Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Betyder penge, principper mere end menneskeliv?
yindee
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 00:44
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3627
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Per Larsen skriver i sin blog http://www.pelars...keliv.html



Betyder penge, principper mere end menneskeliv?

Efterhånden som gidselsagen med de seks søfolk fra LEOPARD trækker ud, og tilsyneladende er uløselig, må spørgsmålet unægtelig være, hvem og hvad er de seks søfolk gidsler for?

Vi ved at det er de forbryderiske, pengegriske somaliske pirater og deres bagmænd, der holder gidslerne fysisk fanget. Vi ved intet om hvad der er gået galt i de formodede forhandlinger, eller hvad udsigterne er for en snarlig frigivelse af gidslerne. I snart 20 måneder har de stakkels mennesker og deres familier måtte
leve i det uvisse om, hvad der er gidslernes endelige skæbne.

Gidsler selv har i disse 20 måneder levet i et sand helvede. De er syge, både fysisk og psykisk, af dette umenneskelige fangenskab i et land og en levemåde, der ligger så langt fra deres egen hverdag, som det overhovedet er muligt at komme.

De er under konstant bevogtning af sværtbevæbnede pirater, som ikke lader dem ude af syne et eneste øjeblik. Pirater, der ydmyger og fratager dem al menneskelig værdighed, alene i kraft af deres bevogtning. Pirater, der er påvirket af euforiserende stoffer, angiveligt for selv at kan holde deres tilværelse ud, og som selv er under et massivt pres fra andre piratgrupper, og derfor helt sikkert er både ustabile og aggressive.

Hvor ved jeg det fra, vil nogen sikkert spørge sig selv. Det ved jeg heller ikke mere om, end alle andre, undtaget de få som er involveret i selve gidselsagen. Men jeg har intet besvær med at forestille mig gidslernes lidelser, selv om det kun er i tankerne!

Og, efter min mening, er de seks søfolk fra LEOPARD lige så meget gidsler for et rederi, som i den grad har svigtet deres ansvar i denne tragiske sag.
Skal ikke gøre mig til dommer over hvad der er rigtig og forkert i rederiets handling af gidselsagen. At denne sag er meget anderledes end tidligere gidselsager, og dermed helt sikkert betydeligt vanskeligere at finde en løsning på, betyder ikke at rederiet er mindre ansvarligt!

Og meget tyder på, at rederiet i høj grad har svigtet dette ansvar. Jeg skriver udtrykkelig, tyder på, da der ikke er nogen, igen, udover de involverede i sagen, der ved hvad der konkret foregår, eller har foregået.
Men et er givet, rederiet påstår at de forhandler, og har gjort det hele tiden.
Rederiet har fået last og skib tilbage, og dermed har de givetvis ikke noget forsikringsselskab bag sig til at forhandle gidslernes frigivelse. Vi ved det ikke med sikkerhed, da rederiet har valgt ikke at træde frem med konkrete oplysninger!

Denne tavshed omkring konkrete oplysninger af gidselsagen, er der ikke noget unormalt i. Det er helt
almen praksis, anbefalet og påpeget af eksperterne på området. Derfor kan offentligheden kun have tiltro til, at alt går efter bogen.

Flere medier, bl.a. Ekstra Bladet, påstår det modsatte. Og, helt sikkert, langt han af vejen, med rette.
Rederiet har al den tid pirateriet ved Somalia har været aktuelt, besejlet dette farvand. Hele tiden været opmærksom på piratproblemet, og sikkert også fulgt de anvisninger og foreskrifter, der har været gældende i området.

Men et absolut pudsig træk forekom i 2008/09 hvor rederiets ejere trak 46,6 millioner kr. ud af rederiets samlede overskud på 48,3 millioner. Denne handling kan jeg kun tolke som følgende.

Netop i disse år eskalerede piratoverfald og kapringer helt vildt. Shipcrafts skibe blev også i den periode udsat for angreb, så de gode aktionærer så sikkert at deres penge var i fare, og det var med at få dem trukket ud af rederiet i tide.
Da deres værste drømme så blev viklighed den 12. januar 2011, hvor LEOPARD blev kapret, var kassen i rederiet tom!

Alene denne handling syntes jeg helt klart beviser, at rederiet har spekuleret i, at hvis uheldet var ude, skulle der ikke være noget for piraterne at hente.

Læs venligst artiklen - Sådan ligger landet med rederiet Shipcraft - HER

At piraterne ikke fik skib og last, men ”desværre” kun de seks søfolk, bevirkede at der ikke var nogen forsikring der dækkede kidnapningen af Eddy og hans besætning. Det må de stakkels søfolk så lide under den dag i dag, nu efter mere end 19 måneders fangenskab!

