Se emne

Thai-Dk Din debat side :: Bo og leve i Thailand :: Dagbogen
Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
Dagbogen.
freja
#21 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-12-2009 13:33
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Er du tilmeldt folkeregistret i Danmark?
Hvilken medicin er der tale om?
Har en læge i Danmark før regelmæssigt udskrevet denne medicin til dig?
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pensionisten
#22 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-12-2009 16:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1147
Tilmeldt: 24.10.09
 Status: Offline

Hej Freja.

Jeg må være dig svar skyldig omkring min registrering i folkeregistret, men jeg er af sikringsstyrelsen blevet
udnævnt til UDREJST hvad det så end har af konsekvenser. Min offentlige adresse er her på Koh Samui.
Og den medicin der er tale om har jeg fået de igennem de sidste 20 år udskrevet af den samme læge.

Og vi taler om oxycontin og oxynorm, det er meget stærke piller som er på FBI's liste over de 10 mest misbrugte
stoffer, derfor kan de ikke skaffes herude.

Med Venlig Hilsen

Pensionisten.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#23 Udskriv indlæg
Skrevet d. 11-12-2009 17:06
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

pensionisten skrev:
Hej Freja.

Jeg må være dig svar skyldig omkring min registrering i folkeregistret, men jeg er af sikringsstyrelsen blevet
udnævnt til UDREJST hvad det så end har af konsekvenser. Min offentlige adresse er her på Koh Samui.
Og den medicin der er tale om har jeg fået de igennem de sidste 20 år udskrevet af den samme læge.

Og vi taler om oxycontin og oxynorm, det er meget stærke piller som er på FBI's liste over de 10 mest misbrugte
stoffer, derfor kan de ikke skaffes herude.

Med Venlig Hilsen

Pensionisten.


Hej
Nu er jeg meget forsigtig med at udtale mig, da det jo er opioider,altså stærkt virkende morfin lign. middel du efterlyser. Det vil jo være et lægefagligt skøn om der kan udskrives så stærk medicin, uden at din læge ser dig regelmæssigt. Men som hoved regel kan man jo sige du bor fast i Thailand(kan jeg forstå) altså er du ikke længere tilmeldt folkeregistret, du kan sidestilles med en turist der besøger Danmark, hvor der kan ydes behovsbestemt sygehjælp, det vil sige du kan godt få en recept, men ikke forvente tilskud da du ikke er sygesikret i Danmark, altså er medicinen til egenbetaling.
Men men men om du kan få din læge til pr. tlf. at ord. og give dig en recept, det kan kun din egen læge svare på ( det lægelige skøn) men vil han, kan han sende en edifact til et apoteket, som så, hvis de vil, kan sende medicinen til et apotek i Thailand. Men nu er det jo Thailand vi snakker om, din læge bliver nødt til at sende en engelsk skrevet erklæring til ambassaden, hvor han uddyber hvad og hvorfor du skal have denne medicin, da alle former for opioider jo er ulovlige at være i besiddelse af i Thailand. Der er ikke anden udvej end at du må kontakte din læge, og bede om råd.
Håber det hjalp dig en smule.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pensionisten
#24 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-12-2009 05:18
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1147
Tilmeldt: 24.10.09
 Status: Offline

12.12.2009

God morgen dagbog.

Jeg kan altså ikke lade være med at vise jer dagens solopgang :-)

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Solopgang.jpg

Tak for svarene Manse og Freja, hvis ellers mit internet virker på mandag vil jeg da prøve at ringe til min læge. Hvis det er muligt og lovligt kan jeg så få en ven til at hente og sende medicinen til mig, og jeg har en erklæring på engelsk der forklarer hvorfor jeg er nødt til at tage al den gift, og har ikke haft problemer af nogen art selv om jeg har haft nogle store portioner med herud.

Ja Ja, jeg havde håbet at kunne fortælle at gutterne var i fuld gang med at lægge glasfiber på båden, men sådan skulle det ikke gå, det er jo Thailand!!

Så for ikke at ødelægge dagen med at gå og glo på båden besluttede jeg mig for at køre en tur i stedet. Jeg tankede min trofaste motorbike og trillede en tur til Big Buddha.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/BigBuddha.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/BigBuddha4.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/BigBuddha2.jpg

Ikke fordi jeg er buddhist eller troende, men fordi jeg virkelig nyder at se den respekt der bliver vist når thaier besøger templer. Det eneste der ikke bliver respekteret i området, er din modvilje til at bruge alle dine penge på noget af det junk de sælger i butikkerne der. Et godt råd her er IKKE at prutte om prisen, det er muslimer som driver forretningerne, og de bliver herresure og råber rundt til de andre forretninger hvis de bliver sure på en, for så er døren lukket i hele området til en god handel. Hmm... Hvad er en god handel, at købe en t-shirt til 300 Baht som du kan købe i Tesco for 69 Baht, nej spar dine penge her!!

