Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Dagbogen 12.09.2012 Kanchanaburi.

Oprettet af Pen d. 12-09-2012 09:22
#1

Dagbogen 12.09.2012 Kanchanaburi.

Godmorgen Dagbog.

www.thai-dk.dk/uploads/DSCF8022.JPG

Et mareridt er begyndt ((114((

Knægten æder og æder, og vokser og vokser. Han sover som en sten det meste af dagen, og stadig uden at brokke sig det mindste, så her er gudskelov ikke hverken hyl eller skrig i huset /sov/

Men der et problem jeg ikke ved hvordan jeg løser, og problemet er Kat og hendes enten manglende hukommelse eller forståelse !!

Forrige lørdag aften, sad jeg og så film på Pc’en mens Kat var i soveværelset hvor hun fodrede ædedolken. Jeg var langt væk i Avengers jeg havde hentet på nettet, og tænkte ikke videre over Kat og den lille udover at jeg som sædvanligt håbede at hun holdt ham varm, han har været snotforkølet siden han kom hjem fordi Kat ikke tænker på gennemtrækket vi har.

Men pludselig hørte jeg hun sagde mit navn meget spagt, jeg kiggede hen mod soveværelsesdøren, og så Kat stå der med knægten på skulderen. Hun så meget underlig ud der gjorde at jeg forstod der var noget galt, så jeg spurtede ned til dem for at se hvad problemet var.

Knægten trak ikke vejret og havde mælk ud af næse og mund, og havde vendt det hvide ud af øjnene, Kat stod helt forstenet og gjorde intet for at hjælpe ham. Så jeg daskede ham lynhurtigt i ryggen der fik liv i ham igen, sagde at Kat skulle fortsætte ( som hun ikke magtede !!), hældte noget vand i en flaske jeg tvang ham til at drikke for at aktivere synkebevægelsen igen, og lagde ham så på siden på sofaen, der fik ham til brække sig i lårstykke stråler og blive normal igen. Og alt det på grund af Kat der kategorisk nægter at gøre hvad jeg og andre fortæller hende,huske hvad folk siger, eller huske hvordan det lige var hun gjorde for blot 1 time siden, hun har sin helt egen mening om alt, og er ikke til at rokke.

For fanden hvor var jeg bange, jeg var gal på samme tid og skældte hende ud så alle naboerne kunne høre det der ragede mig en høstblomst. Endnu en gang sad hun magtesløs og kiggede på at drengen var ved at dø uden at røre en finger, den lille detalje med at børn skal bøvse når de har spist, vil hun ikke deltage i. Han bliver lagt på sengen eller sofaen uden at bøvse med mindre jeg er der, og hver evig eneste gang må jeg sige til hende at han skal bøvse, jeg overhører hendes løgn om at det han skam gjort, og hæver stemmen for at få min vilje, og hver eneste gang jeg fortæller hende hvad hun skal gøre, bøvser han som en havnearbejder og er vædlig tilfreds.

Men det får ikke Kat til huske eller gøre som hun får fortalt, og det er ved at gøre mig sindssyg af arrigskab, og ikke mindst rædselslagen over muligheden for at miste mit barn. Så her er meget lidt muntert i huset, mit forsøg på at få Gun Ba til at formidle mine ønsker, gik i vasken. Kat fortalte ganske rigtigt at der havde været et ‘problem’, men hun glemte at fortælle at hun stod hjælpeløs og uden at gøre noget. Det er ikke godt for mig sagde hun da jeg råbte af hende, hvorfor fanden fortæller du ikke sandheden din idiot, jeg er skide ligeglad med om det er godt for dig eller ej, jeg tænker kun på mit barn, og ville have Gun Ba til at fortælle dig hvad du skal gøre. Men lige meget hjælper det, hun ringede endda til hospitalet for at høre om det var okay at drengen havde brækket sig, søster fik også samme historie uden at få sandheden at vide, så jeg er i syv sind og ved ikke hvad jeg skal gøre !!

Jeg kunne sende hende ind til søster i håbet om at hun kunne undervise Kat, velvidende at jeg så nok aldrig ser mit barn igen, men så slår Kat ham i det mindste ikke ihjel. Jeg kan ikke finde nogle her i byen på nettet der er villige til at tage sig af Kat og den lille 24 timer i døgnet, for det er påkrævet, hun nægter jo at høre efter, så det er desværre nødvendigt med en konstant overvågning.