Rederiet er i hele forløbet blevet kraftigt kritiseret for deres måde at takle gidselsagen på. Det er blevet politianmeldt af Søfartens Ledere i juni 2011. En anmeldelse der blev bakket op af rederiets egen rederiorganisation.

Det forhindrede dog ikke rederiet i at udstille sig i medierne som, ”det lille rederi uden midler til at
betale den krævede løsesum”

Her kan du læse en artikel fra dr.dk .

Så mit spørgsmål er nu, er det, det uansvarlige og kyniske rederi og dets rige aktionærer, de seks søfolk er gidsler for?

Eller er det de danske politikeres handling, eller rettere, manglende handling, der er skyld i de seks søfolks tragiske skæbne?
– Vi forhandler af princippet ikke med pirater, proklamerer Udenrigsministeren, når han enkelte gange nedværdiger sig til at svare på spørgsmål omkring gidslernes skæbne. Men helst forholder han sig til, at man ikke udtaler sig om gidselsagen, af hensyn til gidslerne, deres familie og de igangværende forhandlinger.

At det måske kan være berettiget at politikere ikke udtaler sig om en konkret gidselsag, er forståeligt. Men denne helt specielle sag med seks gidsler, der har siddet fanget i snart 20 måneder, burde i høj grad være grund til at politikerne vågnede op, og tog ansvar i sagen. Her drejer det sig om seks menneskeliv, og sgu ikke om principper og tomme floskler.

De mennesker dør, hvis ikke der bliver taget affære her og nu. Så kan man efterfølgende tage diskussionen om man forsat skal forholde sig til fjollede principper og andre ligegyldige ting.
Og, da rederiet tilsyneladende ikke formår at tage hånd om sagen, må det nødvendigvis være andre der må tage over!

Men selvfølgelig, hvis regeringen forsat gør som saglige Lord Nelson, nemlig sætter kikkerten for det blinde øje, så er min påstand, at regeringen er ligeså skyldige i denne tragiske gidselsag, som piraterne og det uansvarlige rederi.

Så, hvis menneskeliv ikke betyder mere end penge og principper, ser det absolut sørgeligt ud for gidslerne!
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 07:51
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

Angry Ja og Villy Søvnig hisser sig op over at en Afrikansk morder som har været gift med en dansker har fået dødsstraf ?? uha uha landet skal boykottes og det er lige før han sætter militæret ind Sad han nævner dog ikke USA og Kina som også har dødsstraf ? men det bliver sikkert de næste der bliver angrebet ??? Shock
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 08:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3221
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Villy Søvnig er for dum, utroligt at den mand kan være udenrigs minister
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lindyras
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 09:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 735
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Man kan ikke forlange mere af Willy Snøvldals evner end de rækker tilGræder det siger jo ikke så lidtShock
...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 11:26
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

lindyras skrev:
Man kan ikke forlange mere af Willy Snøvldals evner end de rækker tilGræder det siger jo ikke så lidtShock


ØØØH,- var det ikke en "smutter"??
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 13:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 713
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Betyder penge, principper mere end menneskeliv?


penge er gud i verden, desvære betyder principper og menneskeliv meget lidt
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AK81
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 01-09-2012 15:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 330
Tilmeldt: 09.11.11
 Status: Offline

Så, hvis menneskeliv ikke betyder mere end penge og principper, ser det absolut sørgeligt ud for gidslerne!


ja det ser sørgeligt ud for gidslerne,jeg er bange for at de ikke kommer hjem i live, rederiet vil ikke betale, regeringen vil ikke hjælpe
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 08:20
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

3F Sømændenes sender nu et åbent brev til erhvervsministeren, udenrigsministeren og justitsministeren, hvori fagforeningen forlanger, at regeringen nu tager initiativ til at sikre, at de 6 søfolk kommer hjem.

I det åbne brev skriver sømændene:

3F Sømændenes bestyrelse vil hermed udtrykke vor store skuffelse over den manglende indsats, som I og regeringen udviser i forbindelse med at sikre, at de 6 søfolk fra det danske skib ”Leopard” bliver frigivet.

Vi må forlange, at regeringen nu tager initiativ til at sikre, at de 6 søfolk kommer hjem.

Vi må forlange, at regeringen tager initiativ til en lovgivning, der i fremtiden stiller krav til de rederier, der udsætter søfolk for fare ved sejlads i højrisiko-områder.