Du kunne måske hvis pengene brænder i lommen investere i renovering, her tænker jeg på den fidus nogle smarte folk har regnet ud. Man har fyldt et skur med mursten som turister så mod betaling forstås kan skrive deres navn på, stenen bliver herefter lagt i et hjørne hvor den vil ligge til templet kræver en reparation. Turisten skulle så være sikret adgang til Buddha når den tid kommer og kan sige at en del af templet bærer han/hendes navn.

Tænk at betale for at skrive sit navn på en mursten!! den har jeg altså ikke regnet ud endnu.

Jeg er sikker på du bliver træt af at stå på toppen af templet efter 5 minutter, især hvis du har ramt tiden for en flyafgang eller ankomst. Så har du nemlig helt gratis adgang til et brøl af en maskine der kun er små 100 Mtr oppe, om det er den korrekte afstand kan diskuteres, men du kan se folk i vinduerne og det larmer sindssygt meget. Er du på bike, kører du ud på vejen igen og kører til venstre. Efter nogle få kilometer kan du på din venstre hånd se nogle templer.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Nstetempel.jpg

Sætter du farten ned til under 100 km, kan du lige nå at dreje ind til venstre til nogle meget flotte templer. Meget skønt område hvor man kan sidde på et utal af bænke under nogle store skyggefulde træer, er du til lidt mere action kan du købe fiskefoder til 10 Baht og fodre de tusindvis af karper, maller, skildpadder, guldfisk i mega størrelse og mange andre slags fisk jeg ikke kender navnene på.

Ups, tilbage til historien.

Men det blev en god dag alligevel, når jeg siger alligevel er det fordi jeg var alvorligt negativ over de manglende folk. Så jeg legede kvinde et kort øjeblik og prøvede at komme mig over min frustration, så jeg kørte i Tesco Lotus og shoppede, det kan jeg huske min forhenværende kone gjorde når hun var i krise, og hun påstod altid at det hjalp!! Gudskelov havde jeg valgt at starte tidligt, så der var forholdsvis roligt. Og jeg fik købt det jeg manglede, jeg var ude efter et USB stik som fås i mange størrelser. Men jeg købte en 16 GB Kingston til 1050 Baht som jeg selvfølgelig ikke kan bruge, det vil sige at min DVD spiller som har USB stik, IKKE understøtter den størrelse. Jeg tror det havde været smart af mig at læse lidt om den inden jeg vælger at fare ud og handle, men den ros skal jeg have, det gjorde jeg bare ikke.

Nå, men jeg trillede lidt rundt og endte på stranden i Shaweng. Sikke noget opreklameret gøgl der, for hulen jeg er glad for at bo i den anden ende af øen. I ren refleks forventede jeg at høre spansk tale, det hele er efter min mening en plastik kopi af Costa Brava. Rigtig mange mennesker på stranden hvilket selvfølgelig er godt for turismen, men alt den uro i vandet er for meget. Rigtig rigtig mange jetski farer rundt mellem de badende, kajakker, kanoer, katamaraner og småbåde er der selvfølgelig også. Du milde skaber jeg blev helt stresset af at være der, nervepillerne havde jeg glemt hjemme, så jeg købte en kølig hos købmanden til 25 Baht for ligesom at falde ned på jorden. Der hvor jeg bor i Hua Thanon ser man højest en tømmerflåde ført af nogle fattige fiskere, så jeg følte mig langt hjemmefra. Så da jeg havde taget min medicin!! besluttede jeg mig for at forlade denne plastik by, og kørte mod stranden i Lamai for at slutte dagen af.

Kører man ved Mac Donalds i Lamai ned mod vandet, kommer man til Bikini Bar hvor der altid er liv og glade dage. Jeg vælger som regel stranden der, fordi der bliver spillet volleyball, de unge piger som mangler lidt penge, starter en kamp mellem Thaier og falang. De hygger sig selvfølgelig og har det sjovt, og sidder man på sidelinjen kan man følge med i dramaet om hvem der scorer hvem!! For kampen ender selvfølgelig med at de unge piger tilbyder massage, og klask. Der ryger altid nogen i fælden, og det er sjovt at se når det går op for falangerne at det ikke var 'almindelige' piger de spillede mod. Der bliver lavet gode penge på den konto hver dag alle de steder hvor der bliver spillet på stranden, meget fornøjeligt.

Der findes selvfølgelig et utal af restauranter og drinks oaser spredt over hele stranden, men jeg vælger at sidde i en strandstol fremfor i en restaurant. Det irritere mig utroligt meget at personalerne på samtlige restauranter absolut skal være bøsser, man kan jo for hulen ikke engang købe en flaske vand uden man får tilbud om både det ene og andet.