Knægten har reddet sig en gang trøske der skulle behandles, igen aner hun ikke hvad man skal gøre, udover søsters gode råd om at væde en klud med drengens urin, og smøre tunge og indersiden af kinderne. Det nægtede jeg selvfølgelig at høre på, og fik igen hjælp af Jos_38 til en oversættelse så jeg kunne køre på apoteket. Og jeg kan ikke takke ham nok for mailen med navnet på Thai, og hvad jeg skulle sige. Jeg valgte dog at printe mailen ud for at undgå misforståelser, og vendte hjem med noget meget lilla vædske.

Nu alting er så besværligt med Kat, brugte jeg et par timer på nettet for at forhåbentlig finde noget skrevet om problemet på Thai. Og det lykkedes dælme til min store overraskelse, så Kat blev plantet foran skærmen, og fik ordre på at ikke rejse sig igen før hun havde forstået. Jeg tror hun læste det et par gange inden hun sagde hun forstod, det skulle dog vise sig at det ikke nødvendigvis betød at hun gjorde som der stod skrevet. Så efter første behandling for både hende og den lille, stoppede hun behandlingen og erklærede knægten rask.

Så endnu en ting at holde øje med i døgndrift ((10((

Og jeg er på vej til et stress, trætheds, og opgivelses punkt. Mine indkøbsture bliver nu klaret med 300 kilometer i timen i frygt for at der sker noget, jeg har mareridt om natten om den lille der bliver kvalt, og har ikke mange positive stunder. Det er sgu noget skidt det her, jeg ikke ved hvordan jeg klarer, og i og med at Kat ikke vil fortælle at hun ikke ved noget som helst om børn, er vi lige vidt uanset hvilken vej jeg vender røven.

Så hvis nogen af jer har et godt råd, tager jeg med kyshånd imod det…

Efter jeg var faldet lidt ned efter oplevelsen med knægten, ringede jeg til Jannik der ved mere om det land her end jeg nogen sinde kommer til, han har hjulpet mig flere gange med sin viden. Så jeg spurgte ham om han vidste om der fandtes nogle steder man kunne få hjælp til sådan noget jeg er ude i, men der kunne han ikke hjælpe mig. Tror du ikke bare knægten skulle brække sig sagde han efter jeg havde fortalt ham hvad der var sket, der fik mig til at svare med et, det her har jeg ikke brug for, og jeg gider ikke snakke med dig, og afbrød forbindelsen )klap)

Jeg har en meget kort lunte for tiden på grund af den manglende søvn og konstante frygt, så da jeg efter en uges tid var faldet ned på jorden igen, fik vi snakket igen.

Så der er intet at skrive om denne gang, ingen oplevelser udover den med knægten der gør at jeg er hjemme hele tiden for en sikkerheds skyld. Kun en gang tillod jeg mig at køre en tur ud til det nye byggemarked, Gun Ba var i huset og blev der til jeg kom hjem igen. Selv om jeg elsker at gå rundt sådan et sted og kan bruge timer på at se og røre, nagede frygten for at Gun Ba måske gik, og oplevelsen blev ikke så stor som den plejer. Og blomsterne kræver intet nu det er regntid der giver oversvømmelse i området, så det er blevet jævnt kedeligt at være her :(


Men jeg fik da høstet nogle flere frø fra den her plante, der laver nogle lange bælge hvor frøene jeg har døbt roadrunner på grund af opbygningen, ligger på langs indeni, indtil solen har tørret dem så meget at de kan blive taget af vinden. Jeg har nu ikke planer om at så flere i øjeblikket, de omkring 70 jeg såede for lang tid siden, fylder mere end rigeligt

Buddha skal have tak for at holde hånden over mit barn...... ((6)) ((6))

