Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Hobby Tråden......
AL 48
#61 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 06:09
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Der har gennem tiden været en del diskussion om hvem Sven Hazel egentlig var,-og om hvem der skrev bøgerne. Men underholdende var de nu.
I nyere tid har der også været skriveri om den familie (drab på en hustru, begået af enten hendes mand eller datter (Suldrupsagen 2007: http://www.b.dk/k...n-fra-2007 ))

I 2010 var der denne artikel i Politiken:

Skrev Sven Hazel selv sine bøger?

Om en måned fylder en af Danmarks mest solgte forfattere 93 år.

Sven Hazel, bosat i Barcelona og med sommerbolig i Greve, har fået udgivet 14 krigsromaner, som er trykt i mere end 50 millioner eksemplarer.

Det er romaner, som oprindelig blev præsenteret som historier, der var baseret på forfatterens egne oplevelser under Anden Verdenskrig.

Men måske skrev han i virkeligheden slet ikke romanerne.

Bortset fra en enkelt bog, som blev skrevet af forfatteren georgjedde, er romanerne skrevet af Hazels nu afdøde hustru, Dorthe Hazel Arbing.


Sven Hazel


Født 19. april 1917.

Sven Hazel er pseudonym for Børge Willy Redsted Pedersen, der senere tog navnet Sven Willy Hassel Arbing.

Sven Hazel skrev 14 krigsromaner i perioden 1953-84. Bøgerne er solgt i millionoplag i over 50 lande.

Siden 1960’erne har Sven Hazel boet i Barcelona i Spanien.

Research: Politikens Bibliotek

Det hævder journalisten og forfatteren Erik Haaest i bogen ’Sven Hazel-mysteriet’, som udkom for nylig.

»Han kunne ikke skrive sit eget navn uden at lave to stavefejl. Hans forfatterskab lever af hans kones evner for at skrive og hans egen fantasi, som er ustyrlig«, siger Erik Haaest.

Hustruen var den drivende kraft
Hos Hazelfamilien er man ikke interesseret i at kommentere den nye forfatterbiografi fra Haaest, som allerede for over 30 år siden skrev sin første bog om det danske fænomen Sven Hazel, hvis navn i virkeligheden er Børge Willy Redsted Pedersen Arbing.

Sven Hazels søn, som i dag bruger navnet Michael Hassel, skriver i en mail til Politiken, at hans far er ude af stand til at kommentere Erik Haaests bog, fordi han dels har dårligt helbred, dels er blevet meget gammel.

I sin bog citerer Erik Haaest et af familiemedlemmerne for, at det rent faktisk var Sven Hazels hustru, som var den drivende kraft i konstruktionen af de meget voldelige krigsromaner.

Hustruen, Dorthe Hazel Arbing, ofte kaldet Dot, var ifølge flere af Erik Haaests kilder den, som fik historierne ned på papiret.

Onkel Bob
Selv lægger Haaest stor vægt på en historie, han har fra Louise Flachmeyer.

Hun var datter af Jan Flachmeyer, som Dot Hazel fik med tyskeren Carl Flachmeyer, før hun mødte Sven Hazel.

»Louise Flachmeyer fortalte mig, at den første gang hun fandt ud af, at det ikke var Onkel Bob, som de kaldte Sven Hazel, der havde skrevet bøgerne, var til en fest, hvor også fru Hazel var med. En af deltagerne i festen spurgte, hvornår der så kom en ny bog, hvorefter Jan Flachmeyer rejste sig og sagde, at der ikke kom flere, for ’mor’ var blevet for gammel«, siger Erik Haaest.
http://politiken....ne-boeger/

PS. Den Jan Flachmeyer der omtales her i slutningen er den samme som den pensionerede læge fra "Suldrupsagen". -Og Louise er datteren (skolelærerinden).
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#62 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 07:02
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Sven Hazels kone,Laura Dorothea Guldbæk Arbing, født Jensen, kaldt 'Dot' , forfatteren til 13 af de 14 Sven Hazelbøger, var også noget af en "farverig person".