Den 'nye' swingbar på Lamai stranden er uden tvivl den største bøssebar i Lamai, og det nye i baren er vel bare nye bøsser!! Her er drengene mere pågående og gør hvad de kan for at kapre kunder, ikke til baren, men til dem selv. Jeg holder mig væk fra stedet fordi jeg første gang jeg var der(har været der 2 gange for at file koden til internettet som er 1234567890 ) blev spurgt helt åbent om jeg ville have et BJ. Altså ikke BJ fra Ud af busken på blå stue, men blowjob. Her blev jeg sgu negativ, jeg var jo kommet for at file koden og drikke en kold (for syns skyld). Men det rystede overhovedet ikke den lille fyr der var så fimset at han havde svært ved af gå, han kastede med nakken så krøllerne stod til alle sider og bad mig tænker over det. Som en bilsælger der troede på en god forretning, men den her auto havde helt synlige lak skader og store problemer med udstødningen og undervognen hvis i forstår. Hele ophænget sejlede fra side til side ved almindelig færd lige ud, helt galt gik det når et hjørne skulle rundes, det var lige før dækkene blev revet af fælgene.

Respekt for folks seksualitet, jeg kunne bare godt tænke mig at kunne købe en øl eller en flaske vand, uden at behøve skulle sige nej tak til sex. Dagen sluttede dejlig varm på stranden, fik set solnedgangen og de højrøde engelske turister der lige var blevet læsset af. Kom til at købe en kold mere på Coco Bar (60 Baht ), det er naboen til Bikinibaren, da jeg kom til at tænke på den dårlige start på dagen, ærgerligt det skulle gå sådan, men det går vel... Og jo, det er en verdensnyhed. Det er første gang at jeg skriver om min hverdag, og jeg håber i kan holde det ud??

Min tilstedeværelse er påkrævet, min landlady står udenfor og ryster af arrigskab af en eller anden grund, og hun holder hundens hale så den ikke skal logre. Så er hun gal ved jeg.

Hvis i har nogle som helst ønsker omkring dagbogen, hvad den skal indeholde og hvordan den skal skrives skal i ikke holde jer tilbage med kritik. Det er lige så nyt for mig som det er for jer at læse den, og det eneste jeg nogen sinde har været god til at skrive er toldpapirer og timesedler, så jeg skal først til at lære det!!

Med Venlig Hilsen.

Pensionisten.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#25 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-12-2009 06:16
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

godmorgen dejlig solopgang, nu varer det heller ikke så længe før jeg kan sidde på en lille sten i vandkanten og se den samme. rejser jo snart, jubii.
Jeg tænker nu er det vel ikke bare et alm. pillepas du har med for det tror jeg ikke nok, til den slags medicin, kan godt forestille mig der kan blive problemer i tolden, ved så stor forsendelse. Igrunden undre jeg mig over din læge har udskrevet så stærke piller i 20 år, har der aldrig været lavet en udtrapningsplan for dig?

Ps jeg glemte lige, at tilføje at er du udrejst fra Danmark, er du afhængig af din læges goodwill, vi får fra sygesikringen en ydelse hvergang en recept udskrives ( men kun hvis pt. er bosiddende i DK), men kender du din læge godt kan du være heldig at han vil udskrive den gratis for dig. Ellers må du sende ham et kasse papaya Ha ha
nej den sidste linje var altså kun for sjov.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
bamsen
#26 Udskriv indlæg
Skrevet d. 12-12-2009 18:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1138
Tilmeldt: 26.03.09
 Status: Offline

Davs pensionist

Du skal vist passe på hvad du får tilsendt
af medecin.
Det kan rsikerer at det er ulovligt.

Du skal tage på hospitalet,og få dem til at skaffe de piller,eller ordinerer noget tilsvarende,
for selvfølgelig har de noget som er mega stærkt derude.

bamsen

Ps. tak for det du skriver her.det er dejligt
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pensionisten
#27 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-12-2009 04:44
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1147
Tilmeldt: 24.10.09
 Status: Offline

13.12.2009

Godmorgen dagbog.

Puha i skal være glade for at i ikke befinder jer på Koh Samui i disse dage, en hørm af rådden fisk dominerer luften totalt. Hvert øjeblik venter jeg at se triple 6 som er en fiskemelsfabrik i Esbjerg kommer flydende, og jeg har fuldstændig mistet appetitten. Desværre siger vejrudsigten at den halve pelikan det stormer nu fortsætter en rum tid endnu, det betyder så at hørmen også fortsætter, så nu kan jeg vel få tabt mig lidt :-O

Men en god dag fik jeg, gutterne begyndte det forberedende arbejde før glasfiberen skal på. Og hvor er jeg glad for at jeg ikke selv skal gøre det, det lugter virkelig fælt og er sikkert også farligt at indånde. Men gutterne griner bare når jeg prøver at spørge dem, sanuk mak mak ( meget morsomt ) er svaret. Så jeg stoler på at det er rigtigt, så længe de smiler og laver sjov som nu, og ikke ligger bevidstløse kan det vel kun være rigtigt!!

Og så fik jeg besøg af posten i dag, min sommer har været meget hektisk med besøg af venner fra alle hjørner af jorden. En familie fra Danmark havde lyst til at se hvordan her var i 14 dage, og en tysk familie med barn syntes det samme, derefter kom 2 gange svenskere og til sidst Adam og Chicko fra Japan. De har besøgt mig 2 gange i år og er super søde, og det var en hilsen fra dem posten kom med. En pakke med lidt guf, et julekort og en sindsyg lækker t-shirt. Det varmer sgu at få en hilsen fra nogen man har mødt hernede og som man svinger godt med. Desværre kommer de ikke igen før om 2 år, Adam har fået job i Australien på et universitet for en etårig periode, så jeg må prøve at spare lidt sammen så jeg kan besøge dem dernede. Det ville være en stor oplevelse for mig, så jeg må være lidt seriøs og ikke bruge alle mine penge på båden!!

