i Thailand: http://www.plasti...ation.html

Der findes også en billedkavalkade over emnet, men det egner sig vist ikke til at blive vist herIkke SE
Men folk over 18år kan gå ind her:http://www.genita...loplasty-2 - og når i så kommer til: Photo gallery for over 18 years, så klik på det. (Eget ansvar).
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#14 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-03-2014 02:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3560
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline
Bopæl: Thailand

leif skrev:
Ja ja endnu et fjog der skal saelge en historie.
Hvis Jesper Kiby Denborg. havde fundet hans oplysninger andre steder end i luder omraaderne og Internet, ville historien havde set noget anderledes ud.

Nu er jeg i den situation at svoger er Katoy og svigerfar har lidt saert ved at bestemme sig for hvad han er.

Og hvis man gaar og tror de er ligestillede i lokal omraaderne, saa burde man laere lidt Thai.
De er aksepterede ja, men stort set kun kvinder og ludere vil omgaas dem.


hej lief

du kommer for lidt ud i det store samfund
Kaytoerne er over alt i de store shopping center, ansat som serverings personale og ekspedienter i mange tøjforretninger

går du ind i en dame frisør salon der også Katoyer

selv i politik på højt plan blander de sig, mange af den er højt respekteret

ok ude på bølandet er det nok lidt andre regler
er du sulten se her www.yindee.dk


www.thai-dk.dk/foto1/seafood.jpg
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#15 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-03-2014 15:36
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3392
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Jeg har altid følt der var noget respektindgydende over mænd i dametøj, jeg har aldrig turde bukke mig ned hvis jeg havde tabt noget når de var i nærhedenkat
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#16 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-03-2014 10:33
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 2650
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Thai Movie - Beautiful Boxer (based on true story)

Based on the real life story of Parinya Charoenphol, a Muay Thai boxer who underwent a sex change operation to become a woman. The movie chronicles her life from a young boy who likes to wear lipstick and wear flowers to her sensational career as kickboxer whose specialty is ancient Muay Thai boxing moves which she can execute expertly with grace and finally her confrontation with her own sexuality which led to her sex change op.

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#17 Udskriv indlæg
Skrevet d. 22-03-2014 10:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

skipper skrev:
Jeg har altid følt der var noget respektindgydende over mænd i dametøj, jeg har aldrig turde bukke mig ned hvis jeg havde tabt noget når de var i nærhedenkat


-Nu er det jo ikke ligefrem "transperversitter" der tales om her i tråden. griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
XP
#18 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-10-2016 02:44
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 238
Tilmeldt: 13.11.09
 Status: Offline

her er filmen på thai

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
XP
#19 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-10-2016 02:46
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 238
Tilmeldt: 13.11.09
 Status: Offline

NongtooM Parinya Beautiful Boxer VS Morragot Maneechai Sexy Star

Til forsiden  Til toppen  Til bunden
XP
#20 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-10-2016 02:47
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 238
Tilmeldt: 13.11.09
 Status: Offline

Nong Toom/Parinya charoenphol, น้องตุ้ม ปริญญา เจริญผล HighlightTil forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Mystisk krokodille med klove undrer i Thailand Billeder/Videoer fra livet i Thailand 2 20-10-2018 03:32
Massive Drug Haul of Crystal Methamphetamine Seized in Chiang Rai Thailand Nyheder på andre sprog 1 16-10-2018 02:15
For tredje år i træk er Bangkok den mest besøgte by i verden Central Thailand 1 15-10-2018 06:25
On the bucket list, seeing Thailand’s biggest tree Billeder/Videoer fra livet i Thailand 4 15-10-2018 05:45
12-årige Aphinya sendes hjem til Thailand, selvom hendes mor bor og er gift i Danmark Nyheder på dansk 18 11-10-2018 10:12

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.86 sekunder | 37,638,720 Unikke besøg | jQ Blog