Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: "Jamsekogeriet"

Oprettet af AL 48 d. 13-10-2012 17:29
#18

Sikke dog nogle opskrifter((11(( -WEB, vi mangler smileys, hvor man kan se mundvandet løbe fra de forlorne ((7))

I dag dufter hele hytten her af brunkål.-Brunkål som vor mor troede hun lavede dem :TUP
Den anden dag var jeg i Lidl og faldt over noget dejligt oksekød,- en pakke med oksefilét på næsten 2kg., pris kr. 155,-
Det er nok "svineri" at lade den steg (2/3 af den) lade livet som grundbasis for min "brunkål", men pyt,-det smager himmelsk (og er nemt at tygge)((8((

Jeg tager:
1 stk. tykbundet stor stegegryde, knalder ca. 125 gr. ægte smør i gryden (og det skal være ægte).((1((
Det får lige lov at bruse op, og brune ganske let.
Så får stegen en tur (efter at fedtbræmmen er ridset) ned i det rygende varme smør, og bliver brunet godt på alle sider.
Når denne tortur er færdig, -op med stegen og i med ca. 4 spiseské-fulde sukker og lad det blive lidt brunt også.
Tilsæt så lidt vand (ca. 1/3 L.), og evt. lidt salt.
Deri kommes det snittede hvidkål, som så brunes og vendes jævnligt ca. ½ time.
Dernæst laves en "rede" i stegegryden ved at man skubber kålene op langs 2 sider, og deri lægges stegen, og der skubbes lidt kål henover.
Nu ligger den så og hygger sig ved ganske svag varme med låg. Tages op en gang imellem og der røres rundt i kålene for at alle skal få lige meget.
Efter ca. 2½ time tages kødet op, og kommes i et ildfast fad. Ind i ovnen med det, så det kan holde sig varmt.
Væden (skyen) i kålene bruges til en herlig opbagt sovs (sauce), der smages til med salt og peber, samt evt. tilsættes en dråbe kulør.

Ved anretning kommes kålene i det ildfaste fad, stegen skære ud og kommes ved,-og der hældes lige to striber god sovs henover det hele.
Tilbehør: Groft rugbrød m./ sennep, eller hvide kartofler. (Sprøde mini-flutes går også udmærket).

En herreret af dimensioner ;)