Desværre skriver jeg nogle gange meget hurtigt, og får ikke altid alle detaljerne med, så her er en lille opfølger på dagen igår.

Som i nok har læst og hørt er der mange forskellige slags scam her i Thailand, og en af dem jeg har læst om på http://www.bangko... handler om skrabelodder. Og jeg så sådan en fætter ved Big Buddha i går, det var en falang der stoppede et falang par på motorbike. Som jeg har opfattet det scam her er det vist ikke helt risikofrit at deltage i løjerne, så en lille advarsel til jer ikk!!

Og så mødte jeg min ven Myles i går på stranden, han er Irsk og har arbejdet på en stor og populær bar i Shaeweng. Han fortalte mig om et scam han var ude for en aften i Lamai. Han kom kørende på sin bike og lagde mærke til 2 unge fyre også på bike som hele tiden var i bakspejlet, men han tænkte ikke så meget over det. Men som han sagde skulle han nok havde tænkt lidt mere, for pludselig kom de 2 farende og kørte bevidst ind i ham med 50 km i timen. Myles fik en svær skade i højre hånd, og biken var kaput som den andens også var. Og pudsigt nok var der en betjent i nærheden som tog sagen, ambulance og brandbil blev tilkaldt, og en af fyrene på den anden bike blev kørt på hospitalet. Selv om 3 falang der stod 5 meter væk fra uheldet da det skete kunne fortælle betjenten at det var de 2 unge der bevidst havde torpederet Myles var det selvfølgelig ham der skulle betale gildet. Så det kostede ham 16.000 Baht for hospitalet for en af de unge gutter + en ny motorbike til 60.000 Baht til ham. Ud over det måtte han også selv betale for en ny motorbike til sig selv, og han kæmpede med næb og kløer for ikke at skulle betale for tabt arbejdsfortjeneste til Thaien oveni. Lidt over 100.000 Baht kostede det ham at blive påkørt, og desværre har han tabt modet nu. Han rejser hjem til Irland med mindre han kan finde et andet job et eller andet sted i østen bar det ikke er i Thailand siger han!!

Hvor er det synd at sådan noget sker så åbenlyst.

Og så er jeg havnet i et dilemma, jeg spurgte Via dagbogen om nogen havde kendskab til reglerne omkring medicin når man er registreret som udrejst. Jeg fik nogle svar på spørgsmålet som jeg nu tænker lidt over, og jeg fik en privat besked fra et medlem som åbenbart ved en hel del om det. Og her er det at mit dilemma starter. Jeg er utrolig taknemmelig for svarene, specielt det private var meget fyldestgørende. Men jeg har jo startet dagbogen for at vi alle kan samle vores viden og erfaring og hjælpe hinanden, så jeg har tænkt så det knager siden jeg fik den PM i går og er kommet frem til at jeg er nødt til at fastholde at svar skal gives i tråden og ikke som PM. Jeg håber personen som sendte mig en PM forstår mig bare en lille smule, at du hjælper mig er rart og tusind tak for det, men i og med at svar og spørgsmål foregår via PM og ikke i tråden hjælper jo ikke andre end mig vel??

Og som Bamsen skriver kan man købe alt mellem himmel og jord hernede, stærkt som en i helvede og meget billigt. Men grunden til at jeg stillede spørgsmålet er at jeg er nødt til at få den medicin jeg beskrev, ellers kan jeg jo bare købe noget andet!! Efter næsten 15 med samme medicin er jeg desværre nødt til at fortsætte med den samme, kroppen er så vant til den at abstinenserne melder sig lynhurtigt hvis jeg 'glemmer' at tage den til normal tid. Og jeg kan desværre ikke undvære den, det har jeg for mange smerter til.

Freja spurgte om der ikke var forsøgt aftrapning i går, det er en længere historie som jeg måske skriver om en dag!!

Hvad angår lovligheden eller ulovligheden i det skal jeg ikke gøre mig klog på, jeg ved min læge kontaktede Lægemiddelstyrelsen inden han skrev brevet der forklarer hvorfor jeg har medicinen med mig, vel vidende at det faktisk er narkotika!! De gange jeg har haft medicin med herud, samt en god ven der også har haft medicin med til mig med en kopi af brevet, har jeg haft medicinen i kufferten. Ingen overhovedet har spurgt om noget som helst selv om det har været temmelig meget medicin. Så den vil jeg lade stå åben!!

Nå, det er rengøringsdag, jeg har fyret min rengøringsdame der havde mere travlt med at tjekke Mail end at gøre rent :-) Desværre er gulvet i mit hus placeret utroligt langt nede ved jorden, så dagen er sgu nok gået inden jeg kommer op igen. Og lad nu være med at skælde mig ud fordi jeg er ærlig nok til at fortælle at jeg bruger 250 Baht hver uge ikk?? Kunne jeg selv gøre rent sad jeg sgu i min lastbil og kørte Europa tyndt og ville ikke sidde her!!