Redigeret af ADM d. 17-07-2017 11:15

Oprettet af jubj d. 12-09-2012 10:37
#2

Wuaow...Sikke en forskel på opvækst i Danmark og Thailand mht at få viden om børn. I Danmark er de unge mennesker da efterhånden velvidende inden de får børn. Ved ikke om din kone panikker samtidig med sin uvidenhed, men det kunne have kostede knægten livet, så godt at du reagerede så hurtigt.
Det med drengens urin som medicin for trøske, det har jeg sgu heller aldrig hørt før og vil heller ikke være en metode jeg ville bruge..adr :-( Og hvorfor lige hans egen urin og ikke urin i almindelighed. Hvor frisk skal urinen være, mange spørgsmål trænger sig på :-)
Vil også hellere holde mig til medicinen :-)
Thai'ere har det vel det samme som muslimere mht ære, så derfor er der ingen grund til at stå og fortælle andre mere end højst nødvendigt, for at undgå at man stiller sig selv i dårligt lys.
Der er nok ikke andet, end at du skal være mere vågen for hvad der sker omkring Kat og barnet. At amningen foregår mens du er der. Der er jo masser af oplysninger du kan finde på nettet på dansk. Så benyt dig af det og prøv at være lidt hjemmegående husfar :-)
Et barn er hårdt, indtil de kan beynde at klare sig uden 24 timers overvågenhed.
Puha, en hel uge for at falde ned igen ;-)
Det er utroligt som manglende søvn kan ødelægge et menneske, ganske langsomt. Så pas på dig selv også.
Det er klar tat du ikke kan skrive alt det du plejer m oplevelser, men jeg synes da godt nok også at det er noget af en oplevelse. Det kunne jo være gået frygtelgt galt, hvis hun blot havde stået og kigget på knægten og ikke var kommet op til dig, Så det var jo godt at du fik muligheden for at reagere.
Iøvrigt synes jeg at det er en sjov "blomst" :-)
Den ligner et cykelhjul synes jeg, med fælgen i midten og egerne i siderne.
Chork dee/held og lykke og pas godt på hele familien :-)

Bjarne

Oprettet af kro90 d. 12-09-2012 16:34
#3

Nu har urin igennem tider været brugt til rigtig mange ting, b.la. til behandling af hudlidelser. Urin indeholder stoffet carbamid. Imodsætning til meget andet "affaldsstoffer" er urin sterielt, dvs. det indeholder ingen skadelige stoffer, og du kan faktisk drikke det.
Pen: Det er uhyggelig læsning, kan du ikke få kat til at lægge ham over skulderen når han har spist ??.
Det er heller ikke godt hvis han får for meget mad på en gang, han skal ligesom os andre holde pauser, også selvom han ikke er meget for at slippe brystet/sutte flasken.
Det eneste jeg har hørt, er der der på dansk findes lidt materiale udgivet til unge mødre vedr. amning. Ved ikke om du evt. kan få Herlev Hospital til at sende noget til dig.
Håber at du får puttet lidt fornuft ind i Kat.

Oprettet af Pen d. 13-09-2012 09:29
#4

Det er uhyggelig læsning, men værre at være involveret i. Jeg overvejede længe om jeg skulle fortælle om det, og kom frem til at om ikke andet, ville det være godt for mig selv at komme af med det !!

Jeg takker for rådene som jeg selv har gang i konstant, bøger og Internet bliver brugt dagligt for at Kat kan lære noget, men det altoverskyggende problem er, at hun ikke tager noget til sig. Meget pædagogisk prøver jeg at forklare hende hvad jeg ved om børn, men jeg er bestemt ikke verdensmester i rollinger, så det er begrænset hvad jeg kan lære hende. Så for at prøve en anden metode hvor jeg brugte drengens helbred som argument, fortalte jeg hende at de begge aldrig ville slippe af med den trøske han har, du skal koge flasker og alt hver dag, det er ikke nok at skylle dem under vandhanen forklarede jeg hende, der er bakterier i der er farlige for drengen som bøgerne også fortæller. Men selv om jeg bruger drengen som gidsel, skyller hun såmænd flaskerne i det vand vi ikke selv kan drikke, så det er som at slå i en dyne.

Hospitalet gav hende 3 bøger med hjem som hun har læst i, hun siger der står hvordan man passer et barn, hvad man skal gøre, og hvordan barnet udvikler sig. Men til trods for alt det alle prøver at lære hende, gør hun nogle mærkelige ting der ikke er nogen fornuftig forklaring på, og bestemt ikke er noget hun har læst sig til.

