Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: "Jamsekogeriet"

Oprettet af AL 48 d. 12-10-2012 15:58
#1

Hvad med at vi alle lagde vores middagsret herind, med opskrift og hele svineriet.

-Så kunne vi f. eks. hver uge kåre "UGENS JAMSEKOGER".((11((

Gengangere i retter afgøres så ved slagsmål om "tilbehør"((66t54((

Hvem er første??:TUP

PS. Samtidig kan man jo gå ind og få inspiration.

Redigeret af AL 48 d. 12-10-2012 16:03

Oprettet af freja d. 12-10-2012 16:13
#2

I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød .

Oprettet af lillemanden d. 12-10-2012 17:50
#3

En ret som det godt nok er længe siden jeg har lavet . Osso buco

rigtig vintermad.

tykke skiver af kalveskank.
gulerødder
løg
selleri
hvidløg ( kan udelades ) men smager skønt.
salt, peber,olivenolis til stegning
lidt mel
brasilikum, timian, lauerblade,persille,
2 ds. flåede tomater
reven citronskal.


klip hakker i kanten af kødskiverne , for , at hinden der er ikke skal krybe sammen.

rens og skær alle grønsager i mindre stykker, og brun den i olien uden de tager for meget frave,

læg grønsagerne i et idlfast fad / bradepande,

kødstykkerne vendes i lidt mel blandet med salt og peberbrunes på panden og lægges derefter oven på grønsagerne.

hæld fedtet væk men vask ikke panden af , hæld en god sjat hvidvin på panden, kom tomaterne i vinen og kog det lidt ind , tilsæt evt.lidt bouillon (evt vand) hæld det over kød og grønsager , det skal stå lidt op på kødet.
Dæk det godt til med staniol og ind i ovnen ca 200 grader i ca 1 ½ time , kik til det om der skal mere væde ved ( må ikke sejle )

Citonskal hvidløg og lidt persille røres sammen og bydes til. sammen med pasta.

velbekomme

Redigeret af lillemanden d. 12-10-2012 17:50

Oprettet af skipper d. 12-10-2012 18:20
#4

Min datter har lige ringet.
Hvordan laver man flæskesteg med sprød svær far spurgte hun?
Jeg laver den på svensk manèr:
Først koger jeg stegen med sværen nedad i ca. 20 minutter, derpå skal den svalne i ca.5 min, så ridser jeg den og gnider salt ned i ridserne, derpå sætter jeg den i ovnen ved ca. 180 grader til sværen begynder at syde, så dæmper jeg varmen til 170 grader og lader den stege i ca 45 min, alt efter størelse.
Resultat er altid sprøde sværer((11((

Oprettet af leif d. 12-10-2012 18:49
#5

jamen Anton du burde jo have været den første, ik ((11((

sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/224408_537194999629589_1902102359_n.jpg

1 papaya ( moden )
5 friske chilli
5 fed hvidløg
1 dusk paksi
en slat salt
en slat peber

det hele en tur gennem kødhakkeren i en gryde og tilsæt 2 dl kokus mælk, kog det ca 15 min.

1 stk plaa-thabtim
snittes 3 - 4 gange på hver side, gnides med salt og fyldes med
tomat, basilikum, løg,

på en varm pande og steges godt på begge sider.

serveret med frisk lavet agurkesalat og ris.

Det er så nemt alle kan være med og yes det smager godt..

Redigeret af leif d. 12-10-2012 18:50

Oprettet af AL 48 d. 12-10-2012 19:10
#6


Min "kabystørn" starter først i morgen, så skal i bare få opskrift så englene synger og mundvandet løber i spandevis ((11((

PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind. :TUP

Oprettet af Pleasantville d. 12-10-2012 19:13
#7

Her må vi jo nok nøjes med en gang havregrød nu da vi snart skal på ferie. ((10(( 60000kr alene til flybilleter på turen ((114((

Oprettet af kalle d. 12-10-2012 19:40
#8

Pleasantville skrev:
Her må vi jo nok nøjes med en gang havregrød nu da vi snart skal på ferie. ((10(( 60000kr alene til flybilleter på turen ((114((


Hold op med det piveri du spiser sgu ikke havregrød alligevel du nåede jo alligevel at få de billige billetter bare fordi konen her ikke kunne få fingeren ud af gaskammeret.)klap)

Oprettet af Vanilla d. 13-10-2012 04:34
#9

Jeg vil da lige bidrage med en af mine favoriter, nemlig masaman.

I dag staar den paa Masaman, en Indisk ret som dog er yderst populaer i Thailand, retten ser noget kedelig ud, men ta' ikke fejl, den smager saa englene begynder at synge ! Retten laves nok mest med kylling eller oksekoed, men da jeg hverken spiser fugl eller ko, saa er den her lavet med en svinemoerbrad.

Ingredienser :

Svinemoerbrad.
Kartofler.
Kokosmaelk.

Loeg.
Masaman karry. ( ThaiShop )
Usaltede peanust.Fiskesauce.
Soyasauce.
Knorr.

1 spsk. olie varmes i en gryde, 1 spsk. med top masaman karry tilsaetteog svitses af, saa tilsaettes svinemoerbrad som er skaaret i store tern efter det haeldes der kokosmaelk sammen med vand ( samme maal ) efter det saa har simret i ca. 15 min. kommer man kartofler i sammen med de usaltede peanuts, til sidst smages der til med fiskesauce, soya og knorr, naar katoflerne er nok, ja saa er det spisetid.

Velbekomme !

Redigeret af ADM d. 16-12-2012 08:56

Oprettet af IT d. 13-10-2012 10:49
#10

freja skrev:
I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød .


hjemmebagt hvidløgs brød fra fryseren ((7)) ((6)) ((6)) ((6))

her på Godset, hos Fruen i Huset severes der Thai Mad ((11(( HVER dag :TUP

Oprettet af AL 48 d. 13-10-2012 10:52
#11


Vanilla,- du giver da også kun arbejde og udgifter ((8((
Nu fik jeg selvfølgelig den idé, at kopiere opskrifter, billeder og alt fra de forskellige indlæg. På den måde kan jeg jo lave en billig, fin opskriftbog selv.
Ind med de kopierede sider i plastlommer (til køkkenbrug),-og så det hele samlet i et ringbind.
Men der bliver bare som sædvanlig problemer med WEBMASTER((125(( - Copyright!! ((7))((66t54((

Oprettet af AL 48 d. 13-10-2012 11:07
#12

IT skrev:
freja skrev:
I aften står den på friske danske blåmuslinger i karry suppe, hertil får min bedre halvdel hjemmebagt hvidløgs brød .


hjemmebagt hvidløgs brød fra fryseren ((7)) ((6)) ((6)) ((6))

her på Godset, hos Fruen i Huset severes der Thai Mad ((11(( HVER dag :TUP


HA-HA, -IT nu overhaler vi sgu ((4))
Madammen skrev lige, at nu havde hun fået fat på 3 GÆS (må sgu have set sjovt ud på MC),-og at hun nu var i gang med at lave indhegning nede ved bananpalmerne.-JULEMADEN er reddet ((11((((11((

Oprettet af freja d. 13-10-2012 13:49
#13

Næ hov IT jeg skrev ikke hjemmeBRAGT, men hjemmeBAGT. )nej)

I aften byder jeg på.

Fyldte portobello-svampe med sesamfrø, ruccula salat, tomater og på toppen smuldret feta ost.

Tilbehør Aubergine pure, selvfølgelig med hjemmelavet tahin.

