Se emne

Hvem er her? 1 gæst(er)
 Udskriv emne
"Jamsekogeriet"
AL 48
#61 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 08:26
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline


Endelig én der har forstand på gode gammeldags kartofler.
Bintje er en sort, som var meget fremme for flere år tilbage. Nu er den næsten umulig at opdrive i alm. forretninger.
-Det er der flere årsager til:
1: Kartoflen er noget "sart" at dyrke, den er meget modtagelig over for "skurv" og "kartoffel-ål" (en liile orm der borer huller igennem).-Derfor kræver den meget "vekseldrift".
2: Kartoflen er "lidt løs og melet" i "kødet". -Det er helt gået af mode. -Til kartoffelmos får man ikke bedre og mere velsmagende kartoffel (det skulle da lige være de "røde amerikanere"skaal.
Velbekommemusic
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#62 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 13:23

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )

Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.

Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ?
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#63 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 13:32
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Vanilla skrev:
I dag staar den paa boller i selleri. ( bladselleri )

Det smager saamaend fremragende, men jeg ville nu gerne ha' retten lavet af knolden, men jeg har aldrig moedt denne knold her i thailand, altsaa selleriknolden, kun nogle magre stilke med blade paa.

Ka' det passe at man ikke ka' opdrive en aerlig knold ?


-Ved ikke, men har også søgt på utallige lokale markeder. Er ved at få Donna overbevist om hvad det er, så "jungletrommerne
" kan gå i gang.-Smager bare godt med hjemmelavede middagsboller.music
Har tænkt på at "nappe" nogle frø med derned.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#64 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 13:59
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Ser i,- nu kommer i på arbejde, for jeg mangler gode "sjove" opskrifter til "restpartiet" (Ikke leverpostej og den slags).-Men "sjove" / velsmagende opskrifter,- gerne med flot "garniture", da jeg elsker en "pæn" anretning.
På forhånd tak,-Anton


Pate – Leverpate

Ingredienser:

Du skal bruge følgende til opskriften på pate – leverpate.

400 gram svine-lever
400 gram hakket svinekød
100 gram bacon
1 løg, mellemstort
1 æg
2 deciliter fløde
1 deciliter mælk
½ deciliter sojasauce
2 teskefulde bouillon
2 teskefulde blandet krydderi efter smag
1 teskefuld timian
1-2 fed hvidløg
½ teskefuld sort peber
1 teskefuld salt
1 deciliter havregryn
3-4 spiseskefulde mel
10-12 fyldte oliven, hakkede

Fremgangsmåde for pate – leverpate:

Hak lever, bacon, hvidløg og løg fint, i en foodprocessor. Rør æg, krydderier, sojasauce, bouillon, havregryn, mel, fløde og mælk sammen. Rør det i leverblandingen. Tilsæt oliven.
Gem dejen på køl i 30 minutter. Kom det derefter i et smurt ildfast fad (1 ½-2 liter) og bag ved 175 grader, i cirka 1 time. Læg evt. sølvpapir over fadet.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
leif
#65 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 14:08

Bruger

Antal indlæg: 682
Tilmeldt: 30.06.09
 Status: Offline

selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.

Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.

men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.

Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....godag



Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#66 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 14:35
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Nej,- jeg sidder og "lurer" endnu.
-Men yindee er en ven af folket, -lyder skide lækkert,-men lad os nu se hvad det bliver til.-Har haft pissetravlt med a t bestille diverse frø osv. fra Holland,-de kan eftersendes.
Lige nu trænger jeg til en gevaldig "slapper". hej
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
#67 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 17:11



Antal indlæg:
Tilmeldt: 01.01.70
 Status: Offline

leif skrev:
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.

Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.

men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.

Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....godag






Ja Leif tror der ligger en doven Robert i ham Anton, leve på nas af andre er jo det letteste.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lillemanden
#68 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 17:16
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
 Status: Offline

Knoldselleri kan købes i Thailand, det erfarede jeg for 2 år siden , da jeg havde taget 2 store selleri med til Thailand. I Pattaya kan de købes i Villa. og Central festival.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Pleasantville
#69 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 17:53
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 149
Tilmeldt: 10.06.12
 Status: Offline

leif skrev:
selliri rod.. hmmm nej tak det smager da afskyeligt, stilken og bladene smager ok.
ved faktisk ik om de findes i TH, men ser lige på sagen.

Anton jeg skal lige prøve at finde leberandøren af Bintje. For ja bedre kartoffel findes ik. Og selvom du bor lidt syd for Randers burde det ik være et problem.

men hvis du tror du kan dyrke dem i TH.
Ja så har du et problem... de kan ikke lide varmen, det er forsøgt. uden held.

Dagens aftensmad... stadig en hemmelighed, da Anton ik rigtig poster noget.....godag






Varmen er nok ikke det største problem derimod solen en kartoffelplante er jo en skyggeplante og så har den det bedst i sandet jord, i regntiden går det slet ikke for så rådner de. Så bland jorden godt med sand og sørg for skygge med sort plast så skal du nok få kartofler hvis ellers ormene vil lade dem være i fred.Thumb
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#70 Udskriv indlæg
Skrevet d. 18-10-2012 19:16
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1835
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

http://www.hjerte...Z0YS5kaw==
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
M55
#71 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-10-2012 12:22
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1906
Tilmeldt: 23.10.09
 Status: Offline

sank skrev:
http://www.hjerte...Z0YS5kaw==

Sank det er for kedeligt kun med et linkgodag''

