Visum - ansøgning om visum til Thailand
Skrevet af ADM d. 06/04/2012 03:06:36

Visum Thailand

BREAKING: Det er nu endelig bekræftet, at Thailands nye ‘Multi Entry Tourist Visa’ vil blive tilgængeligt fra den 13. november 2015. Det nye visum vil give dig adgang til at krydse grænsen til Thailand flere gange i løbet af en periode på 6 måneder med ophold på op til 60 dage ad gangen.

Visumet vil koste 5000 bath og være tilgængeligt for alle udlændinge.

BREAKING: Som dansk statsborger kan du nu opholde sig i Thailand i 60 dage



Immigration Bureauet har annonceret, at per d. 29. august 2014 vil du være i stand til at udvide din visumfritagelsesperiode, mens du er i Thailand med 30 dage, i stedet for de nuværende 7 dage, hvilket giver et samlet visumfritagelsesophold på i alt 60 dage. Gebyret for forlængelse af opholdet er 1.900 baht (uændret), svarer til ca. 326,- danske kroner.

Her finder du vigtig information vedrørende mulighed for visum til Thailand

Når du skal rejse til Thailand, er det vigtigt at du har styr på ting som visum- og pasregler, så du ikke risikerer at ryge i unåde på den eller anden måde. Her vil du finde de informationer, der er brug for, så du trygt kan tage af sted til Thailand.




Da visumreglerne ændres ganske hyppigt, så opfordres alle til at ajourføre sig direkte hos autoritative kilder, såsom fx Det Thailandske Immigration Bureau i Bangkok eller Den Kongelige Thailandske Ambassade i København !!

Ansøgning om visum til Thailand

Generelt:
Visum til Thailand kan søges ved Den Kongelige Thailandske Ambassade i København eller Det Kongelige Thailandske General Konsulat i Hvide Sande.

Ansøgning om visum kan ske ved personlig eller skriftlig henvendelse til Ambassaden eller Konsulatet.

Visum kan tidligst ansøges 90 dage før indrejse i Thailand.

Ophold i mindre en 30 dage:
Ved ankomst til Thailand med fly vil personer med dansk pas får et gratis 30-dages indrejsestempel i immigrationen og kan derfor opholde sig i Thailand i max. 30 dage som turist - helt uden visa.

Ved indrejse over landegrænsen fra et nærliggende land med grænsekontrol dog kun 15 dage. (opstramning pr. 25. november 2008)

Efter forgodtbefindende (et skøn) kan immigrationsofficeren forlænge opholdet med yderlig optil 15 dage, dette er dog ikke et VISA.

Herefter kan turister, som ved indrejse har fået tilladelse til at opholde sig i landet i 30 dage uden visum, kun forlænge opholdet med i alt 15 dage ved ind- og udrejse over andegrænsen fra et nærliggende land, hver femtende dag, således at opholdet i alt svarer til 90 dage. Utvivlsomt indført for at begrænse de såkaldte visa-run(s). (opstramning pr. 25. november 2008)

Som turist kan man dog maksimal foretage 4 indrejser i træk over landegrænsen til Thailand. Herefter kan man IKKE forlade Thailand via landegrænsen, men skal i stedet forlade Thailand via en international lufthavn fx Suvarnabhumi, og genindrejse via en international lufthavn, som giver yderligere 30 dages ophold. (opstramning pr. 1. juni 2009)

Ophold over 30 dage:

Turist Visum ( se visumstempel ) skal søges ved Den Kongelige Thailandske Ambassade i København eller Det Kongelige Thailandske General Konsulat i Hvide Sande.

Ved ankomst til Thailand vil personer med et Turist visum almindeligvis få et gratis 60-dages indrejsestempel i immigrationen og kan derfor opholde sig i Thailand i 60 dage som turist.

Når passet tilbageleveres fra immigrationsofficeren, så husk at kontrollere indrejsestemplet for den helt nøjagtige gyldighed.

hvilket som helst immigrationskontor over hele Thailand, kan den stedlige immigrationsofficer, alt efter forgodtbefindende, forlænge opholdet med yderlig 30 dage. Indenfor en sådan samlet periode på maksimalt 90 dage, skal man forlade Thailand.

Ansøgning indgives ved