Min mand får en bøf og et godt glas rødvin til.

Oprettet af Pleasantville d. 13-10-2012 14:26
#14

Her havde de tilbud på strognofkød fra kronhjort så det blir aftensmaden,
jeg bruner lige kødet af sammen med en god sjat parika og tilsætter nogle svampe, derefter for det lige en efterbrænder med en sjat whisky og til sidst en gang fløde og så kan det stå og simre lidt til de næsten nye Grønlandske kartofler er færdige.

Oprettet af lillemanden d. 13-10-2012 15:33
#15

Her står den på rosenkål , og en kotelet.
((6))

Oprettet af Anonym d. 13-10-2012 15:58
#16

Og her skal vi ha' koldskål og sylte...((8((

Men i morgen, kronhjorte fileter, med garniture (det kokken kalder årstidens specialiteter) samt vild laks (ikke opdrættet) fra New Zealand, som forret ((11((

Redigeret af Anonym d. 13-10-2012 16:07

Oprettet af freja d. 13-10-2012 16:20
#17

Uhm elsker rosenkål, kan desværre give lidt uro i mave regionen.((7))

Oprettet af AL 48 d. 13-10-2012 17:29
#18

Sikke dog nogle opskrifter((11(( -WEB, vi mangler smileys, hvor man kan se mundvandet løbe fra de forlorne ((7))

I dag dufter hele hytten her af brunkål.-Brunkål som vor mor troede hun lavede dem :TUP
Den anden dag var jeg i Lidl og faldt over noget dejligt oksekød,- en pakke med oksefilét på næsten 2kg., pris kr. 155,-
Det er nok "svineri" at lade den steg (2/3 af den) lade livet som grundbasis for min "brunkål", men pyt,-det smager himmelsk (og er nemt at tygge)((8((

Jeg tager:
1 stk. tykbundet stor stegegryde, knalder ca. 125 gr. ægte smør i gryden (og det skal være ægte).((1((
Det får lige lov at bruse op, og brune ganske let.
Så får stegen en tur (efter at fedtbræmmen er ridset) ned i det rygende varme smør, og bliver brunet godt på alle sider.
Når denne tortur er færdig, -op med stegen og i med ca. 4 spiseské-fulde sukker og lad det blive lidt brunt også.
Tilsæt så lidt vand (ca. 1/3 L.), og evt. lidt salt.
Deri kommes det snittede hvidkål, som så brunes og vendes jævnligt ca. ½ time.
Dernæst laves en "rede" i stegegryden ved at man skubber kålene op langs 2 sider, og deri lægges stegen, og der skubbes lidt kål henover.
Nu ligger den så og hygger sig ved ganske svag varme med låg. Tages op en gang imellem og der røres rundt i kålene for at alle skal få lige meget.
Efter ca. 2½ time tages kødet op, og kommes i et ildfast fad. Ind i ovnen med det, så det kan holde sig varmt.
Væden (skyen) i kålene bruges til en herlig opbagt sovs (sauce), der smages til med salt og peber, samt evt. tilsættes en dråbe kulør.

Ved anretning kommes kålene i det ildfaste fad, stegen skære ud og kommes ved,-og der hældes lige to striber god sovs henover det hele.
Tilbehør: Groft rugbrød m./ sennep, eller hvide kartofler. (Sprøde mini-flutes går også udmærket).

En herreret af dimensioner ;)

Oprettet af lillemanden d. 13-10-2012 18:00
#19

undskyld !!! det lyder dejligt , men det har ikke meget med brunkål at gøre !!!!
;)

Oprettet af Pleasantville d. 13-10-2012 18:04
#20

AL 48 skrev:
Sikke dog nogle opskrifter((11(( -WEB, vi mangler smileys, hvor man kan se mundvandet løbe fra de forlorne ((7))

I dag dufter hele hytten her af brunkål.-Brunkål som vor mor troede hun lavede dem :TUP
Den anden dag var jeg i Lidl og faldt over noget dejligt oksekød,- en pakke med oksefilét på næsten 2kg., pris kr. 155,-
Det er nok "svineri" at lade den steg (2/3 af den) lade livet som grundbasis for min "brunkål", men pyt,-det smager himmelsk (og er nemt at tygge)((8((

Jeg tager:
1 stk. tykbundet stor stegegryde, knalder ca. 125 gr. ægte smør i gryden (og det skal være ægte).((1((
Det får lige lov at bruse op, og brune ganske let.
Så får stegen en tur (efter at fedtbræmmen er ridset) ned i det rygende varme smør, og bliver brunet godt på alle sider.
Når denne tortur er færdig, -op med stegen og i med ca. 4 spiseské-fulde sukker og lad det blive lidt brunt også.
Tilsæt så lidt vand (ca. 1/3 L.), og evt. lidt salt.
Deri kommes det snittede hvidkål, som så brunes og vendes jævnligt ca. ½ time.
Dernæst laves en "rede" i stegegryden ved at man skubber kålene op langs 2 sider, og deri lægges stegen, og der skubbes lidt kål henover.
Nu ligger den så og hygger sig ved ganske svag varme med låg. Tages op en gang imellem og der røres rundt i kålene for at alle skal få lige meget.
Efter ca. 2½ time tages kødet op, og kommes i et ildfast fad. Ind i ovnen med det, så det kan holde sig varmt.
Væden (skyen) i kålene bruges til en herlig opbagt sovs (sauce), der smages til med salt og peber, samt evt. tilsættes en dråbe kulør.

Ved anretning kommes kålene i det ildfaste fad, stegen skære ud og kommes ved,-og der hældes lige to striber god sovs henover det hele.
Tilbehør: Groft rugbrød m./ sennep, eller hvide kartofler. (Sprøde mini-flutes går også udmærket).

En herreret af dimensioner ;)


Det må være en special egnsret der fra Odder :TUP brunkål af oksefilet ((114(( Her er det med fersk flæsk og røgetflæsk samt medister. ø(( men det må vi jo prøve engang :SAR

Oprettet af ida d. 13-10-2012 18:19
#21

freja :TUP en af dine vegetar retter som faktisk smager rigtig godt, ida like.

min mor laver brunkål, ved at brune hvidkålen i sukker, herefter putter hun medister og flæsk i, ingen vand siger hun, det skal kommer af sig selv. kødet serveres så sammen med kålen og dijon sennep.

Oprettet af lillemanden d. 13-10-2012 18:39
#22

Det er korrekt Ida , jeg bruger nu stegeben og røget flæsk.

Oprettet af Pleasantville d. 13-10-2012 22:57
#23

Her er en lille sjov en hvor min søn spiser æbleskiver

Oprettet af freja d. 14-10-2012 05:32
#24

Herlig lille dreng. Kan man fortænke ham i at forsvarer sine æbleskiver. Få dig din egen portion. ((7))

Oprettet af Vanilla d. 14-10-2012 06:06
#25

Sikken en soed lille dreng.......((7))

Oprettet af AL 48 d. 14-10-2012 07:44
#26

freja skrev:
Herlig lille dreng. Kan man fortænke ham i at forsvarer sine æbleskiver. Få dig din egen portion. ((7))


Ja Vanilla,- lad være med at stå med det sultne blik næste gang du filmer ((4))

Oprettet af AL 48 d. 14-10-2012 11:41
#27


Har lige taget 1½kg. hjemmerøget/saltet flæsk ud af fryseren.
Er der nogle, der kender "pindsvin"??:VI((11((

Oprettet af Vanilla d. 14-10-2012 12:01
#28

Pindsvin, laves det ikke normalt af kaebesnitter ? Isaafald er det for mig noget pind-svineri at spise.

