Se emne

Hvem er her? 2 gæst(er)
 Udskriv emne
Koh Samui
eneber
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 05-05-2012 07:44
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Strande på Ko Samui

Ko Nang Yuan, Ko Tao – Miljøvenlig og postkort-agtig

Hvis der er en strand i Thailand, som kan bære prædikatet miljøvenlig, er det Nang Yuan. Ko Nang Yuan består egentlig af tre små øer, der er så fuldstændig uimodståelige, at folk kommer på dagsvisit til øen. Takket være en gennemført miljøindsats fra ejerne af øens eneste hotel, er her bedre, end et postkort af Nang Yuan (og dem er der mange af) kan give indtryk af.

Ko Nang Yuan
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 05-05-2012 07:46
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Strande på Ko Samui

Choengmon, Ko Samui – Børnevenlig

Udover at gemme på nogle af Samuis smukkeste og dyreste hoteller – dem med badekar på terassen eller egen pool – så er Choengmon-stranden super indbydende. Der er næsten tale om en lagune, og vandstanden er børnevenlig. Slå dig ned for en dag, eller opvarm kreditkortet til den ene romantiske overraskelse, din partner aldrig så komme.

Choengmon, Ko Samui

Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#3 Udskriv indlæg
Skrevet d. 05-05-2012 08:43
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3431
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Ko Samui var tilflugtssted for hippierne i 1980’erne og rygsæksrejsende i 1990’erne. Nu valfarter gæster med flere penge på lommen til øens smukke hoteller og postkortstrande.

Chaweng-stranden er stadig kridhvid og centrum for den mest kommercielle turisme. Hver og en af øens 247 km2 udnyttes nu til at huse op mod 1 mio. årlige besøgende.

Imens er hippierne strøget til søs, for blot 15 km mod nord gemmer Ko Phangan på tilsvarende skønne strande. Her glemmer de hverdagen i små klippeindrammede bugter, og ved fuldmåne kaster de alle hæmninger overbord i den berømmede og berygtede fuldmånefest.

Endnu 40 km mod nord ifører turisterne sig snorkel, maske og iltflaske, mens de gør klar til et farverigt undervandsdyk ud for Ko Tao. Velkommen til Ko Samui, Ko Phangnan og Ko Tao.

Rejsen rundt på Ko Samui
Ko Samui har som den eneste af øhavets tre øer en asfalteret vej hele vejen rundt om øen. Men da den kun er belagt med et spor i hver retning, tager det f.eks 15-20 minutter at køre de ti kilometer mellem lufthavnen og den populære Chaweng strand.

Ko Samui frekventeres af taxer og åbne busser, såkaldte song thaew og belejres af motorcykler det meste af døgnet. Turene på ladet af song thaew på Ko Samui koster typisk mellem 5-10 kroner per stræk, men skal du hjem efter mørkets frembrud, må du belave dig på at skulle punge mere end det dobbelte ud.

Øens taxaer er kendt for at kræve uhyrlige summer af turister. De skal ellers slå taxameteret til, men gør de det ikke, så stig ud. Ellers må du forsøge at gøre dig umage med at forhandle prisen.

Mange vælger i stedet at leje en knallert, og for under 50 kroner om dagen kan du være mobil på Ko Samui. Men pas rigtig godt på, hvis du kører efter mørkets frembrud. Utallige er de hudafskrabninger, åbne sår og værre uheld, som hver måned ses på Ko Samuis to hospitaler.

Transport på Ko Phangan og Ko Tao
Flere strande på Ko Phangan besøges nemmest med både, der forbinder hovedstranden Haad Rin med især strandene mod nordøst og nord. Også på Ko Tao kommer man nemmest fra hovedstranden, Haad Sairee, til de øvrige strande med langhalebåd. Der findes også de åbne busser, songthaews, på øerne, som benyttes flittigt. Prisen skal ofte forhandles, hvis du skal længere væk end ”rundt om hjørnet”. Begge øer tilbyder udlejning af knallerter for en beskeden dagspris, men dels er vejene få, dels er de i usædvanlig dårlig stand. Endelig er det værd at minde om, at vejene – uanset stand – er stejle og deciderede farlige at navigere i tusmørke (eller senere).

