Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Pas på de der lavpris selskaber
#1 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-04-2009 08:09



Antal indlæg:
Tilmeldt: 01.01.70
 Status: Offline

http://www.dr.dk/...m?rss=true
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
bamsen
#2 Udskriv indlæg
Skrevet d. 06-04-2009 08:47
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1138
Tilmeldt: 26.03.09
 Status: Offline

Flere lavprisselskaber følger ikke loven
06. apr. 2009 06.00 Penge Opdat.: 06. apr. 2009 07.08

De billige flybilletter til Prag eller Budapest kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse. For flere lavprisselskaber følger ikke loven, når de aflyser et fly.

Reglerne er sådan set klare nok: Enten skal du have dine penge tilbage efter 7 dage - eller også skal selskabet finde en alternativ rejse til dig.

Jens Vainer Brandenburg købte i oktober sidste år billetter til Prag for 1780 kroner hos lavprisselskabet Skyeurope. Men kort efter aflyste selskabet flyveturen, og Jens Vainer bad om at få pengene igen. Det ville han få, oplyste det slovakiske selskab - men der ville gå 30 dage.

- Det undrede mig. Der må jo ikke gå mere end 7 dage, så det skrev jeg til dem. Men jeg fik ikke noget svar, så jeg skrev igen og igen, siger Jens Vainer Brandenburg.

Intet svar
Men der kom ingen penge. Så Jens Vainer ringede til Skyeurope i Bratislava. De beklagede, og henviste ham til deres klageafdeling. Det kom der heller ikke meget ud af, og så inddrog han Statens Luftfartsvæsen i sagen.

- Da de skrev til Skyeurope, kom der pludselig svar, siger Jens Vainer Brandenburg, der her godt et halvt år efter stadig ikke har fået pengene. DR Nyheder har kendskab til flere kunder, der ikke har fået deres penge tilbage, efter at Skyeurope lukkede ruter til København i efteråret.

Statens Luftfartsvæsen er inde i sagerne, og opfordrer andre, der har har penge tilgode, til at henvende sig. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Skyeurope.

Vil ikke bruge konkurrenterne
Normalt er det dog et andet punkt i loven, som de udlandske lavpriselskaber har svært ved at følge, når de aflyser.

- De har svært ved at forstå, at de skal ombooke til et fly 'ved først givende lejlighed', hvis kunden ønsker det. Aller helst vil flyselskaberne bare betale pengene retur, alternativt kan man ombooke til nogen af deres egne fly, forklarer forklarer Christina Domenici, der er jurist i Statens Luftfartsvæsen.

Men det er ofte ikke nogen særlig attraktiv løsning for kunderne, der har taget ferie - og gerne vil afsted her og nu. Christina Domenici understeger, at 'først givende lejlighed' IKKE er ugen efter, når lavprisselskabet flyver. 'Først givende lejlighed' kan sagtens være fra nabolufthavnen med et konkurrende flyselskab samme dag.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
AirAsia X vil flyve lavpris til Skandinaven med ny Airbus-model Flyselskaber 1 19-07-2014 10:58

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.19 sekunder | 97,864,355 Unikke besøg | jQ Blog