Oprettet af AL 48 d. 14-10-2012 12:27
#29

Jo,-de rigtige gammeldags kæbesnitter, med godt fedtlag. -Men de er umulige at opdrive længere. Kødlunsen bliver skåret af til "svine-klumper" (smager godt, flækket,- med persille i). Resten bliver for det meste eksporteret (Kina).((11((

Oprettet af AL 48 d. 15-10-2012 09:46
#30

I aften kommer den til at lyde på stegte svinehjerter (3 stk.). Hjerterne er fra min "private" slagter, så jeg er fri for den mishandling de ellers får ved supermarkeder (bliver skåret op på både kryds og tværs). -De her er lidt vanskeligere at få alt blod ud af, men til gengæld er det nemt med persillen,-og de behøver ikke at blive snøret. Ved udskæring bagefter får man også pæne skiver.((11((

Oprettet af lillemanden d. 15-10-2012 13:34
#31

Uhm Hjerter i fløde sovs , du kan lægge dem i eddikevand det hjælper med til at rense blodet ud .

hvornår er de færdige , så kommer jeg løbende. hi hi

Pindsvin har jeg aldrig hørt om , men har fået og lavet masser af kæber
;)

Oprettet af Vanilla d. 15-10-2012 16:49
#32

Konen er ved at lave karrygullash, det er bestemt ikke at kimse af, ja min nye skjorte bliver nok snart for lille...........igen.

Morgenmaden i dag, bestod af en laekker rissuppe.:TUP

Redigeret af Vanilla d. 15-10-2012 16:51

Oprettet af freja d. 15-10-2012 17:01
#33

Vanilla hvis du holder dig til mine retter, bliver du ikke overvægtig.:TUP

I aften skal jeg nyde en af mine favoritter.

Skaldyrssalat med grape og chili

Dressing ( smag selv til)
½ liter tykmælk
hakket frisk rød chilipeber
fintrevet frisk ingefær
akaciehonning
groft salt


Skaldyrssalat med grape og chili
1 rød grapefrugt (ca. 325 g)
1 gul grapefrugt (ca. 325 g)
hakket frisk rød chilipeber
hakkede friske korianderblade
275 g pillede, kogte tigerrejer
200 g store rejer

Pynt
friske korianderblade
Tilbehør
150 g ristet hjertebrød, frisk blandet salat


Dressing:

Sæt 2 kaffefiltre i en sigte over en skål. Fordel tykmælken i kaffefiltrene og lad den stå til afdrypning i køleskabet i ca. 2 timer. Kom den afdryppede tykmælk i en skål og vend resten af ingredienserne i. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Salaten:

Skær skal og hinder af grapefrugterne - følg frugtens form. Skær så bådene løsnes uden at hinderne følger med. Gem saften. Vend grapefileterne og 2 spsk af grapesaften sammen med chilipeber og koriander i en skål. Lad rejerne dryppe godt af og vend dem forsigtigt sammen med grapefrugterne. Smag skaldyrssalaten til.

Ved serveringen:

Pynt skaldyrssalaten med korianderblade og server dressingen i en skål ved siden af.
Skaldyrssalat med grape og chili kan stå tildækket i køleskabet ca. 2 timer inden serveringen.

Oprettet af sank d. 15-10-2012 17:23
#34

((11(( Jaeee freja jeg kommer )¤) jeg kommer hvad er hovedretten ?

Oprettet af freja d. 15-10-2012 17:46
#35

sank skrev:
((11(( Jaeee freja jeg kommer )¤) jeg kommer hvad er hovedretten ?


Det er en aftale, jeg smider en kuvert mere på.:TUP

Hovedret?

Det er skam hovedretten, men du kan få en laksetatar med agurk til forret.

Mundrette skåret frugt med lidt vanilje creme til dessert.

Oprettet af AL 48 d. 15-10-2012 17:56
#36


Mundrette skåret frugt med lidt vanilje creme til dessert.

Hvis det er til sank, var det så ikke bedre med blenderen??((8((

Oprettet af lillemanden d. 15-10-2012 18:57
#37

Hej freja grabfrugt er ok , men dine skaldyrs venner kan du godt beholde, sank eksker skaldyr , men får det stort set kun i Thailand. Ellers kun rejer , men dem spiser han i meget store mængder.

så jeg melder fra. undskyld.

laks er ok
((11((

Oprettet af freja d. 15-10-2012 19:36
#38

Det er så ok, du kan måske ikke tåle skaldyr?

Ja laksetatar smager himmelsk, men det gør frisk laks nu i det hele taget, syntes jeg og kan varieres i det uendelige.

Oprettet af AL 48 d. 15-10-2012 20:12
#39

freja skrev:
Det er så ok, du kan måske ikke tåle skaldyr?

Ja laksetatar smager himmelsk, men det gør frisk laks nu i det hele taget, syntes jeg og kan varieres i det uendelige.


De pestbefængte burlaks der købes i DK, burde forbydes til menneskeføde. De er jo fyldt af hormoner og antibiotika.
-Nej,-lad os få friskfangede laks fra Godthåbsfjorden. Så er der ren laksesmag. - Bare spørg Pleasantville :TUP

Læs f. eks. her: http://www.redvil....dk/?p=517

Tak for mad!! :(

Redigeret af AL 48 d. 15-10-2012 20:24

Oprettet af Pleasantville d. 16-10-2012 00:45
#40

Ja det er ik så ring enda :TUP

Oprettet af freja d. 16-10-2012 05:10
#41

Det er bare en omvej hvis jeg skal omkring Grønland, på vej hjem fra arbejde. Næ jeg må nok nøjes med min fiskehandler. ((7))

Oprettet af lillemanden d. 16-10-2012 07:47
#42

nej freja jeg kan ikke spise dem. men laks ja , al fisk er dejlig blot ikke i Thailand de kommer for mange kryderrier på , så man ikke kan smage fisken

Jeg holder meget af fisk, ikke kun laks og det både røget, saltet og fersk.
((9((

Oprettet af leif d. 16-10-2012 13:49
#43

Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter.. ((7))

PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind


Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.

lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.

Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm ((4))
det kan være gåsen først skal slagtes.




Oprettet af AL 48 d. 16-10-2012 14:09
#44

leif skrev:
Hmmm tror sgu ham anton har ret, han vil bare snige sig til vore opskrifter.. ((7))

PS: Når thailandske ord bruges, er det smart lige at sætte en oversættelse ind


Nåe med din fine køkkenhave burde du jo vide det ik..
Men det var jo nok ... paksi = koriander du mente.
Plaa-Thabtim.. hmmm ved ik om den har et Dansk navn.
Plaa = fisk og så navnet på den.
Det er en kunstig fremavlet fisk fra Nill-fisken / plaa-nin
Forskellen.. thabtim er rød og har ikke så mange ben.

lillemand... ved ik hvad fisk du plejer at spise i th, men normalt er de meget lidt krydret, tilbehøret kan der i mod være det.
Det er vi jo nogen som syntes er godt.. hehe
Mon ik det er fordi du spiser seafood supper.

Og så skrev anton noget om at hans opskrifter kom..
hmmmmmmmmmmmmmm ((4))
det kan være gåsen først skal slagtes.