Og som Dalton sagde til mig forleden da han ringede, er det underligt at hendes moderinstinkter ikke bliver vækket når der sker noget så dramatisk, lige så underligt er det at hun ikke prøver at afværge en gentagelse. Men den står helt stille når der sker noget uventet, og med hendes uvidenhed omkring børn der er total, tror jeg hun går i chok fordi hun er klar over at hun ikke ved hvad hun skal gøre !!
Min tanke om at sende hende ind til søster, er nu definitivt udelukket. Søster er sygeligt interesseret i drengen og tror det er hendes, hun vil have at jeg sender billeder til hende hver dag, hun ringer til Kat og siger hun skal give telefonen til drengen så hun kan snakke med ham, den er helt gal.

Og hendes bemærkning om at jeg aldrig ville se drengen igen hvis Kat og drengen var derinde, og jeg var gal på Kat, gør at både Kat og jeg aldrig vil lade søster passe ham. Kat sad forskrækket efter at have talt med søster, og fortalte hvad hun havde sagt, søster er meget stærkere end mig sagde hun, så jeg vil ikke derind, for så tager hun barnet fra mig.

Så der vel ikke andet at gøre end at holde ud et par måneder endnu så jeg kan stikke af på ferie, for det trænger jeg virkelig til, men som tingene er nu, tør jeg simpelthen ikke !!

Jeg husker jeg læste om en landevejs-ridder for nogle år siden, han drak sin egen urin hver morgen i den tro at det var helbredende, men en læge dementerede at morgen sjussen var helbredende. Urin er steril og indeholder intet udtalte han, og sagde samtidig at det heller ikke var farligt at drikke nu det var steril, men han kunne nu ikke se nogen god grund til det !!

Så nej tak, bare tanken får det til at vende sig i mig.

Oprettet af Vanilla d. 13-09-2012 18:03
#5

Hej.

Nu har jeg fulgt traaden og maa sige at det er dybt tragisk.

Jeg husker at jeg laeste for tid siden at cat havde problemer med noget saa simpelt som at koebe bleer. Jeg taenker paa om du Pen skulle have laert Cat alt som du kunne om boern allerede da i fandt ud af at i skulle have barn, altsaa undersogt alt paa nettet og vidregive det til Cat, finde noget om boern paa Thai, ja det lyder jo ikke som om jeres kommunikation er i top. ( Faa laert noget mere Thai NU ! ) Det er et barn det drejer sig om.

Jeg forstaar dog din frustation, haaber dog ikke at det kommer saa vidt at i gaar fra hinanden, isaafald, er i gift ? hvis ej, saa har du ikke en kinamands chance for at faa barnet med mindre at Cat sammentykker og det tvivler jeg paa med den soester hun har, saa tag dine forholdsregler.

Det ser jo ikke ud til at Cat vil / kan tage imod sund fornuft, alt tyder paa at hun kommer fra en lille landsby, hvor det med boern sker paa samme maade som for 100 aar siden. Du Pen maa visse at du ved bedre og at du er mand i huset, for Cat er ikke fruen hvad boern angaar.

Dette er ikke skrevet i en modbydelig tone, det er de rene fact, uanset om man kan lide dem eller ej.

En ringe troest er dog, at Cat ikke er den eneste her i landet som ikke har helt tjek paa det med boern.

Held og lykke til jer alle 3.........

PS. Koen dreng.

Redigeret af Vanilla d. 13-09-2012 20:36

Oprettet af Skorpionen d. 13-09-2012 23:52
#6

Strøtanke - har absolut ingen erfaring med det - men kan det tænkes, at hun har en fødselsdepression i en eller anden grad?

Oprettet af Vanilla d. 14-09-2012 00:06
#7

Det kunne man tro og det kan da ogsaa vaere tilfaeldet, men jeg har mine tvivl.

Jeg har igennem 10 aar i landet oplevet denne omgang med spaedboern mange gange, De har simpelthen ikke laert / fulgt med tiden med mindre de kommer fra ex, Bkk. eller andre stoerre byer.

Kan vi klantrer dem ? Nej det kan vi ikke, men vi kan gaa op i limningen hvis de ikke vil lytte og tage en lille smule ved laere.

Jeg er ikke ekspert ang. boern, min kone og jeg har ingen, men man behoever i min optik heller ikke at vaere ekspert for at se at i dette tilfaelde skal der handles NU..

PS. Beklager jeg skrev Kat med C.......

Oprettet af sam d. 14-09-2012 00:07
#8

Jeg er også tilbøjelig til at give skorpionen ret, men der skal vist er professionel læge indover.