Hav en rigtig god dag alle sammen :-)

Med Venlig Hilsen.

Pensionisten.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#28 Udskriv indlæg
Skrevet d. 13-12-2009 05:37
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Mor'n håber ikke lugten af fisk har gjort det helt af med dig.((12((
Ja årsagerne til et fast medicinforbrug kan være mange, og en kronisk sygdom kan kræve fast dgl. medicin for at kunne opretholde en nogenlunde menneskeværdig tilværelse, og da du jo har fået dem som en ordination fra din læge gennem 20 år, kan det ikke kaldes misbrug, men en psykisk og fysisk afhængighed.
Fint nok med åbenhed, Du skriver "men i og med at svar og spørgsmål foregår via PM og ikke i tråden hjælper jo ikke andre end mig vel??" men som jeg skrev til dig i min PB. man ved ikke hvem der læser med på disse sider, derfor kan det være en nødvendighed at holde visse oplysninger for sig selv, af årsager som jeg også uddybede for dig, da det ikke er de forkerte ( dem med misbrug) der skal have hjælpen i form af oplysningerne. Så jo jeg forstår dig, men du må så også forstå hvorfor der ikke kan gives svar på alt. (hvad jeg også tror du gør).
Hvem skulle dog bebrejde dig du har hushjælp, ikke mig, findes der noget kedeligere end at gøre rent, jeg kan ikke komme i tanke om noget.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
eneber
#29 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2009 02:29
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1018
Tilmeldt: 07.06.09
 Status: Offline

hej

dem med skrabe lodder skal man passe meget på

det de sælger kaldes timeshare og det er ulovlig i Danmark

min ekskone købte en andel i Spanien det har hun fortrudt lige siden

de brugte også skrabe lodder hvor der altid er gevinst

hold jer langt væk fra dem Angry
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pensionisten
#30 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2009 03:54
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1147
Tilmeldt: 24.10.09
 Status: Offline

14.12.2009

God morgen dagbog.

Føj for en dag sir jeg bare, jeg havde jo overtaget kommandoen over rengøringen og troede jeg havde styr på det. Men det er altså ikke mig, for det første bliver man herrevåd og svedig uden at nogen form for belønning, her tænker jeg på en kølig :-O. Så gudskelov blev jeg afbrudt af gutterne der lægger glasfiber på båden, de mente jeg skulle være med!! Meget modstræbende måtte jeg tage mit forklæde og gummistøvler af og gå hen og hjælpe dem.

For hulen et svineri de kan lave, så jeg udnævnte mig selv til oprydder inden jeg blev smidt ud af min landlady som jo i går var noget fornærmet. Det viste sig at det var på grund af de her gutter der som små børn taber interessen for det de står med i hånden og lader det falde på jorden uden at tænke mere over det. Selv om de som jeg går rundt i badesandaler er de fløjtende ligeglade med hvad de smider, så de vadede rundt i et tykt lag fiber, affald og kemikalier så guderne sig må forbarme :-O

Men vi blev færdige som i kan se på billederne.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden017.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden024.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden025.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden026.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3//glasfiberpbden027.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden028.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden029.jpg

Og så til Glasfiberen :-)

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden45.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden46.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden47.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3//glasfiberpbden48.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/glasfiberpbden49.jpg

2 lag fiber på båden og 6 lag på jorden. Hold kaje jeg er glad for at det er billigt her :-), selv om jeg ikke er ekspert i glasfiber kan jeg godt regne ud at sådan gør man vist ikke hjemme!! Båden er nu blevet 60 kilo tungere men burde skære vandet betydeligt bedre, så det er okay, og vi havde det sjovt med det vi lavede og fik snakket en hel del og endelig fik jeg en kølig!! Som en overraskelse for mig var de ikke kedelige de her fiskere selv om de er muslimer, der blev hældt kølige indenbords med et stort smil, og da jeg forsigtigt spurgte hvad Allah mon sagde til det var svaret at man ikke skulle fortælle alt :-O

Båden skal nu tørre i 4 dage siger de inden de vender den om og maler den, den skal være grøn med hvide stafferinger og rød indvendig, så den bliver flot tror jeg. Og det er ikke fordi jeg er doven at de maler den, jeg gik meget modvilligt med til at betale 2.500.00 Baht alt i alt. Det inkludere 3 mands arbejde med fiberen i 3 dage og maling af skuden, det kunne jeg altså ikke sige nej til !!

Som jeg har fortalt fisker jeg meget og har købt net og ruser. Det vil sige at jeg har købt stumperne i Nathon og har så fået en muslimsk fisker til at lave nettet, jeg gjorde det ud fra den betragtning at han lige så godt kunne lave lidt penge i stedet for butikken i Nathon og betalte ham 300 Baht for at lave et net på 50 x 2.5 M, jeg sparede 'kun' 400 Baht ved det, men havde det godt med det. Kommer i til Samui skulle i gå en tur i Hua Thanon, så bliver i klar over hvorfor jeg lod dem tjene pengene!! Men lad for guds skyld være med at tage billeder uden at spørge om lov først, og med mindre i har en stærk mave, vil jeg ikke anbefale at spise der!!