Advarsel til dem der åbner linket:- Det er absolut ikke for "sarte sjæle eller mindreårige"Ikke SE

http://www.smartc...ringer.htm
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#63 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 09:00
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1814
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline
Bopæl: Surat thani/Esbjerg

jeg gentager
http://www.smartc...ringer.htm
Advarsel til dem der åbner linket:- Det er absolut ikke for "sarte sjæle eller mindreårige"

tak AL48

jeg har læst flere af hans bøger, som er syntes jeg godt skrevet. Nogle påstår at det er ren fantasi, sandt eller fakta aner det ikke

hvis jeg husker rigtigt kunne man på et tidspunkt ikke låne bøgerne på biblioteket, de var bandlyst griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#64 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 09:04
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1828
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Fantast på Larvefødder

Her er lidt fakta om dem man mener har haft indflydelse på bøgerne.
(Og ellers er det næsten lige så spændende at læse om familien, som at læse bøgerne).

billedeupload.dk/images/GbA64.jpg
Laura Dorothea Guldbæk Jensen (1951 navneforandring til Arbing; i familien kaldt ’Lutte’ og blandt venner og kunder kaldt ’Dot’), en veluddannet, nordjysk kvinde, der tidligt i Danmarks besættelse 1940-45 indmeldte sig i det danske nazistparti DNSAP, blev medlem af det folkeligt forhadte Schalburgkorps, hengav sig til tyske soldater som ’feltmadras’og til sin død som 90-årig stadig annoncerede i pornobladene efter virile, yngre sexpartnere. Hun skrev 1958-84 ikke færre end 13 af de 14 udgivne Hazelbøger og viste sig at være den ubestridte hjerne bag Hazeldynastiet. En dansk pendant til Alexis Carrington i TV-serien ’Dollars’.

billedeupload.dk/images/1wIvj.jpg
Jan Jensen - hendes illegitime søn med en tysk marineofficer under besættelsen. I dag er Jan pensioneret overlæge. Han har været med i Hazeldynastiet, siden han i 1963 opdagede, at han var adoptivbarn, adopteret af ’Dots’ søster og dennes mand, mens hans biologiske mor var ’Tante Lutte’ og hans far en falden tysk naziofficer. Han blev så stolt af opdagelsen, at han antog faderens efternavn Flachmeyer. I årene 2006-2007 var han en af hovedpersonerne i en makaber mordsag i Nordjylland.. (Suldrupsagen 2007)

billedeupload.dk/images/0mVYl.jpg
Børge Villy Redsted Pedersen (tog 1951 navneforandring til Arbing). ’Dots’ ægteviede mand. En militærforvirret småforbryder, der fra 1938-49 gik ind og ud af fængsler, fordi han ikke kendte forskel på dit og mit, led af en sygelig trang til at klæde sig ud i uniformer, smykkede sig med selvkøbte ordner og medaljer, og i det hele taget elskede et liv i rampelys som officer og senere som nazistisk krigshelt. Han var fra 1940 medlem af

Danmarks Nationalsocialistiske Parti (DNA). Under Besættelsen blev han stikker hos HIPO og torturkarl hos Gestapo. Efter Hitlerregimets kollaps blev han politiets nyttige cellestikker i København og angav tidl. kammerater til dansk politi for at redde sig selv fra den dødsstraf, han ellers stod til som landsforræder og torturkarl. Han slap med 10 års fængsel for landssvig, plattede sig til frihed efter kun fire år og endte som galionsfigur for en serie bøger, skabt dels af hans egen ustyrlige fantasi og dels hans kones elskovsbreve fra Besættelsen og umiskendeligt litterære skrivetalent, når man eller kan finde sig i deres fælles sprog fra rendestenen.

billedeupload.dk/images/uUJaC.jpg
Michael Erwin Angoulême Hasse Arbing (kalder sig Miquel Hassel), søn af ægteparret, en stilfærdig, 56-årig dansk forretningsmand, cand. oecon. Fra sin residens i Spanien styrer han efter moderens død familiedynastiets storinvesteringer. Allerede i moderens tid som dynastiets da ubestridte leder, har han frigjort millionindtægterne i royalty fra forældreparrets 14 verdensberømte bøger, som skabte rigdommen, men som langsomt gik i stå, da der ikke efter 1981 kom flere manus fra hendes skrivemaskine. Han har hele livet levet som en lus mellem to negle: Dels den bindegale, nu 92-årige fars evindelige trusler om at gøre sønnen arveløs, dels de fede millioner, som til stadighed vælter ind på dynastiets konti, og som han og halvbroderen (se herover) kan dele, hvis den gamle far snart kunne bekvemme sig til at sætte skaftstøvlerne. Bøgerne har ikke længere økonomisk betydning for firmaet, der i dag alene er et internationalt investforetagende.

