Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Frygten for nye uroligheder stiger med alarmerende hastighed.
Pen
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-06-2012 02:17
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 337
Tilmeldt: 04.12.11
 Status: Offline

Amnesti for Thaksin, er roden til den politiske krise.


Kampen mellem det regerende Pheu Thai parti og oppositionen, Demokraterne, balancerer på randen af gensidig ødelæggelse, og kun to politiske veteraner, Thaksin Shinawatra, og Chavalit Yongchaiyudh, kan være spil-skiftere.

Tre spørgsmål - forsoning, Thaksin får amnesti og ændring af grundloven - er rødderne til uregerlige politik. Og det er klart Thaksin står til at drage fordel af alle tre spørgsmål.

Det er også en åben hemmelighed, at Chavalit som problem knuser, trækker i trådene bag kulisserne i spillet om at mægle en aftale i stand på Thaksin vegne. Chavalit fik manipuleret omdannelsen af 2006 kuppets leder Sonthi Boonyaratglin, ind i parlementet som Matubhum partileder som spydspids, i forsøget på at forsone regeringen.

På samme tid som forsonings debatten, kom statsstøttet lovforslag om omskrivning af grundlovevn op for parlamentarisk drøftelse. Forsoning og grundlovs omskrivning, hvis de godkendes og gennemføres, vil det helt sikkert redde Thaksin fra sit juridiske tovtrækkeri.

Med sin fremtid på spil, arbejder Thaksin hårdt sammen med Pheu Thai parlamentsmedlemmer og rød skjorter for at sikre deres lovgivningsmæssige passage. Han har også sendt sin søster Yaowapha Wongsawat og hendes mand Somchai som udsendinge for at pacificere Demokraterne og andre modstandere i en amnesti for ham.

Chavalit kæmper hårdt for Thaksin, fordi han mener den politiske konflikt kan lægges bag os, når amnesti ydes, og de skarpe grænser der skiller de to partier, er udjævnet. Men selv den bedste plan udklækket af Thaksin, og Chavalit har forvandles til et mareridt.

Jo hårdere de to presser på for en amnesti under dække af forsoning og grundlovs omskrivning, jo mere modstand møder de fra Demokraterne. Og jo mere de søger enten at pacificere eller ødelægge demokraterne, jo større juridisk tovtrækkeri bliver der - og truer med at opsluge de to lejre. Den mest bekymrende tendens er den herskende uenighed og hetz mod de respektive partier, hvilket kan føre til gensidig ødelæggelse. Landet kan ikke undgå at lide yderligere skade, hvis de to rivaliserende parter fortsætte med at holde møder for at ophidse masserne.

Gul skjorter har været på gaden for at lufte deres anti-regerings synspunkter. Og rød skjorter har afholdt en række demonstrationer i Bangkok og opland der sigter på at bakke regeringen op, og bekæmpe deres modstandere.

Demokraterne har organiseret demonstrationer til at retfærdiggøre deres modstand mod en amnesti for Thaksin. Det har ansporet Pheu Thai parlamentsmedlemmer til at gøre gengæld og true med demonstrationer for at ødelægge det største oppositionsparti.

I dag begynder Parlamentets sommerferie, og det næste møde er sat til august. Under sommerferien, er de rivaliserende lejre, desværre mere interesseret i at befæste deres respektive påstande om forsoning og grundlovs omskrivning, i stedet for at søge et kompromis. Og hvis Demokraterne MPS fortsat vælger at kæmpe imod, er risikoen for at den politiske situation vil ende ude af kontrol, og frygten for nye uroligheder stiger med alarmerende hastighed.

For inden noget alle vil fortryde senere, bør de vigtigste spillere, især Thaksin, indgå i en ærlig og åbenhjertig dialog for at skitsere, hvad de kan, eller ikke kan acceptere i amnesti spørgsmålet.

Thaksin skulle træde frem og skitsere sin bundlinje på en amnesti. Hans to-faced strategi - hemmelige samtaler med demokraten MP Suthep Thaugsuban via Chavalit og åbent angreb via rød skjorter - har vist sig ubrugelig. I 2005 nægtede Thaksin til at ræsonnere med sine modstandere og endte med at udløse sin egen undergang. 2006 kuppet for at vælte ham, kan aldrig retfærdiggøres. Men hans flirten med flertallet er heller ikke acceptabelt. Det er på høje tid at disse forskelle bliver synlige, der skal løses gennem forhandlinger.

http://www.nation...84435.html

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Frygten lurer: Kendt storby invaderet af mere end 31.000 slanger Nyheder på dansk 1 03-12-2017 07:53
Korruptionssag kan udløse nye uroligheder i Bangkok Nyheder på dansk 4 22-05-2015 09:17
AV AV, prisen på ØL og CIGARETTER stiger -:) Hele Thailand 11 28-03-2015 16:48
Thailandske uroligheder kræver flere ofre Nyheder på dansk 3 20-02-2014 04:13
Høj hastighed toget til Pattaya inden for fem år ... Nyheder fra Pattaya 2 13-03-2013 09:49

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.24 sekunder | 100,774,196 Unikke besøg | jQ Blog