I har sgu da heller ingen tålmodighed!((1((

Men så kommer her en god, lynhurtig opskrift på hvordan man behandler sild (hovederne af).:TUP

Man laver en rende i græsplænen,-stikker sildene ned med halerne først. -Så kører man en tur henover med plænetraktoren og klipper lortet ned i græshøjde. -væk er hovederne:TUP
Resten tager man ind i køkkenet, skyller godt i 3 hold skyllevand. -Og smider hele lortet ud med sidste hold skyllevand %/(/

VELBEKOMME.

PS. Nill-fisk?? -Er det ikke en støvsuger??((8((

Redigeret af AL 48 d. 16-10-2012 14:12

Oprettet af lillemanden d. 16-10-2012 15:27
#45

De få gange vi har bevæget os ind på en fiskerestaurant, er de fisk der står på menukortet altid noget der er ukendeligt , med et 1½ cm tykt lag af chili og andre ting og sager.

Så nej nu køber vi fisken og laver den selv. herligt .

Og hvor er det synd for den dejlige sild , at blive underkendt på den måde. Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.

Så en lille historie , vi var på sundet og fiske for nogle år siden. Vi fik en masse torsk og det var godt nok, der var også 1 sild.
Da Sank kom ind til frokost , duftede der jo af stegt sild, uhm sagde Sank skal vi have sild. jeg måtte gå til bekendelse ! Nej søde , der var kun en og den kom jeg til at spise.
ondt ja men vi har fanget mange sild siden.

det var et side spring.

((6))

Oprettet af AL 48 d. 17-10-2012 09:51
#46


Sådan en nystegt høstsild uhm det smager herligt.
Skrev lillemanden.

Høstsild?-Hvad er det??
De eneste sild jeg har haft med i høstakken, er sgu ikke blevet stegt (perverst)%/(/

Oprettet af leif d. 17-10-2012 11:53
#47

hmm nu virker tråden her igen.
så vi må hellere flytte Antons opskrift her over..

Levende gås.
((4))

Mon de også skal have en tur af plæneklipperen.. ((8((



Jeg har ellers bagt franskbrød og Banankage i dag, men niksen anton skal ikke tro han kan snige sig til det hele uden at yde..((7))

Redigeret af leif d. 17-10-2012 11:59

Oprettet af AL 48 d. 17-10-2012 12:01
#48


At "snyde" dig, er lige så svært som at smugle en solopgang forbi en hane ((4))

Oprettet af leif d. 17-10-2012 15:01
#49

yep..

I dag stod den på kartoffel lasagne, men opskriften er hemmelig. ((11((

Oprettet af sank d. 17-10-2012 15:11
#50

:TUP Tak leif :TUP

Oprettet af Vanilla d. 17-10-2012 15:18
#51

Koteletter med kartofler, guleroedder og broccoli.....Ingen fed sovs i dag, "saucen" er nemlig af tomater som er finthakket sammen med hvidloeg ( dejlig saftig ) :TUP

Imorgen staar den paa Thai.......

Oprettet af AL 48 d. 17-10-2012 15:42
#52

"kokken" strejker,-derfor en gang "biks" til aften med 2 æg på toppen.
Hej

Oprettet af Vanilla d. 17-10-2012 15:47
#53

Biks er daelme ogsaa godt, husk spegepoelse i smaa tern......:TUP

Oprettet af AL 48 d. 17-10-2012 15:56
#54

Små tern af stegt røget flæsk er også godt,-samt "endeskiven" af en rullepølse.-Mums((11((
-I dagens anledning kommer der også små strimler rød og grøn peber i.

Redigeret af AL 48 d. 17-10-2012 16:00

Oprettet af Vanilla d. 17-10-2012 16:26
#55

Har i dag vaeret hos bageren og koebe rundstykker, ja vi taler om rundtykker som er saa taet paa de danske, at ud af 10 " kringler " faar de helt klat en 9'er, ja de har ogsaa spandauer og mange andre go'e sager, billy er det dog ikke, men man skal vel forkaele sig selv lidt i ny og nae........Ikk' ?

Oprettet af AL 48 d. 17-10-2012 16:51
#56


Selvfølgelig skal man det,-ellers bliver det hele for surt.
Når jeg er dernede og vi vil "forkæles", så bager jeg selv mit brød (Donna elsker det,-og stjæler mange gange et helt franskbrød ud i MC-kurven, så går turen ellers ind til familien også).-Når jeg er "doven", så bliver Donna sat til at bage,-hun har lært det nu((11((

Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 06:28
#57

-Vanilla,-du burde forbydes at lægge alle de billeder ind af lækre retter. Ikke så mærkeligt at du "spiser hjemme":TUP((11((

Jeg har i nat tøet ca. 1½kg. svinelever op,-det skal bruges før afrejse.
Vi er 2 voksne mænd + "vuffer", så der er jo mere end rigeligt ((11((
--Jeg skærer 12-14 gode skiver til "stegt lever m./bløde løg, hvide kartofler samt en god sovs".
Men så har jeg jo ca. 750gr. lever tilbage,-og havde tænkt mig evt. at lave en "sjov" ret ud af det((125((
----------
Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton

PS. 12-14 gode skiver til 2 mand + mit "rovdyr" lyder måské af lidt meget,- men jeg elsker det koldt dagen efter på en rugbrød til frokost.
- Og måske, hvis der kommer en rigtig interessant opskrift,-så bliver det aftensmaden. -Og de stegte skiver går "ubeskåret" til pålæg, samt terningskåret og tørret i ovnen til "hundegodbidder". (Man er vel en "fedterøv")((8((

Redigeret af AL 48 d. 18-10-2012 06:39

Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 07:00
#58

Nu da vi har gang i det kulinariske på et højere plan,- så har jeg et "hjertesuk". -Jeg er helt nede i "kulkælderen",-aner ikke mine levende råd!!((125(( - Ja, det lyder hårdt, og det er det også ((114((

HJÆLP, jeg har fået "KARTOFFEL-ALLERGI" !!:o

Hver gang jeg skræller kartofler, så skal jeg jagte dræbersnegle (fundet i poserne), samt udhule kartofler hvor de umættelige, slimede uhyrer har mæsket sig i mine kartofler:ARGH
Allerede der er jeg ved at brække mig,(engang måtte jeg kyle 3/4 posefuld i skraldekassen), den var helt levende.
Jeg har været i næsten alle butikker for at købe "sneglefri kartofler", men uden held. -Selv dem man "håndsorterer" er fyldt af huller:o

Hvad gør man?? - Jeg er ved at gå over til "mini-flutes", pasta og ris, samt kål. Andre rodfrugter er de heller ikke så "hidsige" ved.

HJÆLP !!! :ARGH

Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 07:32
#59

Det er ikke engang "løwn". I forbindelse med ovennævnte "allergi" har jeg utallige gange påvist over for "min" brugsmand, at deres kartofler er pisfyldte af snegle og snegleskader.
Men som han sagde, så kunne han kun lade beskeden gå videre til deres centrallager,-og det var jo heller ikke dem der puttede snegle i kartoflerne. De kom helt ude fra grossisterne (kartoffeldyrkerne).
"Så find da for fanden nogle andre grossister", hylede jeg op.
"Det kunne de ikke her i DK", svarede han, "og de udenlandske er for dyre nu".
(Bare den danske stat ikke finder ud af det,- så ryger der straks kød-og fedtafgift på også)((1((
-Så gik jeg hjem, skidesur,-fandt nummeret til fødevarestyrelsen, for nu kunne det være nok((66t54((

Der fik jeg den meget oplysende beretning. "Det måtte jo være et særdels godt snegleår"!!!:(
Derudover kunne/ville de ikke gøre mere ved det, trods mine tilsendte "beviser":ARGH

Troede ellers det var dem, der stod for fødevaresikkerhed (dræbersnegle er bærere af utallige smitstoffer,-næsten som rotter!!)((66t54((

Oprettet af leif d. 18-10-2012 07:47
#60

Anton
Du skal på nettet og søge efter Bintje kartofler, så får du verdens bedste kartoffel.
Desværre er de næsten udgået.. fordi de er svære at dyrke.

men der er et firma oppe nord for dig der gør i dem.

