Se emne

Thai-Dk Din debat side :: Bo og leve i Thailand :: Diverse
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Valget i Thailand
thai
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-06-2011 07:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3224
Tilmeldt: 03.07.09
 Status: Offline

Redaktionelle: “Thailand har ikke brug for demokrati”

Bangkok Post offentliggjorde i dag en berømt arikel skrevet af min yndlings forfatter Voranai Vanijaka. Titlen bh'er-booket: "Thailand har ikke brug for demokrati". Jeg gik ud fra selvfølgelig, at han er en total ironi, men sådan var ikke tilfældet.

Voranai giver et skræmmende billede af Thailands førende meningsdannere. Førende aviser så hellere, at Kongen vil overtage den politiske magt ved at udnævne premierministeren, end at Thailand er ved at implementere en ny demokratisk valg. Thailands førende dagblad, Thai Rath, havde en artikel med overskriften "artikel 7 er uundgåelig ". I artikel 7 af forfatningen fra 1997 siger:

"Når ingen bestemmelse i denne forfatning finder anvendelse i alle tilfælde, Det skal besluttes i overensstemmelse med traditionerne / konventioner demokratiske regime regering med kongen som leder af staten. "

Det betyder simpelthen, at hvis omstændighederne kræver det, Kongen skal tage den politiske magt.

Yderligere citerer Voronai Electoral kreditor Sodsri Sattayatham der tyder på, at et valg ikke løser noget som helst. Det kunne være en masse opstand på grund af ".

Prapan Khoonmee der er medlem af PAD, Peoples Alliance for Demokrati, siger, at "folk har mistet tilliden til ledelsen af r03;r03;det parlamentariske system(…)Vi skal finde en leder, som folk kan stole på. Uanset det politiske system, folk er villige til at give en person med moral, ærlighed og talent en chance. "Den fortolkning af erklæringen er enkel:Mange PAD-tilhængere vil foretrække, at kongen skulle træde ind i det politiske rum og overtage magten.

Efter min mening, den erklæring ovenfor citerede fra Voranai overraskende. Erklæring fra en PAD medlem, der er involveret i en alliance, hvor mange tror, r03;r03;at demokratiet bør begrænses, og at de mindre uddannede masserne i landet ikke bør have ret til at stemme, fordi de er fattige, og derfor let kan bestukket. PADS leder Sondhi Limthongkul erklæret for et par år siden, at "det repræsentative demokrati ikke passer ind i Thailand", fordi valgsystemet gentagne gange havde ført til korrupte, populistiske regeringer.

Udtalt af Prapan er dog symptomatisk. Klummeskrivere i en hel bunke af thailandske avis skriver, at "valget er ikke løsningen". Der er mange meningsdannere i Thailand, der ikke ønsker et nyt valg. Voranai forstår de bekymringer,. Voranai se to scenarier foran ham:

Scenario 1: Abhisit Vejjajiva vinder valget, og skal gælde i fire år til.

Puea Thai (Abhisit modstandere og thaksinvänliga Party) og UDD (Enhedsfront mod diktatur og for demokrati) vil ikke acceptere denne. Hvis Abhisit vinder et demokratisk valg er helt sikkert sværere for UDD, rödskjortorna, til at legitimere de demonstrationer og optøjer. Demonstrationerne i sidste år skyldtes den demokratisk valgte parti blev afsat under kuppet-lignende former (læse PAD:Demonstrationerne og erhverv ved to lufthavne, hvilket indirekte førte til regeringens afgang). Hvis Abhisit vinder det demokratiske valg, protesterne er ikke de samme legitimitet. UDD og Puea Thai vil derfor hævdes, at der havde været valgsvindel. Voranai synes det er en latterlig argument, fordi alle parter er snyd i almindelighed og valget aktiviteter i særdeleshed, men fanatikere i UDD vil stadig skabe kaos. Der er så fanatiske gør.

Scenario 2: Betjent resulterar Jeg that Thaksin Shinawatra återkommer (Puea Thai Vinner).

PAD vil ikke acceptere denne. De vil demonstrere og agitere, og selv Abhisit Demokratiske Parti kan tilslutte sig. Voranai'm sikker PAD vil ignorere Puea thailandske rimeligt at vinde et demokratisk valg, de ignorerede det, når Thaksin's Thai Rak Thai vandt, De ignorerede det, når folk Power Party vandt. Voranai writes.: "Virkelig, ikke meget anliggender til PAD ".

