Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Mor tvinges ud af Danmark: Søn på otte måneder overlades til uvis fremtid

Oprettet af eneber d. 10-05-2017 09:30
#5

Fynsk udrejsesag: Thailandsk mor skulle sendes hjem på grund af telefonnotat

Baggrunden for Udlændingestyrelsens beslutning om at sende en thailandsk mor ud af landet uden sin søn er en telefonsamtale, hvor de forskellige parter er uenige om, hvad der er blevet sagt. På trods af risikoen for misforståelser er det almindelig praksis, at Udlændingestyrelsen træffer afgørelser ud fra telefonnotater. Den praksis vil Radikale Venstre og Alternativet nu forsøge at lave om.

Et notat på en samtale mellem thailandske Kruawan Pipatchaipibools svoger, som repræsenterer Kruawan Pipatchaipibool, og Udlændingestyrelsen, hvor der står, at den thailandske kvinde har fuld forældremyndighed. Det er hvad Udlændingestyrelsen har lagt vægt på i sin beslutning om, at Kruawan Pipatchaipibool, der er bosat på Fyn, skulle forlade Danmark den 2. maj.

Men problemet er, at der er vidt forskellige opfattelser af, hvad der er sagt i den samtale, der er grundlaget for telefonnotatet - og beslutningen om, at Kruawan Pipatchaipibool skulle forlade Danmark.

På den ene side står svogeren, der fastholder, at han ikke har sagt, at Kruawan Pipatchaipibool har fuld forældremyndighed. På den anden side står Udlændingestyrelsen, der fastholder, at svogeren har sagt, at hun har fuld forældremyndighed.

Det er altså en sag, hvor det er ord mod ord. Og det er almindelig praksis, at Udlændingestyrelsen ikke bånder de telefonsamtaler, der skrives telefonnotater ud fra, ved ingen nu, hvem der har ret.

Uanset, hvem der er har ret, fik notatet den konsekvens, at Udlændingestyrelsen besluttede, at Kruawan Pipatchaipibool skulle forlade landet. For med fuld forældremyndighed kunne hun tage sin otte måneder gamle søn med sig ud af landet.

Men hun har ikke fuld forældremyndighed. Den er delt med faderen, og derved bad styrelsen med sin beslutning, Kruawan Pipatchaipibool om at forlade landet uden sin søn.

Hvis Udlændingestyrelsen havde indhentet dokumenter fra Statsforvaltningen, ville styrelsen kunne have set, at kvinden ikke har fuld forældremyndighed. Det gjorde styrelsen ikke.

Det er der intet forkert i, fortæller Udlændingestyrelsen til avisen. Det er almindelig praksis at basere den slags afgørelser på telefonnotater uden at indhente oplysninger eller dokumenter fra andre myndigheder, og at det er i tråd med de forvaltningsretslige principper.

Og den praksis møder nu kritik fra blandt andre Retshjælpen i Vollsmose, der har kørt den thailandske mors sag.



http://www.fyens....el/3148004

Redigeret af eneber d. 10-05-2017 09:30