Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Vandmasser gør din Thailandsferie dyrere
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-11-2011 00:20
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3441
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Danskere på vej på ferie til de sydthailandske ferieområder ved Phuket og Krabi skal tænke sig ekstra godt om, når de pakker kufferter og lægger feriebudget.
De værste oversvømmelser i Thailand i over 50 år har på ubestemt tid bremset produktionen af visse varegrupper som kvindelige hygiejneartikler, bleer, chips og øl. Og flere af de varer er nu blevet vanskeligere at opdrive i supermarkeder og på feriestederne end normalt, her kort før feriesæsonen for alvor tager fat.
Områderne i det sydlige Thailand har ellers hidtil været ganske upåvirket af oversvømmelserne i nord og i Bangkok, men nu rammer følgevirkningerne af produktions- og distributionsstop altså feriestederne. Indtil vandet er væk, kan produktionen ikke genoptages, og ingen kan med sikkerhed sige, hvornår det vil ske.
LÆS ARTIKELKun få danske turister berørt af vandet i Thailand
Basale fødevarer som kød, frugt og grøntsager er stadig let tilgængelige, men de thailandske myndigheder vil om kort tid indføre rationering på ris. Det vil ikke kun ramme befolkningen hårdt, men også økonomien vil tage stor skade, da Thailand er verdens største eksportør af ris, og risproduktionen beskæftiger mange af landets indbyggere.
Forbered dig på højere priser
Den manglende varesituation og usikre fremtid for produktionsapparatet betyder, at for eksempel ølpriserne på ferieområderne allerede nu er steget med op til 30 procent. Feriegæster, der snart vil strømme til Thailand, kan derfor godt forberede sig på at betale mere for en kold øl og have sværere ved at opdrive dem og andre varer end normalt.
Den danske entreprenør Kent Rausner, der på tolvte år er bosat på øen Phuket, hvor han bor og arbejder, fortæller, at visse supermarkeder har halvtomme hylder.
»Man kan godt købe bleer og hygiejnebind, men nogle steder skal man lede længe efter en butik, der har mere tilbage. Thaierne skaffer hurtigt nye forsyninger via Malaysia, men man kan lige nu løbe ind i vanskeligheder med at finde, hvad man leder efter«, siger han til Turengårtil.dk, men understreger, at man trods stigende priser og eventuel varemangel ikke skal være nervøs for at komme til Thailand. Eller være bange for at mangle noget.
LÆS ARTIKELAmbassadør: Bare tag til Thailand
Også på de små, paradisiske øer ud for Phuket og Krabi forbereder hotelejere og restauratører sig på en eventuel forværring af varesituationen.
Nadine Oliver, australsk ressortmanager på The Paradise på øen Yao Noi, har gennem længere tid sørget for at bygge varelagrene på sit ressort op for at undgå en situation, hvor man ikke kan tilbyde feriegæsterne de vanlige tilbud.
»Priserne på alle varer vil stige, det er der ingen tvivl om. Varemanglen vil vi nok også kunne mærke, men vi har som mange andre – især øboere – forberedt os og har købt varer gennem


http://politiken....ie-dyrere/



Turisterne overlever det er meget værre for de lokale der skal overleve på nogle få hundrede baht om dagen
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Vandmasser buldrer mod Bangkok Nyheder på dansk 4 15-10-2011 22:00
På et år er det blevet 22 procent dyrere at feriere i Thailand. Nyheder på andre sprog 8 15-06-2010 18:20
netbank er blevet dyrere Internet 12 27-10-2009 17:15

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.22 sekunder | 99,661,384 Unikke besøg | jQ Blog