Fakta om Ko Samui
Demografiske fakta
Indbyggertal: Ko Samui 50.000, Ko Phangan 12.000, Ko Tao 5.000
Areal: Ko Samui 247 km2, Ko Phangan 197 km2, Ko Tao 21 km2
Konkret prisniveau: En øl på en af de tre øer koster cirka 10 kr., en kop kaffe fås for 8 kr., mens et glas vin på en café eller restaurant koster 35 kr. På bedre restauranter er prisen det dobbelte.
Sprog: Thai og engelsk.
Religion(er): Overvejende buddhistisk, dog enkelte muslimer på Ko Samui.

Tre anderledes fakta om Ko Samui
1. Ko Samuis regnsæson kulminerer i november måned, hvor der falder lige så meget nedbør som i årets første seks måneder tilsammen.
2. Ko Tao var tidligere en straffekoloni, hvor thailandske fanger sad langt væk fra resten af verden i årene 1933-1947. Da tog det en hel dag at sejle fra Ko Phangan til Ko Tao.
3. Ingen ved, hvornår fuldmånefesten på Ko Phangan egentlig startede. Måske 1987, måske året efter. Men det begyndte som en afskedsfest for nogen.

kilde
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#4 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-05-2012 10:57
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Chaweng, Ko Samui – Strandfest

Jep, det er strandfest og farver, der pryder Chaweng. Og det undrer ikke, når stranden er billedskøn og inviterende som et postkort. Chaweng er ikke til at komme udenom, for strand, shopping og dansegulv er rullet ud som en rød løber – kun for dig, sagde sælgeren.

Chaweng

Se stort Klik her
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#5 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-05-2012 10:01
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1906
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

hej enebær

koh samui er dyrt og lidt dårligt, øen er nedslidt formange turister er godt for økonomien ikke for miljøet
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Pen
#6 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-05-2012 16:31
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 337
Tilmeldt: 04.12.11
 Status: Offline

Nu må du sgu snart tage dig sammen eneber med dine link, hvis du ikke har kendskab til stederne du linker til, vil jeg foreslå dig at hive i bremsen…

Ko Tao som du linker til hvor der påstås at være 1 hotel, er en dårlig vittighed, øen har mere end 200 hamrende dyre hoteller/bungalows og andet. Og billedskønt, tja, alt er relativt. En af mine venner der tog målrettet til Ko Tao for at snorkle, kunne kun fortælle at han var dybt skuffet. Korallerne var bombet sønder og sammen på grund af dynamit fiskeri og andet ulovligt fiskeri i jagten på fisk, så det er en ommer.

Og din så roste strand på Samui som jeg tvivler på at du nogen sinde har set, eller besøgt, er et stinkende forurenet område der bestemt ikke kan anbefales. Bevares, din påstand om at dit ATM kort får ben at gå på, er korrekt, en lille øl på stranden koster 120 Bht serveret direkte på den lille bræmme af sand der er. Sidst jeg var der, kunne jeg ikke se mine tæer vadende i 20 centimeter vand, så halleluja for et link Sad
Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Dalton
#7 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-05-2012 18:11
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 38
Tilmeldt: 12.04.11
 Status: Offline

Så så, Pen, pas på blodtrykket...Grin
Var så småt begynd at undre mig over, at den rosende omtale af øen kunne få lov at stå uimodsagt fra tidligere beboer driller
Javist omtalen og linkene er nok ikke helt objektive, men bortset fra det, så når man jo nok ikke at bemærke alle dårligdommene på en 2-3 ugers ferie.
Jeg har i altfald haft gode oplevelser på Samui, og hvem ved måske hvis planerne om en ny lufthavn
http://www.domest...120508.htm
bliver til noget, er det måske nu øen skal besøges igen inden den bliver mere overrendt.

MVH
Dalton
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Pen
#8 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-05-2012 05:16
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 337
Tilmeldt: 04.12.11
 Status: Offline

Jeg er skam helt rolig min ven, men jeg syntes det ville være synd hvis nogen på grund af linket, tager til de omtalte steder og får en skidt ferie. Spørg bare Yindee hvor 'vidunderligt' der er på øen Grin

Og jeg kan ikke helt få øje på hvor man vil indlogere 'alle' de mennesker en ny lufthavn ville medføre, da jeg boede derovre, kunne aviserne fortælle at en ny lufthavn, primært var på tegnebrædtet på grund af de horrible priser Bangkok Airways tager Angry

Ingen snak overhovedet om at forhandle med Bangkok Airways, næh det går skam ikke, for ejeren der også ejer Bangkok Samui Hospital, er for indflydelsesrig og mægtig. Selv en bro fra Surat har været diskuteret, alt det på grund af fly priserne.....