Udover mine net, jeg skriver mine fordi jeg havde 5 net, altså 250 Meter. Men der er jo slanger i paradis som i ved, så alt hvad der er på havet er så godt som hver mands eje i følge muslimerne. Så jeg har kun 3 net tilbage nu, det vil sige at Ali Baba nu fisker med 2 af mine net. Og det er ikke det hele, jeg har på det år der nu er gået også 'mistet' 38 krabbenet + bøjer og lys.

Uden at være racist på nogen som helst måde ved jeg 100% at det er muslimske fiskere der leger Ali Baba, hvordan kan jeg ellers blive tilbudt at købe mine egne net og ruser tilbage dagen efter de er forsvundet til en billig penge af fiskerne i Hua Thanon?? Jeg ved godt det er et ømtåleligt emne, især herude hvor jeg selv om jeg ved hvem som har 'lånt' mit grej, ikke kan gøre noget som helst. At tabe ansigt for en Thai, muslim eller ej, er noget af det værste der kan ske, og den den eneste måde at redde skindet på for en Thai efter at have tabt ansigt er at flytte langt væk eller fjerne problemet.

Problemet er i det her tilfælde mig, jeg er falang og ikke særlig velset i nogle muslimske områder. Mange af de 'gamle' muslimske fiskere spytter næsten efter en når man er i deres område, det til trods for at jeg er et kendt ansigt i området og har mange venner der. Så jeg har tabt kampen på forhånd og er nået dertil at det vist er det sundeste for mig at holde lav profil, især med alle de mærkelige dødsfald der er på Samui af den ene eller anden årsag!!

Nå, nu skal det ikke være negativt det hele vel :-)

Så prøv lige at se motoren, så velholdt som den er, tror jeg det kun er et spørgsmål om et par timer før den er klar igen. Den starter forøvrigt hver gang jeg hiver i snoren, bare et lille ryk og den begynder at larme som en i helvede.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor1.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Motor2.jpg


Nu hvor jeg 'kun' har min Honda motor at rode med i 4 dage føler jeg at det er en slags ferie efter en uge med gutterne og alle de forviklinger der følger med, og så kom jeg i tanke om mit hide away!!

Når jeg har fået nok af gæster og turister flygter jeg til Ko Tao, båden fra Samui og retur koster omkring 800 Baht afhængig af hvor man køber billetten og er med pick up hvor du bor. Her har jeg fra første gang jeg besøgte øen tabt mit hjerte til Ao Leuk.

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Billede56.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/Aoleuk2.jpg

www.thai-dk.dk/penfoto/3/AoLeuk3.jpg

Et utroligt smukt og fredeligt sted langt væk fra larm og støj og masseturisme. Selv om der kun er en halv time gang til 'byen' føler man sig næsten isoleret. Den første gang jeg var der var jeg så heldig at opleve manglen på elektricitet, så klokken 9 aften blev der kulsort og stille. Hvor var det vanvittigt anderledes at kun kunne høre lydene fra naturen, men hvor var det egentlig befriende. Vores hverdag er fyldt med støj fra morgen til aften, selv om vi på den ene eller anden måde abstraherer fra støjen har den været der hele vores liv, vi kender ikke til andet vel??

www.thai-dk.dk/penfoto/3/AoLeuk4.jpg

Men her slapper jeg af, jeg snorkler på et af verdens top 10 dykker spot i følge medierne (og jeg kan kun give dem ret). Jeg ser de levende koraller som jeg kun har set på tv hele mit liv, jeg ser dem leve og ånde som mennesker, jeg ser stingray, hajer, skildpadder og et mylder af liv i havet. Når jeg er mættet af indtryk sætter jeg mig i den store restaurant hvor du ikke behøver købe noget for at være der, og nyder udsigten eller læser en god bog. Og nu jeg har været der så tit, 5 gange på et år, er jeg blevet rigtig gode venner med folkene som driver stedet, når jeg kommer får jeg sgu næsten tårer i øjnene over modtagelsen. Jeg bliver hentet ved pieren mod betaling selvfølgelig af deres egen taxi (400 Baht), i kan selvfølgelig vælge en anden taxi der tilbyder at køre jer for 200 Baht, men så bliver i sat af oppe på vejen og skal selv finde ud af hvordan i kommer ned af den stejle sti, så brug de sidste par Baht og bliv kørt hele vejen. Og allerede der får jeg en varm modtagelse som dog ikke kan slå den jeg får når vi ankommer til resorten, de er bare så søde de mennesker. Priserne er lidt høje på øen, en bungalow koster mellem 7oo - 8oo Baht, men så får du /i en udsigt som den her med i prisen, og jeg betaler med glæde, priserne i restauranten er utroligt rimelige i forhold til Samui syntes jeg og maden er super god :-) Har i fået lyst til at besøge stedet nu i har set billederne er her lidt info.