Lever.. ja det smager jo godt, både varm og på rugbrød dagen efter. Og når du ik vil lave leverpostej må vi finde på noget andet..
Stakkels dig hva.

Steg leveret på panden som sædvanlig.
Tilsæt så.
løg, hvidløg, chilli, basilikum, ca 1 spsk prikgang, et skvis fiskesovs og en ½ liter vand.
Så har du pludselig et dejligt thai måltid efter 10 min.

Pynten, jamen den har intet med selve maden at gøre..

Og så inden du beder om ordbogen....

PrikGang.. det som mange ynder at kalde Thai karry, men som intet har med Karry at gøre. Det er bare fordi nogen tror.. curry er Karry.

Det kan jeg også opskriften på ((11((


Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 08:26
#61


Endelig én der har forstand på gode gammeldags kartofler.
Bintje er en sort, som var meget fremme for flere år tilbage. Nu er den næsten umulig at opdrive i alm. forretninger.
-Det er der flere årsager til:
1: Kartoflen er noget "sart" at dyrke, den er meget modtagelig over for "skurv" og "kartoffel-ål" (en liile orm der borer huller igennem).-Derfor kræver den meget "vekseldrift".
2: Kartoflen er "lidt løs og melet" i "kødet". -Det er helt gået af mode. -Til kartoffelmos får man ikke bedre og mere velsmagende kartoffel (det skulle da lige være de "røde amerikanere").
Velbekomme((11((

Oprettet af Vanilla d. 18-10-2012 13:23
#62

I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )

Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.

Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ?

Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 13:32
#63

Vanilla skrev:
I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )

Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.

Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ?


-Ved ikke, men har også søgt på utallige lokale markeder. Er ved at få Donna overbevist om hvad det er, så "jungletrommerne
" kan gå i gang.-Smager bare godt med hjemmelavede middagsboller.((11((
Har tænkt på at "nappe" nogle frø med derned.

Redigeret af AL 48 d. 18-10-2012 13:34

Oprettet af yindee d. 18-10-2012 13:59
#64

Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton


Pate – Leverpate

Ingredienser:

Du skal bruge følgende til opskriften på pate – leverpate.

400 gram svine-lever
400 gram hakket svinekød
100 gram bacon
1 løg, mellemstort
1 æg
2 deciliter fløde
1 deciliter mælk
½ deciliter sojasauce
2 teskefulde bouillon
2 teskefulde blandet krydderi efter smag
1 teskefuld timian
1-2 fed hvidløg
½ teskefuld sort peber
1 teskefuld salt
1 deciliter havregryn
3-4 spiseskefulde mel
10-12 fyldte oliven, hakkede

Fremgangsmåde for pate – leverpate:

Hak lever, bacon, hvidløg og løg fint, i en foodprocessor. Rør æg, krydderier, sojasauce, bouillon, havregryn, mel, fløde og mælk sammen. Rør det i leverblandingen. Tilsæt oliven.
Gem dejen på køl i 30 minutter. Kom det derefter i et smurt ildfast fad (1 ½-2 liter) og bag ved 175 grader, i cirka 1 time. Læg evt. sølvpapir over fadet.

Oprettet af leif d. 18-10-2012 14:08
#65

selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.

Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.

men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.

Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....((6))




Oprettet af AL 48 d. 18-10-2012 14:35
#66

Nej,- jeg sidder og "lurer" endnu.
-Men yindee er en ven af folket, -lyder skide lækkert,-men lad os nu se hvad det bliver til.-Har haft pissetravlt med a t bestille diverse frø osv. fra Holland,-de kan eftersendes.
Lige nu trænger jeg til en gevaldig "slapper". hej

Oprettet af lillemanden d. 18-10-2012 17:16
#67

Knoldselleri kan købes i Thailand, det erfarede jeg for 2 år siden , da jeg havde taget 2 store selleri med til Thailand. I Pattaya kan de købes i Villa. og Central festival.

Oprettet af Pleasantville d. 18-10-2012 17:53
#68

leif skrev:
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.

Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.

men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.

Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....((6))






Varmen er nok ikke det største problem derimod solen en kartoffelplante er jo en skyggeplante og så har den det bedst i sandet jord, i regntiden går det slet ikke for så rådner de. Så bland jorden godt med sand og sørg for skygge med sort plast så skal du nok få kartofler hvis ellers ormene vil lade dem være i fred.:TUP

Oprettet af sank d. 18-10-2012 19:16
#69

http://www.hjerte...Z0YS5kaw==

Oprettet af M55 d. 19-10-2012 12:22
#70

sank skrev:
http://www.hjerte...Z0YS5kaw==

Sank det er for kedeligt kun med et link((6))''

Karrysuppe med kartofler og svinekød

Ingredienser

2 dampede grøntsager, fx porrer og broccoli
2 gulerødder
200 g selleri
200 g hvidkål
1 spsk olivenolie
400 g hakket svinekød, højst 10% fedt
2-3 tsk karry
2 fed hvidløg
2 l vand
350 g kartofler
1 bundt persille
salt og peber
1-2 spsk frisk citronsaft
-----
Tilbehør:
4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Skær porrerne i skiver. Skær gulerødder, selleri og hvidkål i små tern. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde, til de dufter og falder lidt sammen. Smuldr kødet ned til grøntsagerne og svits det med. Tilsæt karry og finthakket hvidløg og svits et øjeblik. Tilsæt vand så det lidt mere end dækker, og kog suppen op. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen. Kog suppen i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Tilsæt hakket persille. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

Servér suppen med brød.

TIP Alle slags rodfrugter, også pastinak og persillerødder er gode i suppen. Brug gerne det du har, og du kan skrue op for kål og ned for rodfrugter, uden at det gør suppen ringere.

Redigeret af M55 d. 19-10-2012 12:23

Oprettet af Vanilla d. 19-10-2012 12:36
#71

Toerre links gider vi ikke......)nej)

Den karrsuppe staar helt sikkert paa min menu imorgen...((11((

Oprettet af Vanilla d. 19-10-2012 15:02
#72

Idag har menu'en vaeret thai, gourmenteret i samarbejde med min kone....hehe...

Fredag d. 19. Okt.
Gung pat phonkari.

Ingredienser :
Olie.
Hvidloeg, 3 fed.
Alm. loeg, 1
Store chili, 2. ( Ikke staerke. )
Rejer, 300 gram.
Foraarsloeg, 5.
Bladselleri, 3. smaa.
Aeg, 2.
Maelk, halv kop.
Alm. karry, 2. tsk.
Knorr, 2. tsk.
Peber, 1, tsk.
Sukker, 1. tsk.
Soya, 1. spsk.

Varm olien paa panden, tilsaet hvidloeg, Alm. loeg, chili som er flaenset paa langs, rejer, aeg som er sammenpisket med maelk, karry, knorr, peber, sukker og soya.......derefter foraarsloeg,samt selleri, lad det simre i ca. 5. min.

Serveres med ris............Velbekomme.