Hvis nogen ved en fejl tager afsted alligevel, skal i huske næseklemmen mens i studerer muslimerne der bor på stranden, der lugter fælt Sad
Hav en god dag.

Med Venlig Hilsen.

Pen.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
thai
#9 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-05-2012 07:15
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3431
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

en ny lufthavn kommer der ikke på koh samui måske kommer der en på fastlandet i byen Donsak,

New airport unlikely, mayor says

SAMUI doesn’t have much space to build a second airport, Mayor Ramnate Jaikwang said recently.

The mayor said he understood the need for another airport to bring down the cost of air tick- ets to Samui. But the island no longer has vast track of lands for the new airport’s runways.

Leveling mountains to be developed into an airport could destroy the island’s environment and ecological balance, he added.

To ease the island’s air transportation prob- lem, he suggested that the new airport should be built in Donsak in the Suratthani mainland instead.

An airport in Donsak, Mayor Ramnate said, could benefi t not just Koh Samui but also Koh Phangan and other destinations both on the Gulf of Thailand and the Andaman coasts.

It would facilitate travel to other areas in the South, including Nakhon sri Thammaarat province, according to him.

The mayor admitted that the existing airport could no longer accommodate more tourists.

This lack of capacity has made air tickets to Samui more expensive than those to other destinations in the country.

But building another airport on Samui could only complicate, instead of solve, the problem.

A tour operator on the island said he no longer cared whether Samui would build another airport or not.

He said the Cabinet had already approved the construction of another airport on the island but nothing came out of it.

The lobby against the building of a new airport was simply too strong to resist, he added.

http://www.samuie...mayor-says
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#10 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-05-2012 09:24
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Strande på Ko Samui/Ko Phangan

Had Rin Nok, Ko Phangan – Fest og farver?

Det burde være indlysende, at den strand i Sydøstasien, som kan tiltrække op mod 30.000 mennesker en aften hver måned, er værd at opsøge. Had Rin er egentlig to strande, men det er på Had Rin Nok, at du vågner op til solopgangen – eller danser solen op, om du vil.

Had Rin Nok
Adresse: Had Rin Nok, Ko Phangan
Se stort kort...Klik her
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#11 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-05-2012 09:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

hej Pen driller

Strande på Ko Samui/Ko Phangan

Had Thian, Ko Phangan – New age og velvære

Hvis du skal dyrke dit velvære, så lad det dog være på en stort set privat strand. Lysets strand, Had Thian, kommer du kun til med langhalebåd. Og checker du ind på et af strandens new-age steder, så kan du sikkert gå på vandet tilbage. Måske kommer du bare aldrig derfra.

Had Thian, Ko Phangan
Se stort kort...Klik her
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Lindy
#12 Udskriv indlæg
Skrevet d. 16-05-2012 21:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 90
Tilmeldt: 13.02.10
 Status: Offline

enber, hvor har du dine romantiserende oplysninger om
samui, phangan og koh tao fra?
Det virker som google oversat turistbrochure.
Havde du været på de omtalte øer, ville du vide bedre,
så hvad er formålet med dine " artikler"?,
er du ansat af Startour, eller hvad ?

Lindy
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#13 Udskriv indlæg
Skrevet d. 04-06-2012 04:52
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui


Ang Thong Marine National Park – Tropisk paradis

Ang Thong er en samling af 40 tropiske øer, som ligger vest for Ko Samui. Øerne er beskyttet i kraft af status som nationalpark. Det giver god mening, når man står på toppen af hovedøen Ko Wua Talap. Dette udsigtspunkt giver måske det mest surrealistiske blik på tropiske farver. Vandet er changerende i grønne og turkise nuancer, strandene er små glimtende diamanter, og øernes grønne folie af bevoksning vækker Robinson Kruse til live. Den bedste måde at opleve øerne er på en kajakudflugt, der kan arrangeres gennem rejsebureauer på såvel Ko Samui som Ko Phangan, f.eks Blue Stars Kayaking. Nationalparken lukker almindeligvis ned i november måned.