Aow Leuk Grand Hill
34/10 Aow Leuk, Koh Tao
Suratthani 84360 Thailand
Tel. 084-8475576

I kan hvis er friske og raske selvfølgelig gå til Ao Leuk, jeg skriver friske og raske fordi det er en MEGET stejl sti ned til selve bugten, turen fører jer igennem en smule jungle før i når stedet. Men det er en meget fin gåtur efter turen med båden der iøvrigt tager omkring 3 timer fra Samui. Hvis i stadig er stressede efter flyveturen fra Danmark og ønsker at hurtigst muligt komme til Ko Tao kan i tage katamaranen fra Big Buddha, det er en larmende stinkende hurtigbåd som ikke kan anbefales hvis i har lyst til en stille og rolig tur. Jeg tager altid Songserm fra Nathon, det er en 'lille' båd, men for dælen hvor er det skønt at sidde og dingle med tæerne ud over rælingen i de 3 timer turen tager, er i heldige kan i med den her se delfiner, det er sjældent at se dem her men, det kan lade sig gøre. Men i kan se en masse andet liv i havet fordi den her båd ikke skræmmer fiskene i samme grad som katamaranen :-) Men lad det nu være mellem os, det ville være synd hvis stedet bliver overrendt.

Og så er det første gang i lang tid at det ikke blæser selv om vejrudsigten siger at det burde blæse. Min landlady har fortalt mig at hun ALDRIG har oplevet en regntid så blæsende og tør, så tør at folk er begyndt at hamstre vand!! Så stanken af rådden fisk er minimal i dag. Og solen brænder selv her klokken 7 morgen og det er 30 Grader, det bliver vist en varm dag, det vil jeg udnytte til at få lidt varme ind i de gamle knogler :-)

Tak for de pæne ord Bamse, med al den tid jeg bruger på det er det rart at der er nogen der gider læse det :-)

Og til Freja, har du et bijob med at suse rundt og vække hønsene siden du er oppe så tidligt??

Og hav så en rigtig god dag alle selv om det er Mandag :-O

Med Venlig Hilsen

Pensionisten
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#31 Udskriv indlæg
Skrevet d. 14-12-2009 04:57
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Mor'n
Tak for en dejlig læsning, glæder mig meget til min ferie.
Vække hønsene, næ jeg syntes de er oppe hele døgnet efterhånden. Vi er jo nogle der først går i seng om morgenen, ja i alle tilfælde lige for tiden. Rigtig god dag.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
pensionisten
#32 Udskriv indlæg
Skrevet d. 15-12-2009 03:02
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1147
Tilmeldt: 24.10.09
 Status: Offline

15.12.2009
God morgen dagbog.

ÆV ÆV ÆV sikke en møgdag, fik ringet til min læge for at høre hvad vi kunne gøre ved mit medicin problem. Selv om vi som sagt har kendt hinanden i 20 år, måtte de efter at have undersøgt sagen desværre sige nej til mig. Som Freja ganske rigtig skrev har man ikke lov til at bruge sundhedssystemet når man er flyttet fra Danmark, så jeg kan se frem til et mareridt om en måneds tid.

Jeg er sikker på alle har set en alkoholiker eller en narkoman der ikke har fået deres sprut eller stoffer, ryste som en sindssyg med et vildt udtryk i øjnene. Noget i den stil venter mig når den sidste pille er taget, rysteture, svedeture, fryseture, uro i kroppen som vokseværk, søvnløse nætter indtil kroppen vænner sig til ikke mere at få det den er vant til, og en knaldende hovedpine. Bare tanken gav mig en søvnløs nat fordi jeg har været der før, dengang gjorde jeg det bevidst og var super glad for at slippe for giften, og kunne dengang undvære den!!

Men det kostede 2 uger med ovenstående helvede ÆV ÆV ÆV noget l....

Nå livet går jo videre, som på vejene er der bump, huller og forhindringer man skal prøve at styre uden om eller komme så godt igennem som muligt. Så jeg må tage den til den tid og håbe det bedste og frygte det værste.

Men intet er jo som bekendt så skidt at det ikke er godt for noget, så i frustration og som terapi gjorde jeg 'min' strand ren. Sådan så den ud inden jeg startede (Puha)

i657.photobucket.com/albums/uu300/Pensionisten/Minstrand.jpg

Men nu er den renset for alt det skrammel der lå der, 3 timer gik der mens jeg gik og tænkte over hvad jeg kunne gøre. Men jeg fandt ingen løsning, måske kommer den senere !!

Med mine poser under øjnene klaskende mod knæene gik jeg min morgentur og blev beroliget lidt, jeg har vist jer 1 solopgang og skal nok spare jer for en til (måske):-) Men denne morgen syntes jeg den var helt fantastisk, selv om jeg har set mange efterhånden brillerede denne med at være og hold godt fast, utrolig smuk. Jeg ved godt at mænd ikke går rundt og siger de ord, men jeg har jo lovet at jer at være ærlig, og sådan tænker jeg når det er ekstraordinært flot.