Redigeret af ADM d. 16-12-2012 08:54

Oprettet af sank d. 19-10-2012 15:45
#73

((10((Ja ja i jamsekogere her vil man bare hjælpe med lidt inspiration ((114(( jeg roder mig ikke ud i finere madlavning men har dog lige spist dejlig Gaeng kiow wah m/chicen ((4)) og den var god ((11(( kostede dog 129 kr. så den sved da lidt på læberne ((8((

Oprettet af AL 48 d. 19-10-2012 16:21
#74

Det var vel værre med alle de møl der begyndte at svirre rundt i lokalet da "muldvarpen" måtte op %/(/

Oprettet af XP d. 20-10-2012 16:41
#75

ser tråden ud til at være låst tryk på www.thai-dk.dk/uploads/genstart.PNG i din webbrowser

Redigeret af XP d. 20-10-2012 16:44

Oprettet af Vanilla d. 20-10-2012 16:46
#76

Saa virker Jamsen igen...Tak for det.

Saa er Sank's karrysuppe efterproevet, den er daelme go', jeg havde dog ikke persille eller porre, kom saa lidt babymajs i, spaedede smagen lidt op med knorr, samt soyasauce...

Saa tak for inspiration Sank...

Redigeret af ADM d. 16-12-2012 08:55

Oprettet af AL 48 d. 20-10-2012 18:33
#77

I aften står den på en 250 gram "hakkedreng" med bløde løg og sauce, -men det kan alle "jamsekogere" jo lave:TUP

Oprettet af lillemanden d. 20-10-2012 19:15
#78

her har den stået på ribensteg, med hele svineriet og sprød svær.((6))

Oprettet af yindee d. 28-10-2012 04:58
#79

Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ø((

Oprettet af AL 48 d. 28-10-2012 05:06
#80

yindee skrev:
Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ø((


Ja, det er noget frygteligt svineri efterhånden.-Og det er ikke kun i Sverige de svindler med oksekød/oksefars.- Har fyret min lokale "kødpusher" i DK. - Sidst jeg købte 1kg. "oksefars" til en ordentlig omgang "hakkedrenge", var der sgu blandet så meget hestefars i at det tydeligt kunne smages. Men så selvfølgelig større profit, da hestefars ligger 30-40% under i pris!!((66t54((

PS. Jeg skylder nok lige at fortælle, at min danske "kødpusher" arbejder sammen med 2 andre slagtere, og er temmelig berømt i "jydeland" for slagtning af heste.- Men derfor skal han sgu ikke blande dem i mine "hakkedrenge",-heller ikke seletøjet ((1((

Redigeret af AL 48 d. 28-10-2012 05:12

Oprettet af Pleasantville d. 30-10-2012 11:16
#81

AL 48 skrev:
yindee skrev:
Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ø((


Ja, det er noget frygteligt svineri efterhånden.-Og det er ikke kun i Sverige de svindler med oksekød/oksefars.- Har fyret min lokale "kødpusher" i DK. - Sidst jeg købte 1kg. "oksefars" til en ordentlig omgang "hakkedrenge", var der sgu blandet så meget hestefars i at det tydeligt kunne smages. Men så selvfølgelig større profit, da hestefars ligger 30-40% under i pris!!((66t54((

PS. Jeg skylder nok lige at fortælle, at min danske "kødpusher" arbejder sammen med 2 andre slagtere, og er temmelig berømt i "jydeland" for slagtning af heste.- Men derfor skal han sgu ikke blande dem i mine "hakkedrenge",-heller ikke seletøjet ((1((


Jeg var sku ikke klar over Låsby Svendsen også var i kødbranchen, tak for tippet. ((1((

Oprettet af AL 48 d. 30-10-2012 12:10
#82

Pleasantville skrev:
AL 48 skrev:
yindee skrev:
Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ø((


Ja, det er noget frygteligt svineri efterhånden.-Og det er ikke kun i Sverige de svindler med oksekød/oksefars.- Har fyret min lokale "kødpusher" i DK. - Sidst jeg købte 1kg. "oksefars" til en ordentlig omgang "hakkedrenge", var der sgu blandet så meget hestefars i at det tydeligt kunne smages. Men så selvfølgelig større profit, da hestefars ligger 30-40% under i pris!!((66t54((

PS. Jeg skylder nok lige at fortælle, at min danske "kødpusher" arbejder sammen med 2 andre slagtere, og er temmelig berømt i "jydeland" for slagtning af heste.- Men derfor skal han sgu ikke blande dem i mine "hakkedrenge",-heller ikke seletøjet ((1((


Jeg var sku ikke klar over Låsby Svendsen også var i kødbranchen, tak for tippet. ((1((


Min lokale "kødpusher" i Ørting hedder nu ikke "Låsby Svendsen", men Ove Jensen og er ellers en fin og reél slagter, der samme tid sagtens kan konkurrere med supermarkedernes priser (f. eks. ½kg. flæskefars kr.: 18,-), vel at mærke når man bestiller 10 pund ad gangen. Farsen er friskhakket osv., fedtprocenten aner jeg ikke en skid om, men det smager godt, og kan sagtens bruges til carbonader også.
"Fejltagelsen" med mig har jeg fået forklaring på:
Mange kunder i hans forretning vil have iblandet hestekød, derfor har han 2 slags "småkød" i skåle til friskhakning.
Hans mor på 70år betjente mig den dag,-og tog forkert af skålene. Hun fortalte ham det selv da jeg var kørt igen. - Så nu ligger der 1kg. friskhakket oksekød og venter på mig i Ørting( uden beregning).

"Svendsen Låsby" kender jeg særdeles godt. Han har ikke rigtig gang i den for tiden som "kødgrossist".- Jeg kender ham fra mine "yngre" velmagtsdage,- da han havde hele menageriet ude på "Låsby Mark".-Dengang forhandlede han også kødvarer,-især næsten alle former for pølser (rullepølser-spegepølser etc.), som var tæt på at blive "mistænkelige".-Men det sked han på, lige indtil veterinærmyndighederne kom og lukkede biksen,-da blev han sgu sur((66t54((
Mit kendskab til ham skete gennem min storebror, han blev bestyrer af "Svendsens" autoriserede Citroén forretning, der dengang lå i Fyensgade 11 i Herning.-Dengang var der sgu "stil over det". Spritny Citroén ID-19,-og så ud og imponere "damer"((9((

Redigeret af AL 48 d. 30-10-2012 12:12

Oprettet af Pleasantville d. 30-10-2012 14:38
#83

AL 48 skrev:
Pleasantville skrev:
AL 48 skrev:
yindee skrev:
Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ø((


Ja, det er noget frygteligt svineri efterhånden.-Og det er ikke kun i Sverige de svindler med oksekød/oksefars.- Har fyret min lokale "kødpusher" i DK. - Sidst jeg købte 1kg. "oksefars" til en ordentlig omgang "hakkedrenge", var der sgu blandet så meget hestefars i at det tydeligt kunne smages. Men så selvfølgelig større profit, da hestefars ligger 30-40% under i pris!!((66t54((

PS. Jeg skylder nok lige at fortælle, at min danske "kødpusher" arbejder sammen med 2 andre slagtere, og er temmelig berømt i "jydeland" for slagtning af heste.- Men derfor skal han sgu ikke blande dem i mine "hakkedrenge",-heller ikke seletøjet ((1((


Jeg var sku ikke klar over Låsby Svendsen også var i kødbranchen, tak for tippet. ((1((


Min lokale "kødpusher" i Ørting hedder nu ikke "Låsby Svendsen", men Ove Jensen og er ellers en fin og reél slagter, der samme tid sagtens kan konkurrere med supermarkedernes priser (f. eks. ½kg. flæskefars kr.: 18,-), vel at mærke når man bestiller 10 pund ad gangen. Farsen er friskhakket osv., fedtprocenten aner jeg ikke en skid om, men det smager godt, og kan sagtens bruges til carbonader også.
"Fejltagelsen" med mig har jeg fået forklaring på:
Mange kunder i hans forretning vil have iblandet hestekød, derfor har han 2 slags "småkød" i skåle til friskhakning.
Hans mor på 70år betjente mig den dag,-og tog forkert af skålene. Hun fortalte ham det selv da jeg var kørt igen. - Så nu ligger der 1kg. friskhakket oksekød og venter på mig i Ørting( uden beregning).