Vi må forlange en lovgivning, der sikrer, at de søfarende og deres familier får vished om, at der er en myndighed – en organisation - der varetager deres interesser og sikrer, at der reelt gøres en indsats for at sørge for hjælp og støtte til de søfarende og deres familier i en sådan situation.

Fra 3F Sømændene skal vi hermed indtrængende bede folketing og regering om ved folketingets åbning at komme med et konkret lovudspil, der medvirker til frigivelse af de 6 søfolk.

Kilde: 3F Sømændene

Nu vågner Fagforeningerne også ? før i tiden var der ikke bleven losset et skib rundt i verden ? med sådan en sag. Men i dag har fagforeninger ikke meget magt ? men god løn og store Palasser Sad
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
hassel
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 12:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 276
Tilmeldt: 04.08.09
 Status: Offline

Nu vågner Fagforeningerne også ? før i tiden var der ikke bleven losset et skib rundt i verden ? med sådan en sag. Men i dag har fagforeninger ikke meget magt ? men god løn og store Palasser


du glemte lige at fagforeningerne er blevet religiøse. vi kan kun sige der var engang hvor fagforeningerne betød noget , i dag er de intet værd Shock
husk at leve livet mens du kan, om lidt er kaffen klar Grin
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 17:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Hvordan mener du fagforeningerne er blevet religiøse, kan du definere det?
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
hassel
#11 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 17:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 276
Tilmeldt: 04.08.09
 Status: Offline

skipper skrev:
Hvordan mener du fagforeningerne er blevet religiøse, kan du definere det?


http://www.krifa.dk/ved ikke
husk at leve livet mens du kan, om lidt er kaffen klar Grin
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#12 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 17:27
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Tjaeh, og så kan du samtidig oplyse os uoplyste om hvad de nogensinde har gjort for gidslerne.
Nul og nix, som de har gjort for danske arbejdere.
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lindyras
#13 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:03
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 735
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Skipper.
Nu ved jeg ikke hvor meget sømand du er eller har været..

Fagforeningen kører på sikkerhed til søs det er også fint nok,men når man går ned i messen og der sider 10 matroser i en brændert til 10 personer der kræver deres rettiheder så er det det lige som filmen knækker.Derfor er der ikke flere danske søfolk i skibene længre og derfor er sidsøfart uden nogen hværdi i dansk søfart
...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#14 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:14
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Ja jeg kan jo spørge dig om det samme.
Hvornår fanden har der været 10 matroser på et dansk skib?
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lindyras
#15 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 735
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Skipper...

Det var i øk-mærsk og skibe over 10.000 tons dødvægt men det nok før din tid som bolværksmatrosdriller




...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#16 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:29
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Så hvilket årstal var det, og hvor mange matroser var påmønstret?
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lindyras
#17 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 735
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Vi skal tilbage i først i tresserne på m/s bussianga øk var der 10 matroser 1 letmatros 1ungmand 1 dæksdreng det var tider,,og det samme var der på mærsk skibene på østen..

...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#18 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 18:55
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3824
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

Okey jeg overgiver mig.
50 år er godt nok længe sidenGrin
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lindyras
#19 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 19:09
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 735
Tilmeldt: 22.02.09
 Status: Offline

Det var dengang det var sjovt at sejle,idag er det ikke det vær ,før i tiden glæde man sig til at komme adsted men når man sejler på adenbugten og vestafrika hvor man skal skifte underbukser 5 gange i døgnet så er det ikke sjovt længereGræder

...Husk dovenskab er ikke nogen sygdom...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#20 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-09-2012 20:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

Thumb Mener det sidste kæmpe skib jeg var ombord i, at vi var 4 matrose 2 letmatroser 2 Jungmænd og 2 dæksdrenge 1 bådsmand og 1 tømmer ? men den var også på hele 10000 griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Når børn slås for penge Discover Thainess 8 22-04-2024 07:21
Thai Airways sælger ud af deres ejendomme for at rejse penge til at betale deres gæld Flyselskaber 1 30-06-2022 09:35
DR sender “Jorden rundt i 80 dage” – i en ny og mere politisk korrekt udgave Film, bøger etc 2 21-03-2022 09:39
Tutzing har fået færre penge i kommunekassen end budgetteret Den Royale blog 1 10-02-2021 08:33
Norwegian taber fire milliarder og løber tør for penge i 2021 Flyselskaber 1 28-08-2020 08:50

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.31 sekunder | 100,735,325 Unikke besøg | jQ Blog