Blue Stars Kayaking
Adresse: Chaweng strand, Chaweng Beach Road, Surat Thani 84320
Telefon: 077 413 231
Hjemmeside: Blue Stars Kayaking,Klik her
Se stort kort,Klik her
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
rinpoche
#14 Udskriv indlæg
Skrevet d. 04-06-2012 15:28
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 245
Tilmeldt: 24.02.09
 Status: Offline

Pen skrev:


Ko Tao som du linker til hvor der påstås at være 1 hotel, er en dårlig vittighed, øen har mere end 200 hamrende dyre hoteller/bungalows og andet. Og billedskønt, tja, alt er relativt. En af mine venner der tog målrettet til Ko Tao for at snorkle, kunne kun fortælle at han var dybt skuffet. Korallerne var bombet sønder og sammen på grund af dynamit fiskeri og andet ulovligt fiskeri i jagten på fisk, så det er en ommer.

(


OP linkede til Koh Nang Yuan, der ligger en kort distance fra Koh Tao`s nordvestlige side.
Her er ganske rigtigt kun et hotel, og det er en meget smuk ø

Jeg var senest på Koh Tao for et par år siden, jeg kunne da godt se at der var sket ting og sager på øen siden mit første besøg i 1992.
Faktisk var øen slet ikke til at genkende, men jeg fandt dog stadigvæk at såvel snorkling som dykning var fremragende.

De lokale har indset, at indtægten fra turisterne, der kommer til øen først og fremmest for at opleve verdenen under havet, har en langt større værdi end at drive rovdrift på "marine life".

Man kan stadig bo billigt på Koh Tao, især hvis man fravælger at bo direkte på stranden.
Jeg så, at man kunne bo i en bambushytte, meget retro 90-stil Mountain View Resort, de forlangte blot 100 baht per dag.

Vi boede på stranden på noget der hed Nok Garden Resort på nordkysten i små, nykonstruerede hytter med flot udsigt over havet. 350 baht.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#15 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-06-2012 08:52
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui

Velvære og forkælelse – På Ko Samui og Ko Phangan

Ko Samui tilbyder de mest indtagende rammer for folk med hang til wellness. Nogle spasteder lokker med overnatning og flere dages behandlinger. Andre fungerer som såkaldt day spas, hvor man trækker sig tilbage i en oase af velvære i en eller flere timer. Der er velvære for enhver pengepung. Et af Ko Samuis første og mest ambitiøse steder er Tamarind Springs, der byder på massage, sauna og ansigtsbehandlinger i en have af tropisk ro. Man kan også få undervisning i spa-teknikker på stedets massageakademi. Et helsecenter for den, der gerne betaler lidt ekstra for atmosfæren. Ko Phangan tilbyder sine små oaser af velvære, men mange steder begrænser udvalget sig til massage og yoga. Der er dog også mere seriøse foretagender med fastekure og meditation. Et af de bedste steder er Sanctuary Spa & Wellness Centre. Stedet tilbyder også overnatning ved stranden med skøn havudsigt og fine familiebungalower. Læg mærke til, at kreditkort ikke modtages.

Sanctuary Spa & Wellness Centre, Thian strand, østkysten. Tlf.: 081 271 3614

Wellness på Ko Samui
Adresse: Tamarind Springs Spa, Lamai strand
Telefon: 077 424 221
Hjemmeside: Wellness på Ko Samui
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#16 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-06-2012 12:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui

Kokkeskole, Ko Samui – Sådan laves en karry

Mere end blot kokkeskole. Et center for gourmet’er og fans af det thailandske køkken. Lær din grønne karry og din tom yam suppe at kende fra bunden. Og skal du imponere andre end dig selv, så tilmeld dig kurset i frugtudskæring. Daglige kurser samt et langt forløb for dem, der er professionelle eller vil være det.