billedeupload.dk/images/hZsYm.jpg
Carl Flachmeyer er den femte person bag Hazelbøgerne – uden at vide noget om. Han var død, før de blev skrevet. Men slet ikke så få af de utrolige krigshistorier stammer fra ham - den eneste af dynastiet, der overhovedet var ved nogen tysk front i Anden Verdenskrig. Gennem seks år sendte han beretninger hjem til kone og børn i Neumünster og til elskerinden i Danmark, Laura Dorthea Guldbæk Jensen. Hun så ham sidste gang i nytåret 1944-45, da hun besøgte ham i garnisonen i Memel. Det besøg fik følger: 7. september 1945 fødte hun deres søn. Da var Carl Flachmeyer længst død, faldet på Østfronten for 'Führer und Vaterland', 4 dage efter Hitlers selvmord og 4 dage før tyskernes betingelsesløse kapitulation. Eller måske var han som krigsfange på vej til fods mod Sibirien, hvorfra han aldrig vendte tilbage - endsige gav livstegn fra sig

Link fjernet da der var "Spyware".- AL 48

En særdeles "farverig" familie. Mon "Suldrupsagen" har noget at gøre med arven (flere millioner)??ved ikke
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thaikurt
#65 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 09:54
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 358
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline
Bopæl: Pattaya

Nu er der forskel på at læse nogen bøger hvor man menig at det ikke er fakta og så virkelig person.

Har selv læse hans bøger og for mig er det kun underholdning og tid fordriv at læse hans bøger.

Danmark I det tyske storrum


Steen Andersen har skrevet en udmærk bog om Danmark Økonomisk tilpasning til Tyskland nyordning og om Danmark plads i det ny Europa under hagekorset men som alle ved tabe de krigen men hvis man læse bøgen så mange af bygge på de de samme ide som EU i dag.
Livet er for kort til at ta`sig af hvad andre siger og tænker om dig,
Så lev livet ... og gi´ dem noget at snakke om...

Danske Citater
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
dardi
#66 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-05-2013 18:13
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 256
Tilmeldt: 26.03.09
 Status: Offline
Bopæl: Haslev

@thaikurt
Undrer mig hvad du bruger af program til at oversætte dine indlæg .. for dansk er det ikke
Det gode ved kristendommen er, den har givet os noget at sige, når vi slår foden.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
skipper
#67 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-05-2013 18:17
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3392
Tilmeldt: 08.05.09
 Status: Offline

En af de mest omtalte danskere i tysk tjeneste under anden verdenskrig er Søren Kam (håber ikke vort nye medlem hedder Søren til fornavnStres) Hans historie kan læses her:

http://www.smartc...korset.htm
Anarki eller Kaos.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thaikurt
#68 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-05-2013 19:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 358
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline
Bopæl: Pattaya

Rostockmødet
Myte eller konspirationen ?
Det handel om at det Den Radikal P.Munch og Heinrich Himmler mødes den 17 marts,1940 i badebyen Doberan tæt ved Rostock.

At drøfter en aftale mellen de danske og tyske myndigheden om en såkaldt fredsbesættelse af Danmark

Ret af historie kan læses her: http://smartcms.d...nstre0.htm
Livet er for kort til at ta`sig af hvad andre siger og tænker om dig,
Så lev livet ... og gi´ dem noget at snakke om...

Danske Citater
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thaikurt
#69 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-05-2013 19:40
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 358
Tilmeldt: 15.08.09
 Status: Offline
Bopæl: Pattaya

dardi
Nu går jeg ikke ligefrem reklame for at jeg er ordblind
Livet er for kort til at ta`sig af hvad andre siger og tænker om dig,
Så lev livet ... og gi´ dem noget at snakke om...

Danske Citater
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Her i tråden er det tilladt at skændes lidt ... Diverse 6 31-07-2013 22:37
Gade pige tråden **Baren** 124 29-09-2011 21:27
Foto tråden Billeder fra Thailand 33 18-11-2010 00:59
Fodbold tråden :-D Alt mellem himmel og jord 39 25-06-2010 16:46
Hobby: At slå ihjel Nyheder på dansk 3 25-11-2009 11:45

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2018 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.66 sekunder | 37,660,236 Unikke besøg | jQ Blog