Det er så sandt det er sagt. Det er meget muligt, at Peua thailandske vinder, den part, der er Thai Rak Thai og People Power Party's efterfølger. Puea Thai har stor støtte, især i det nordlige og nordøstlige Thailand (Isaan), det vil sige i landdistrikterne og blandt mindre velhavende thailændere. Og de er mange. Det er helt sikker på hvorfor mange PAD-tilhængere ønsker ikke, at det er en ny valg. De ved, at landbefolkningen og de mindre velhavende thailændere udgør et stort flertal af befolkningen i Thailand. Den kender at Puea Thai tilhængere er mange og de kender at Puea Thai har en god chance for at vinde. Det er grunden til kongen vil spare Thailand. Vorani ironiserar: "Kongen frelste os før. Kongen kan redde os igen ".

Navnlig vil det være en drøm for PAD hvis kongen tog över.PAD:Faglige ledere er i øjeblikket ikke særlig glad for Det Demokratiske Parti, fordi det ikke lykkedes at løse grænsen konflikten (mellem Thailand og Cambodja) på Preah Vihear for Thailand's favør. De beskylder regeringen for ikke at beskytte Thailands suverænitet og territoriale har lidt tid demonstrerede mod det Demokratiske Parti.

Selv om begge scenarier ikke synes særlig attraktiv Voronai mener, at Thailand stadig bør gennemføre valg. Selv om det kan være fristende at tage et skridt tilbage og lade kongen og hans administration at regere landet, er der en risiko for, at et skridt tilbage kan betyde et skridt ud.

Den argumentation forekommer ret og rimeligt. Hvis denne indstilling er indstillet, og kongen overtager det offentlige vil ikke vide, hvornår det næste demokratiske valg vil finde sted. Når, eller, en ny valget finder sted, vil sandsynligvis konflikter forbliver. Hvis kongen overtager, betyder det derfor, at demokratiet vil være ude af drift på ubestemt tid, og at Thailand skyde problemer forude.

Okay, Derfor Voronai Vanijakas titel "Thailand ikke har brug for demokrati"? Voranai writes.:

"Et spørgsmål blev for nylig stillet mig: Er Thailand har brug for demokrati? Mit svar var enkel: I.

Thailand har ikke brug for demokrati. Ingen mennesker, og intet land har brug for demokrati. Alle vi mennesker har brug for er mad, tøj og husly. Det er det. Alt andet er en luksus.

Men måske vi fortjener frihed: til at tænke, til at tale og udtrykke. Måske er vi fortjener retfærdighed og rettigheder, ligestilling og muligheder. Efter 7,000 år af den menneskelige civilisation, er der et bedre system til at tilbyde os disse luksus end demokrati?

Men måske vi kun fortjener det, hvis vi står op for det. "

Det kunne ikke siges bedre. Læs Voronai, Han er en af r03;r03;Thailands absolut bedste forfattere. Læs ham på Bangkok Post's hjemmeside Medmindre du bor i Thailand og har ikke adgang til den trykte udgave.

Læs om min baggrund artikel om thailandske politik Dette. http://nyhetertha...g-Thaksin/
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pirat
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 02-06-2011 10:39
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 713
Tilmeldt: 13.01.10
 Status: Offline

Et spørgsmål blev for nylig stillet mig: Er Thailand har brug for demokrati? Mit svar var enkel: I.

Thailand har ikke brug for demokrati. Ingen mennesker, og intet land har brug for demokrati. Alle vi mennesker har brug for er mad, tøj og husly. Det er det. Alt andet er en luksus.

Men måske vi fortjener frihed: til at tænke, til at tale og udtrykke. Måske er vi fortjener retfærdighed og rettigheder, ligestilling og muligheder. Efter 7,000 år af den menneskelige civilisation, er der et bedre system til at tilbyde os disse luksus end demokrati?

Men måske vi kun fortjener det, hvis vi står op for det. "

Thumb
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Thailand, old Bangkok 60 years ago Central Thailand 4 20-05-2024 12:54
Før du rejser på ferie til Thailand se med her Hele Thailand 11 20-05-2024 12:36
Smag på Thailand Hele Thailand 107 20-05-2024 07:37
Thailand Postcard Billeder fra Thailand 32 18-05-2024 11:34
Fem skønne nationalparker i Thailand Hele Thailand 1 18-05-2024 11:24

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.16 sekunder | 100,861,406 Unikke besøg | jQ Blog