Debatemne: Thai-Dk Din debat side :: Lav thaimad a la prins Henrik

Oprettet af XP d. 11-03-2011 09:16
#1

hej
rigtig mange kommer til thailand og vil lære at lave thai mad

prinsen kommer her

Tag et kursus i det thailandske køkken under ferien på Phuket.

Kan man lære at lave thaimad på fire timer? Næppe, men på den halve dag kan man få en indføring i det krydrede køkken under professionel vejledning - oven i købet på en toprestaurant, hvor prins Henrik jævnligt kommer, fordi han er personlig bekendt af stedets indehaver.

Vi taler om Mom Tri's Boathouse, som ligger ved stranden i Kata på det sydlige Phuket, hvor titusindvis af danskere hver vinter holder ferie. Undervisningen, der afsluttes med frokost, til dels bestående af kursisternes egne frembringelser, foregår i den ene ende af restauranten med udsigt til den flotteste bountystrand med hvidt sand bugten rundt og lidt ude i Andamanerhavet en tætbevokset lille tropeø, der ser ud, som om den er anbragt der alene for at fuldende udsigten.

Helhed i smagen

Da vores lille gruppe af ”kokkeelever” er på plads, kommer køkkenchef Rattana Pholtaisong, en åleslank og meget smilende kvinde, ind og begynder straks at indføre os i de madmæssige muligheder, der er i de grøntsager, krydderier og rodfrugter, som på forhånd er stillet frem. Hun snitter og hakker og rører og taler (på et engelsk, som man skal spidse ører for at forstå) og fylder sagerne på tallerkner, som bliver båret rundt, så vi kan lugte og evt. smage. Heldigvis bliver vore vandglas jævnligt fyldt op, for smagen af en del af ingredienserne er så stærk, at man er tæt på åndenød og må skylle indtrykket væk fra smagsløgene. Men når tingene bliver blandet, opstår en helhed, som det thailandske køkken er berømmet for.

Rattana Pholtaisong siger, at undervisning i thaimad er hendes største fornøjelse, og at det ikke er vanskeligt, når først man har lært det basale. For Jyllands-Postens medarbejder, der hjemme mest holder sig til frikadeller og hakkebøf, er det dog indimellem den omvendte verden. Her skal vi bruge korianderrod til at krydre kødretter sammen med hvidløg, mens korianderbladene, som vi ofte hakker i maden hjemme, her bruges som pynt på tallerknen.

kilde http://kortlink.d...