Karrysuppe med kartofler og svinekød

Ingredienser

2 dampede grøntsager, fx porrer og broccoli
2 gulerødder
200 g selleri
200 g hvidkål
1 spsk olivenolie
400 g hakket svinekød, højst 10% fedt
2-3 tsk karry
2 fed hvidløg
2 l vand
350 g kartofler
1 bundt persille
salt og peber
1-2 spsk frisk citronsaft
-----
Tilbehør:
4 skiver groft hvedebrød, 200 g

Tilberedning

Skær porrerne i skiver. Skær gulerødder, selleri og hvidkål i små tern. Svits grøntsagerne i olien i en stor gryde, til de dufter og falder lidt sammen. Smuldr kødet ned til grøntsagerne og svits det med. Tilsæt karry og finthakket hvidløg og svits et øjeblik. Tilsæt vand så det lidt mere end dækker, og kog suppen op. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen. Kog suppen i ca. 20 minutter til kartoflerne er møre. Tilsæt hakket persille. Smag suppen til med salt, peber og citronsaft.

Servér suppen med brød.

TIP Alle slags rodfrugter, også pastinak og persillerødder er gode i suppen. Brug gerne det du har, og du kan skrue op for kål og ned for rodfrugter, uden at det gør suppen ringere.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#72 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-10-2012 12:36

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Toerre links gider vi ikke......nej

Den karrsuppe staar helt sikkert paa min menu imorgen...music
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#73 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-10-2012 15:02

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Idag har menu'en vaeret thai, gourmenteret i samarbejde med min kone....hehe...

Fredag d. 19. Okt.
Gung pat phonkari.

Ingredienser :
Olie.
Hvidloeg, 3 fed.
Alm. loeg, 1
Store chili, 2. ( Ikke staerke. )
Rejer, 300 gram.
Foraarsloeg, 5.
Bladselleri, 3. smaa.
Aeg, 2.
Maelk, halv kop.
Alm. karry, 2. tsk.
Knorr, 2. tsk.
Peber, 1, tsk.
Sukker, 1. tsk.
Soya, 1. spsk.

Varm olien paa panden, tilsaet hvidloeg, Alm. loeg, chili som er flaenset paa langs, rejer, aeg som er sammenpisket med maelk, karry, knorr, peber, sukker og soya.......derefter foraarsloeg,samt selleri, lad det simre i ca. 5. min.

Serveres med ris............Velbekomme.
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
sank
#74 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-10-2012 15:45
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1835
Tilmeldt: 05.10.09
 Status: Offline

kedJa ja i jamsekogere her vil man bare hjælpe med lidt inspiration Græder jeg roder mig ikke ud i finere madlavning men har dog lige spist dejlig Gaeng kiow wah m/chicen driller og den var god music kostede dog 129 kr. så den sved da lidt på læberne griner
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#75 Udskriv indlæg
Skrevet d. 19-10-2012 16:21
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

Det var vel værre med alle de møl der begyndte at svirre rundt i lokalet da "muldvarpen" måtte op dril
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
XP
#76 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-10-2012 16:41
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 253
Tilmeldt: 13.11.09
 Status: Offline

ser tråden ud til at være låst tryk på www.thai-dk.dk/uploads/genstart.PNG i din webbrowser
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Vanilla
#77 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-10-2012 16:46

Bruger

Antal indlæg: 275
Tilmeldt: 13.09.12
 Status: Offline

Saa virker Jamsen igen...Tak for det.

Saa er Sank's karrysuppe efterproevet, den er daelme go', jeg havde dog ikke persille eller porre, kom saa lidt babymajs i, spaedede smagen lidt op med knorr, samt soyasauce...

Saa tak for inspiration Sank...
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
AL 48
#78 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-10-2012 18:33
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 1827
Tilmeldt: 17.03.11
 Status: Offline

I aften står den på en 250 gram "hakkedreng" med bløde løg og sauce, -men det kan alle "jamsekogere" jo laveThumb
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
lillemanden
#79 Udskriv indlæg
Skrevet d. 20-10-2012 19:15
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 614
Tilmeldt: 15.06.09
 Status: Offline

her har den stået på ribensteg, med hele svineriet og sprød svær.godag
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
yindee
#80 Udskriv indlæg
Skrevet d. 28-10-2012 04:58
Bruger avatar

Bruger

Antal indlæg: 3640
Tilmeldt: 20.02.09
 Status: Offline

Nå er jamsekogeriet gået helt i stå, det forstår jeg godt, se bare med her

To fiskebutikker lukket på grund af særdeles uhygiejniske forhold
http://politiken....e-forhold/


Slagtere blander gris i hakket oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Sverige advarer mod falsk oksekød
http://politiken....-oksekoed/


Kohberg tilbagekalder 300.000 kanelgifler
http://politiken....nelgifler/

Velbekomme, Bon appetit ølkrus
Til forsiden  Til toppen  Til bunden
Gå til debat:
 

Lignende tråde

Emne Forum Svar Nyeste indlæg
Siamese Stone Unveils Exclusive "Island Collection" in Phuket Fri debat: Pattaya 1 24-01-2024 12:35
Havets Vagabond - Finn "Sømand" Hansen Film, bøger etc 1 03-06-2023 19:39
Jens "The Beast" Film, bøger etc 3 03-02-2023 16:28
Thai Lesson: 5 Slang Words for "Sexy" Thaisproget i skrift og tale 1 22-10-2022 16:44
"Fun to Travel in Thailand" Hele Thailand 6 24-09-2022 18:20

Alt indhold på denne side er Copyright @ copy 2009 Thai DK Debat Forum Alle rettigheder forbeholdes Siden er optimeret til 1024 * 768
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2024 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.
Siden dannet på: 0.30 sekunder | 97,874,756 Unikke besøg | jQ Blog