Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Danmark dejligt eller ???

Oprettet af maichai d. 21-08-2014 04:23
#9

Ekstrabladets leder

’Kære Helle Thorning-Schmidt. Uret tikker. Hver eneste time ryger en dansker ud af dagpengesystemet’, skriver SF-formanden Pia Olsen Dyhr i store annoncer.

Det er en underdrivelse. Tidsintervallet er en halv time!

Derfor er beskæringen af dagpengene igen blevet et brændende politisk problem for regeringen. I dag har mindst 42.000 ledige mistet ydelsen, og ved udgangen af 2015 vil tallet formentlig være omkring 60.000.

SF-Pia ’glemmer’ at fortælle, at hun selv sad i regering med S og R, da den forhadte reform blev gennemført med borgerligt flertal. Og der er ingen forlydender om, at hun slog i bordet og truede med at forlade minister-taburetten, hvis ikke den blev taget af bordet. Så derfor kan hendes offensiv forekomme lidt hul.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen får næsten tårer i øjnene, når hun skal forklare, hvad regeringen har gjort for at afbøde virkningerne af reformen. Men hun vil ikke love yderligere skridt, inden den nye dagpengekommission er færdig med sit arbejde. Om halvandet år!

I dag mødes ministrene med LO’s hovedbestyrelse. Flere faglige ledere kræver handling her og nu, men regeringen håber, at de vil sluge et hold kæft-bolsje i form af løfter om en fordobling af fradraget for faglige kontingenter.

Enhver bør ellers kunne se det nedrige i, at man brutalt har fjernet dagpengene for de mange familier, som uforskyldt blev ramt af arbejdsløshed under krisen. De har ganske vist fået et plaster på såret med lidt kontanthjælp, men mindst 6000 har totalt mistet deres forsørgelse. Og det kan vi som samfund ikke være bekendt.

Uden for citat tøver S-ministre ikke med at udpege den radikale boss, Margrethe Vestager, som hovedskurken. Det er hende, der spænder ben for en løsning, som lønmodtagerne kan leve med, lyder det.

Det har Socialdemokraterne hidtil fundet sig i, og derfor må Helle Thorning forhåbentlig indkassere et nyt nederlag ved folketingsvalget, som meget gerne snart må komme.