"Svendsen Låsby" kender jeg særdeles godt. Han har ikke rigtig gang i den for tiden som "kødgrossist".- Jeg kender ham fra mine "yngre" velmagtsdage,- da han havde hele menageriet ude på "Låsby Mark".-Dengang forhandlede han også kødvarer,-især næsten alle former for pølser (rullepølser-spegepølser etc.), som var tæt på at blive "mistænkelige".-Men det sked han på, lige indtil veterinærmyndighederne kom og lukkede biksen,-da blev han sgu sur((66t54((
Mit kendskab til ham skete gennem min storebror, han blev bestyrer af "Svendsens" autoriserede Citroén forretning, der dengang lå i Fyensgade 11 i Herning.-Dengang var der sgu "stil over det". Spritny Citroén ID-19,-og så ud og imponere "damer"((9((


Ja , jeg syntes nok jeg kunne høre der var lidt krejler i dig ((4))

Oprettet af leif d. 30-10-2012 15:31
#84

Hmmm ham anton
hvad mon det bliver til med hans opskrifter..

jens ( låsby ) he he joe han er en krejler af de store, men også lidt imponerende han har kunnet lave en formue på at snyde folk.
Boede en mdr på låsby kro i forbindelse med arbi og ja der var han jo en festlig fyr og bestemt ik smålig.

Om der kommes hestekød i farsen.. ja og hvad så det bliver det da ik ringere af.. det er straks værre de pumper kødet med 15% vand og det er helt lovlig.

Oprettet af Vanilla d. 31-10-2012 12:59
#85

Hvad er det ?

sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/309132_10151123298692722_1560420394_n.jpg

Oprettet af Vanilla d. 31-10-2012 13:44
#86

AK81 har vundet en blomst, det er nemlig saadan lidt af hvert fra koeleskabet, der er et par vovser ikke saa langt her fra, de bli'r saa glade naar jeg kommer med lidt mad..:TUP

Oprettet af skipper d. 31-10-2012 20:47
#87

Jeg syntes det er fantastisk når behjertede mennesker forærer deres madaffald til de stakkels dyr.

Oprettet af Vanilla d. 01-11-2012 03:34
#88

Det er muligt at mad som har vaeret 2 dage koeleskabet ikke er fint nok til dig skipper, men vovserne klager bestemt ikke over mad fra jamsekogeriet.

Redigeret af Vanilla d. 01-11-2012 03:36

Oprettet af AL 48 d. 01-11-2012 03:38
#89

Vanilla skrev:
Det er muligt at mad som har vaeret 2 dage koeleskabet ikke er fint nok til dig skipper, men vovserne klager bestemt ikke over mad fra jamsekogeriet.


Her får de også "køleskabsrester", foruden deres normale "hundeæde".((7))

PS. Vi har 3 "rovdyr":TUP((66t54((

Redigeret af AL 48 d. 01-11-2012 03:40

Oprettet af yindee d. 01-11-2012 03:53
#90

hej

hvad har vi her, kig nu godt og grundigt på billedet............. før du gætter


www.thai-dk.dk/uploads/ggg545.jpg

Oprettet af AL 48 d. 01-11-2012 04:01
#91

yindee skrev:
hej

hvad har vi her, kig nu godt og grundigt på billedet............. før du gætter


www.thai-dk.dk/uploads/ggg545.jpg


Efter størrelsen at dømme, så ved jeg det godt:TUP
--Men det tør jeg sgu da ikke skrive her,- hvad tænker du på Yindee??((125((((8((

Oprettet af rinpoche d. 01-11-2012 18:22
#92

Nice! :TUP

Oprettet af kalle d. 02-11-2012 00:15
#93

Ser sgu godt ud Vanilla ville bare personligt gerne have haft bløde løg og æbler til men sådan er vi så forskellige men igen ser godt ud tror sgu Ning går og feder dig op men ok også snart jul .((j1((

Oprettet af sank d. 02-11-2012 07:51
#94

((7)) Ja kalle han har lige købt nye skjorter. Bløde løg og æbler til persille sovs ? den har jeg ikke hørt før ? det må være Jysk ((8((

Oprettet af Vanilla d. 02-11-2012 08:47
#95

Jeg kan lige fortaelle at det smagte fantastik, ja det er godt nu her naar vinteren naermer sig. Aebler og bloede loeg har jeg nu heller aldrig hoert om til retten, Jeg er dog jyde ( Aarhus ) kunne det maaske vaere soenderjysk ?

Skjorten passer fint............Endnu !((4))

I aften staar den paa Thaimad, hva' der bli'r ved jeg ikke endnu, men det er mig som svinger gryderne om fredagen, altsaa i samarbejde med konen...((11((

Oprettet af kalle d. 02-11-2012 10:34
#96

Med æbler og bløde løg sådan fik vi det altid hos mine bedsteforældre i vestjylland ( vedersø ) så også hjemme.

Vel det der bliver kaldt æbleflæsk og nej ikke lavet med æblemos men æbler skåret ud i både, men smager også dejligt til persillesovs.

Men som sagt smag og behag er forskelligt og heldigvis for det men som skrevet man bliver sulten af de gode billeder Vanilla også selv om kl kun er 06.35 her idet kolde og nu med sne der bliver liggende nord BRRRRRR 1 måned til afgang.



Oprettet af AL 48 d. 02-11-2012 11:19
#97

[quote]Vanilla skrev:
Dagens ret er stegt flaesk med persillesovs, haaber da ikke at konen har lavet det af madaffald, vovserne og jeg skulle noedigt blive syge.




Ser bare skidegodt ud:TUP

Men nu skal du og "vovserne" vel ikke slås om at komme først til "sulekarret" ((66t54((

Redigeret af ADM d. 16-12-2012 08:53

Oprettet af yindee d. 03-11-2012 08:47
#98

yindee skrev:
hej

hvad har vi her, kig nu godt og grundigt på billedet............. før du gætter


www.thai-dk.dk/uploads/ggg545.jpg


((7)) det er hunde morgen mad, hver morgen kommer en lille grim tyk gade hund og får en enkel skive af fars fine spegepølse

Oprettet af lillemanden d. 03-11-2012 18:19
#99

Hvis nogen mangler en god opskrift på godt brød så er der en her.
Det kan oven i købet laves i en gryde. !!!!


http://www.kvalim...dste-broed

((6))


Oprettet af Vanilla d. 04-11-2012 22:16
#100

Et stykke godt broed med denne poelse....Uhmmm..

Redigeret af ADM d. 16-12-2012 08:53

Oprettet af AL 48 d. 05-11-2012 04:23
#101

JackD`s slutning på denne jord.