I morges var himmelen som en farvelade af pastelfarver, selv om jeg er farveblind kunne jeg sagtens se at der var omkring 100 forskellige orange eller lyserøde nuancer (tror jeg nok). En fiskerbåd på tyvefiskeri fiskede med trawl kun 200 meter fra stranden og en supertanker gled langsomt forbi i horisonten, sikkert på vej til de store gasfelter der ligger syd for Samui. Det gav dog lige et lille stik fordi denne supertanker mindede mig om at der er meget kort tid til Amerikanerne begynder at bore efter olie ved Ko Tao. Selv om alle protesterer, er kræfterne bag for store for almindelige mennesker, og som en selvfølge skal boreriggen placeres midt i et yngleområde for makrel som er en meget vigtig del af livet i havet og en stor indtægtskilde for fiskerne.

Men nu er det overskyet og ser ud som om det holder hele dagen, så jeg har besluttet at køre en tur til Wat Kunaram for at få lidt åndelig hjælp og støtte. Det er et tempel der ligger mellem Hua Thanon og Nathon, ca 5 kilometer fra Hua Thanon. Her sidder der en mumificeret munk i et stort glasbur, før sad han i en lille tilbygning men har nu fået en fornem hædersplads i et meget stort Wat. Historien fortæller at denne munk der var meget gammel vidste at han var ved at dø, så han holdt op med at spise og drikke og satte sig i lotus stilling.

i657.photobucket.com/albums/uu300/Pensionisten/Munk.jpg

Sådan sidder han stadig næsten helt intakt, dog har man givet ham et par Rayban solbriller på for at skjule de tomme øjenhuler :-) Meget sært at se på men samtidig meget interessant, og bag ved templet ligger der en skole som er interessant at se på. Undervisningen ligner i hvert til fald ikke noget jeg har set før, eller rettere hørt før. Nå men her i templet sidder der en munk der fremsige nogle bønner og give dig et hvidt bomuldarmbånd på, det skulle beskytte dig i 4 dage fra det kommer på og give dig åndelig hjælp. Så folk med flyskræk kommer her inden de flyver hjem igen, og så vidt jeg har hørt virker det :-O

Dagens bekendelser er slut for i dag, jeg er ved at skvatte sammen af træthed og tager nok en lille lur inden mit nye gardin kommer. Jeg bor 30 meter fra vandet og er meget udsat når vinden kommer fra vandsiden, og det gør den altid i regntiden. Så for at undgå at alt blæser omkuld indendørs som er sket flere gange, ofrede jeg 2000 Baht på et gennemsigtigt plastik gardin som i ser mange steder herude, det bliver brugt på restauranter og forretninger i regntiden, jeg kan desværre ikke forklare det bedre!!

Til sidst har jeg en lille bøn, er der ikke nogen bosiddende i Thailand der har lyst til at fortælle lidt om deres liv eller fortælle om oplevelser de har haft?? Koh Samui er ikke så stor, så for ikke at løbe tør for historier kunne Dagbogen godt bruge lidt assistance!!

God dag til alle.

Med Venlig Hilsen

Pensionisten.

P.S. Begravelsen den 09.12 er opdateret med billeder.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
freja
#33 Udskriv indlæg
Skrevet d. 31-10-2011 23:52
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 954
Tilmeldt: 25.06.09
 Status: Offline

Ja det er jo din "gamle læges" ret at nægte dig en recept. Men må jeg ikke give dig et godt råd? Har du til en måned forbrug af både tbl. oxycontin og kaps. oxynorm, vil det nok være en god ide at påbegynde udtrapningen allerede nu, abstinenser slipper du ikke for, men ubehaget bliver mindre.






Det er mig der har hentet gamle indlæg frem for at minde folk om at siden er for alle
hilsen ADM


................. SE næste side i dagbogen her ............ https://www.thai-...ad_id=1028
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Tulle
#34 Udskriv indlæg
Skrevet d. 30-07-2023 18:10
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 179
Tilmeldt: 10.01.12
 Status: Offline

hold da hel ferie, dette indlæg er næsten 14 år gammel. Forfatteren kalder sig også
Pensionisten.

Jeg har læst flere af Pensionisten. indlæg det er ikke for sarte sjæle men festlig er det sku, der er ikke mindre end 117 af dem

så kom igen og læs noget til tider lidt skørt


Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Dagbogen 22.09.2012 Kanchanaburi Dagbogen 52 30-11-2012 06:13
Dagbogen 04.11.2012 U-Thong, Kanchanaburi. Dagbogen 45 11-11-2012 06:22
Dagbogen 27.10.2012 Hell Fire Pass Dagbogen 6 29-10-2012 00:03
Dagbogen 16.10.2012 Kanchanaburi & Omegn Dagbogen 13 21-10-2012 09:56
Dagbogen 12.09.2012 Kanchanaburi. Dagbogen 8 13-09-2012 18:07

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.27 sekunder | 99,078,711 Unikke besøg | jQ Blog