Samui Institute of Thai Culinary Arts
Adresse: Chaweng strand, Soi Colibri, overfor Centara Resort midt på Chaweng
Telefon: 077 413 172

Hjemmeside: Samui Institute of Thai Culinary Arts

Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#17 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-06-2012 02:50
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui




Mumiemunk, Ko Samui – Tempelbesøg

Den ærede, lokale munk, Luang Phor Daeng, har været død i snart 25 år, men han sidder alligevel i det ganske charmerende tempel Wat Khunaram på Samuis sydkyst. Mumien af Luang Phor Daeng er sågar iført solbriller, mens han mediterer. Det er lidt pudsigt at se på, men alvorligt ment, så udvis passende tempeletikette.
www.thai-dk.dk/uploads/The-mummified-body-of-Thai-.jpg




Wat Khunaram
Adresse: Wat Khunaram, Ko Samui, mellem Ban Thurian Road og Ban Hua Road på hovedvej 4169
Transport: Tag f.eks en songthaew eller lej en knallert.
Åbningstider: Hver dag kl. 6-18
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#18 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-06-2012 11:25
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui

Vandfald og vandretur, Ko Phangnan – Frodig vandretur

Ko Phangan er kendt for dårlige veje, så hvad med at nøjes med at gå? Det frodige indre er muligt at navigere i på egen hånd eller endnu bedre med en guide. Ved Phaeng vandfaldet får du vasket sveden af dig, og fortsætter du ad de afmærkede stier, venter der en storslået udsigt fra toppen af bjerget – nå ja, og endnu en lille vandretur for dem, der har fået mod på mere. Nationalparken tilbyder guider for cirka 100 kr. pr. dag. Tag en songthaew til parken.

Phaeng Waterfall National Park
Adresse: Phaeng Waterfall National Park, Ko Phangan
Telefon: 077 238 275
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#19 Udskriv indlæg
Skrevet d. 24-06-2012 08:17
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Oplevelser på Ko Samui

Full Moon Beach Soccer Cup, Ko Phangnan

Cirka to uger inden fuldmånefesten sætter Ko Phangan på den anden ende, begynder månedens udgave af strandfodbold. Du kan være med på et sammensat hold, eller hvis I er en gruppe, kan I danne jeres eget hold. Det er fire dages motion på en tropisk strand, der desuden tiltrækker ganske mange tilskuere. Det er hårdt men først og fremmest sjovt, og tilmelding er åben for alle; mænd, kvinder og børn.

Full Moon Beach Soccer Cup
Adresse: ved Tommy Resort, Had Rin Nok, Ko Phangan
Hjemmeside: Full Moon Beach Soccer Cup
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#20 Udskriv indlæg
Skrevet d. 29-06-2012 09:05
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

Restauranter på Ko Samui

en advarsel godt men dyrt har været der syntes ikke det er pengene værd

Dining On the Rocks, Ko Samui – Gastronomisk eksplosion

Samuis mest romantiske og sanselige madoplevelse. Forskudte teak og bambusplatforme hænger ud over en klippesats med udsigt til Ko Phangan i det fjerne. Det føles næsten som om, man er på vej ud i vandet, mens den ene innovative ret efter den anden bliver serveret. Det er dyrt, det er luksus, det er Dining On The Rocks. Start med cocktails ved solnedgang, og hvis du vil være über romantisk, så reserver bord nr. 99 lang tid i forvejen.

Dining On the Rocks
Adresse: Sila Evason Hideaway, nord for lufthavnen
Telefon: 077 245 678
Transport: Egen transport nødvendig, spørg evt ved bordbestillingen, om restauranten kan være behjælpelig med transport.
Hjemmeside: Dining On the Rocks
Se stort kort
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Walking Koh Samui | BEST Island in the World | Thailand 2023 Central Thailand 1 26-01-2024 11:16
Interaktivt kort over Samui Syd Thailand 1 11-12-2022 17:58
Geert bor i forladt paradis (Koh Samui) Nyheder på dansk 5 26-11-2020 19:01
Video shows how coronavirus has left Koh Samui DESERTED Billeder/Videoer fra livet i Thailand 1 27-07-2020 09:12
Two Israeli’s Arrested At DMK Following Samui Slaying Nyheder på andre sprog 3 22-08-2018 04:41

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.25 sekunder | 99,125,575 Unikke besøg | jQ Blog