Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Norwegians piloter varsler strejke.
AL 48
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-10-2013 16:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Tirsdag d. 15. okt. 2013 kl. 05:28 af ritzau / sosp

Hvis strejken bliver en realitet, risikerer de danske kunder at skulle finde et andet flyselskab at rejse med om to uger.
Norwegians hundredvis af piloter truer med at nedlægge arbejdet om fjorten dage, efter at overenskomstforhandlingerne med ledelsen mandag brød sammen.

Piloternes fagforening varslede mandag masseopsigelser for samtlige sine 620 medlemmer. Hvis parterne ikke bliver enige inden for to uger er strejken en realitet.

Kommunikationsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, bekræfter over for nyhedsbureauet NTB, at forhandlingerne er kørt fast, og nu går til mægling.

Det samme skete sidste år.

- Vi har altid håb om at blive enige, siger Skånevik og understreger, selskabet ikke ønsker at dramatisere situationen.

Frygter at miste rettigheder
Piloterne frygter, at de vil miste rettigheder, som de har sikret sig gennem en lang række opgør, hvis Norwegian-ledelsen gennemfører en stor omorganisering.

Piloterne frygter, at Norwegian vil oprette selvstændige selskaber i de lande, det opererer i - i lighed med de nyoprettede Norwegian Air Norway og langdistanceselskabet Norwegian Long Haul.

Sker det, bliver piloternes nuværende overenskomster annulleret, og piloterne må forhandle sig frem til helt nye aftaler om arbejdsforholdene i de forskellige lande.

- Selskabet vil knuse den aftalestruktur, vi tidligere har forhandlet os frem til, og som danner grundlag for vores rettigheder, siger Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilot Union.

I praksis vil det, som er en lønmodtagergruppe på tværs af de lande, hvor Norwegian er aktive, blive splittet op og isolere svenske, danske og norske piloter i enkeltgrupper, mener fagforeningen.
http://nyhederne....rejke.html
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Risiko for taxi strejke i Suvarnabhumi Lufthavne 3 25-04-2015 03:19
Piloter: Vi vil sove i luften Alt det andet 5 27-10-2009 13:17

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.19 sekunder | 99,494,053 Unikke besøg | jQ Blog