Lørdag formiddag endte JackD sit lidt miserable live her på "gåsefarmen". -Den var lidt "halvskør i roen". og kunne ikke tilpasse sig det frie flokliv på landet.:o
Jeg bevæbnede mig med en god forsvarlig stok, så fik den et "drag over nakken", så næbbet kyssede gruset. -Den skulle jo nødigt skræppe for højt, og forstyrre "skræptikeren" samt "pjat-i-nak" med sin sladren om deres evt. endeligt også.)klap)
Hoved og fødder blev til "hundeæde",-og resten blev der på behørig vis efter grundig rengøring kogt hjemmelavet suppe på.((11((
Havde "gaflet" et par gode kraftben på markedet, samt diverse urter og grøntsager.
-Så blev der kogt suppe,- 4 timer hvor resterne af JackD dog blev taget op efter bare 2 timer,-da var han mør som smør.
Sikke dog et måltid,-det kan da kaldes "reinkarnation". (Opstået til noget bedre)((8((

Endelig kunne JackD bruges til noget nyttigt%/(/

Oprettet af M55 d. 05-11-2012 05:10
#102

AL 48 skrev:
JackD`s slutning på denne jord.

Lørdag formiddag endte JackD sit lidt miserable live her på "gåsefarmen". -Den var lidt "halvskør i roen". og kunne ikke tilpasse sig det frie flokliv på landet.:o
Jeg bevæbnede mig med en god forsvarlig stok, så fik den et "drag over nakken", så næbbet kyssede gruset. -Den skulle jo nødigt skræppe for højt, og forstyrre "skræptikeren" samt "pjat-i-nak" med sin sladren om deres evt. endeligt også.)klap)
Hoved og fødder blev til "hundeæde",-og resten blev der på behørig vis efter grundig rengøring kogt hjemmelavet suppe på.((11((
Havde "gaflet" et par gode kraftben på markedet, samt diverse urter og grøntsager.
-Så blev der kogt suppe,- 4 timer hvor resterne af JackD dog blev taget op efter bare 2 timer,-da var han mør som smør.
Sikke dog et måltid,-det kan da kaldes "reinkarnation". (Opstået til noget bedre)((8((

Endelig kunne JackD bruges til noget nyttigt%/(/


:TUP

Oprettet af yindee d. 05-11-2012 13:27
#103

AL 48 skrev:
JackD`s slutning på denne jord.


ja vi har lov til at håbe på det bedste, bare han nu ikke bliver genfødt fortidligt((7))

Oprettet af Vanilla d. 05-11-2012 14:00
#104

Har lige stegt 4 koteletter, ris og brun sovs. 2 til mig og 2 til vovsen.

Velbekomme.

Oprettet af thai d. 10-11-2012 05:51
#105

hej Al48

laurbær-blade hedder på Thai??

ลอเรลใบ


se foto her http://kortlink.d...




คุณก็ทำได้ ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน แสนอร่อย วิธีทำ ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน แสนอร่อย

www.thai-dk.dk/uploads/asas.jpg

ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน
ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน เมนูเด็ด ในวันนี้ เป็นสูตรจาก คุณสุพจน์ จากจังหวัดปทุมธานี ที่ส่งเข้ามา วิธีทำ และ เครื่องปรุง ของ ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน
วิธีทำ ต้มยำปลาแมกเคอเรล ใบมะขามอ่อน
ส่วนผสม
ปลาแมกเคอเรลในซอสมะเขือเทศ ตราสามแม่ครัว 2 กระป๋อง
ใบมะขามอ่อน 1 ถ้วยตวง
ข่าหั่นแว่น 5 แว่น
ตะไคร้ 1 ต้น
ใบมะกรูด 3 ใบ
มะเขือเทศสีดา 5 ลูก
พริกแห้งทอด 5 เม็ด
หอมแดงเผา 5 หัว
น้ำซุป 4 ถ้วยตวง
พริกขี้หนูสด 5 เม็ด
น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
ผักชีฝรั่งหั่นหยาบ 2 ช้อนโต๊ะ
น้ำมะนาวตามชอบ 2 ช้อนโต๊ะ
วิธีทำ
นำน้ำซุปใส่หม้อตั้งไฟ ใส่ข่า ตะไคร้ ใบมะกรูด พอเดือดใส่ปลาแมกเคอเรลในซอสมะเขือเทศ ตราสามแม่ครัว มะเขือเทศสีดา หอมแดง และใบมะขามอ่อน พอเดือด
ปรุงรสด้วยน้ำปลา ถ้าไม่เปรี้ยวให้เติมน้ำมะนาวตามชอบ
ก่อนเสิร์ฟโรยด้วยพริกแห้งทอดและพริกขี้หนูสดโขลกหั่นผักชีฝรั่งใส่โรยหน้า เสิร์ฟขณะร้อน ๆ

Redigeret af thai d. 10-11-2012 06:09

Oprettet af AL 48 d. 10-11-2012 06:24
#106

Takker ærbødigst,- og pissegodt ramt for "madammen" nåede at se det før hun tog på markedet i dag. Rigtig rart med god og hurtig respons:TUP((11((

Redigeret af AL 48 d. 10-11-2012 06:25

Oprettet af IT d. 17-11-2012 02:47
#107

hej

jeg har arvet en rigtig god ovn, er når jeg selv skal sige det, verdensmester i hjemmebagt franskbrød og rundstykker, er der en af jer Jamsekoger som på jeres vej rundt i butikkerne, har set rugmel på hyldene. vil jeg blive glad for et tip

i mine unge dage var jeg lærling hos en bagermester i 2 år, så fik jeg nok af det, nu vil jeg genoptage bageriet og bage rugbrød på gammeldags maner (brødet skal laves med surdej)

Oprettet af lillemanden d. 18-11-2012 08:08
#108

Hej IT , villa har rugmel 250baht for 750 g , hvis ikke du har en villa i nærheden sender vi gerne til dig hvis du vil have det .

((9((

Oprettet af IT d. 19-11-2012 03:31
#109

lillemanden skrev:
Hej IT , villa har rugmel 250baht for 750 g , hvis ikke du har en villa i nærheden sender vi gerne til dig hvis du vil have det .

((9((


Takker for tilbudet, vil have det i reserve , min datter og hendes kommede ægtemand er på vej medbringende 15 kg rugmel, så jeg har lidt at lege med

det var lidt af en overraskelse jeg fik der, ikke at hun har mel med, men at hun vil giftes igen over i købet med hendes EKSMAND((8((

Oprettet af lillemanden d. 19-11-2012 04:13
#110

Ja så har du da til et stykke tid, villa har jo forretninger over det meste af Thailand. Men du er velkommen hvis du får brug for det senere .
Vi kender nogen der har været gift 3 gange med hinanden , og skilt 2 gange så er der børn er det jo godt nok. PT gift hi hi
((5))

Oprettet af IT d. 07-12-2012 01:21
#111

hej
så synger surdejen på sidste vers, nu skal der bages rugbrød i lange baner((11((

Oprettet af IT d. 08-12-2012 02:39
#112

Denne burger koster 1.700 kr.
http://jyllands-p...936360.ece


Oprettet af sank d. 08-12-2012 03:00
#113

:( Føj det var da et ulækkert måltid :(

Oprettet af IT d. 15-12-2012 06:08
#114

hjemmebagt fuldkorns rygbrød bagt med surdej ((11(( godt belagt med leverpostej og rødbeder

det er livet syntes familien og naboerne 4 store ny bagte brød forsvandt som dug for solen ((11((